Προακρόαση: Black Soul Horde - "Tales Of The Ancient Ones"

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 07/12/2012 @ 14:17
Οι Black Soul Horde είναι ένα νεοσύστατο group, προέρχονται από την Αθήνα και κινούνται στο χώρο του κλασικού heavy metal.

Black Soul Horde

Ο Γιάννης Τσιακόπουλους (κιθάρα, μέλος των Speedblow, Thought Converter, ιδιοκτήτης του Moth Studio και της Trailblazer Records, δημιουργός των one-man projects Inside It Grows και Jay Ohn) έθεσε τις βάσεις και μαζί με τον Δημήτρη Κότση (φωνητικά, μέλος των Mahakala και πρώην The Great Black, Taste Of Grief, Black Ocean, Scums37) αποτέλεσαν τον βασικό πυρήνα του σχήματος. Το line-up συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (drums, μέλος των Sun Of Nothing, End), Κώστας Παπασπύρου (κιθάρα, μέλος των Speedblow, Engine-V) και Στέλιος Ντόγκας (μπάσο, μέλος των Χάος Εγένετο).

Black Soul Horde

Με τις ηχογραφήσεις του παρθενικού τους άλμπουμ, "Tales Of The Ancient Ones", να έχουν ολοκληρωθεί, το Rocking.gr βρέθηκε στο Moth Studio ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της μπάντας για μια πρώτη ακρόαση. Ο Γιάννης Τ. και ο Δημήτρης Κ. μας υποδέχθηκαν με το καλύτερο και πλέον επαγγελματικό τρόπο, φροντίζοντας και για τη παραμικρή λεπτομέρια. Ιδού λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις από τα εννέα κομμάτια του "Tales...".

Black Soul HordeLet The Valkyries Ride: Αντιπροσωπευτικό σε μεγάλο βαθμό του ήχου της μπάντας, με τις εντυπώσεις να κλέβουν τα τραχιά φωνητικά και οι μελωδικές κιθάρες.

Horns Of War: Ρυθμικό και πιασάρικο, «καθαρά» δεύτερα φωνητικά, μελωδικό ρεφρέν και όμορφο guitar solo.

Hour Of The Dragon: Εισαγωγή με hardrockίζον riff, up-tempo βασικό θέμα, δυναμικό κουπλέ και δύο από τα πιο ιδιαίτερα σόλο του δίσκου.

Demonon Tagmata: Επικό και μελωδικό, με κλασικό ξέσπασμα και σόλο στο φινάλε.

Ancestor Of The Ancient Gods: Το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι του δίσκου, δραματικό με την ένταση και το ρυθμό να κλιμακώνοται.

Reborn In Fire And Blood: Το πιο speedαριστό κομμάτι του δίσκου, ξεκινά με σόλο (αγαπημένη συνήθεια των 80s), «φρενάρει» στο κουπλέ, εναλλαγή και πάλι στα φωνητικά και σχεδόν hard rock solo.

Coming Home (Call Of Gaia): Μπαλαντοειδές στο ξεκίνημα, με την ένταση να αυξάνει και τα σόλο να εντυπωσιάζουν και πάλι.

The Light: Κομμάτι που σε κερδίζει από την αρχή, εντυπωσιακό βασικό riff και διπλές lead κιθάρες στο ρεφρέν.

Eternal Flame: Τυπικό δείγμα κλασσικού heavy με ενδιαφέρουσες κιθάρες.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την δουλειά των Black Soul Horde είναι παραπάνω από θετικές. Κλασικό 80s heavy metal παιγμένο με ειλικρίνεια, vintage αισθητική και επική σε αρκετά σημεία διάθεση. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο στιχουργικό τομέα, με τη θεματολογία να αντλεί στοιχεία από την νορβηγική, αρχαία ελληνική, ηρωική, χριστιανική και σκοτεινή μυθολογία. Οι σχετικά μικρές σε διάρκεια συνθέσεις είναι πολύ καλά δομημένες, με τις αλλαγές στους ρυθμούς να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να επηρεάζει τη συνοχή των κομματιών. Εναλλαγή ανάμεσα σε τραχιά και μελωδικά φωνητικά, εξαιρετική δουλειά από τις δύο lead κιθάρες, μπάσο που ακούγεται και τύμπανα που υπηρετούν σωστά τα κομμάτια συντελούν σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το artwork έχει αναλάβει ο Vance Kelly, γνωστός από τη δουλειά του στα εξώφυλλα των Down, The Sword και Huntress. Η κυκλοφορία του "Tales Of The Ancient Ones" τοποθετείται χρονικά στο πρώτο εξάμηνο του 2013 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.





Facebook.com/blacksoulhorde
  • SHARE
  • TWEET