Καζαμίας 2012

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 30/12/2011 @ 13:37
Ιανουάριος:
Μετά τη δημόσια κατακραυγή για τη συγκεντρωτική λίστα των συντακτών του Rocking.gr, ένα ανεξάρτητο κίνημα αναγνωστών δημιουργείται, με τον κρυπτικό τίτλο «Που είναι ο Βάγκνερ; Που είναι ο Πουτσίνι; Που είναι ο Stu ο Block;», με αποκλειστικό στόχο να καταστρέψει διαπαντώς τη μιασματική λίστα του Top-30 για να μη μολυνθούν άλλα αυτιά. Τo R&D Department του Rocking.gr δεν κάθεται όμως αμέτοχο και βρίσκει μια λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα: ένα μυστικό πρόγραμμα που εισβάλλει σαν cookie στον Η/Υ, «διαβάζει» το blog και τη λίστα με mp3 του κάθε αναγνώστη και του την παρουσιάζει στο αντίστοιχο link του Rocking.gr σαν να είναι η τελική επιλογή των συντακτών για το 2011. Το πρόγραμμα όμως πάει ακόμα παραπέρα και έχει ως επιλογή και την εμφάνιση του μηνύματος «οι συντάκτες δεν ψήφισαν φέτος τίποτα, γιατί οι λίστες δεν έχουν κανένα νόημα. Εμπιστεύσου μόνο τα αυτιά σου, φίλε αναγνώστη», ικανοποιώντας κι έτσι όσους διαβάζουν την σελίδα και αναρωτιούνται παράλληλα γιατί την διαβάζουν οι... υπόλοιποι. Το πρόγραμμα φέρει ηρεμία στις τάξεις του κινήματος, καθώς πλέον ο καθένας βλέπει τη γνώμη του αυτούσια τυπωμένη, και έτσι στη συνέχεια διαλύεται, καθώς παύει ο λόγος ύπαρξής του.

Φεβρουάριος:
Η ηρεμία δε λέει να έρθει στο rock χώρο ούτε τον δεύτερο μήνα του έτους, καθώς το Rocking.gr αποφασίζει να τιμήσει το Νο.1 δίσκο για το 2011 και ετοιμάζει ένα αφιέρωμα σε δεκαπέντε μέρη για τον Dave Grohl, τα project του, τις δηλώσεις του, τις γραφικότητές του και το coolness του. Ο αναγνώστης θα πρέπει, αφού διαβάσει όλα τα μέρη του αφιερώματος, να απαντήσει σε ένα τελικό quiz δεκαπέντε ερωτήσεων, το οποίο περιέχει και τις ερωτήσεις «είναι τελικά ο Grohl ο Θεός επί της γης;», «είναι ο καλύτερος μουσικός του κόσμου;», «είναι πιο cool από εσένα και τους φίλους σου;», «κυκλοφορεί μόνο τέλειους δίσκους;», «είναι πιο ζωντανός από τον Cobain;», «έχει δείρει τον Chuck Norris;». Πλήθος αναγνωστών προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις, αλλά τελικά νικητής αναδεικνύεται το Rocking Raccoon, το οποίο απαντάει σε όλες «ναι» και έτσι ο διαγωνισμός ακυρώνεται ως στημένος. Μετά το μέγα θέμα που προέκυψε με τη λίστα Top-30, ανακοινώνεται πως θα διεξαχθεί ένα Final4 τους επόμενους μήνες μεταξύ Machine Head, Adele, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Iced Earth, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα διαπαντώς μέσα σε ring. Το Final4 μαζεύει διεθνές ενδιαφέρον και όλα τα φώτα στρέφονται στην Ελλάδα. Νέο solo δίσκο κυκλοφορεί τον ίδιο μήνα ο Eddie Vedder, στον οποίο παίζει φαγκότο, μπουζούκι, ταμπουρά, το μάτι και τα ρέστα του, αποσπώντας άλλη μια καταδικαστική κριτική από το Rocking.gr. Ο συντάκτης του κειμένου επικηρύσσεται από την ομάδα «κουφοί φίλοι πειραματισμών Eddie Vedder» με έπαθλο τα demo του δίσκου, στα οποία ο συμπαθής Eddie παίζει χριστουγεννιάτικο τρίγωνο, ξυλόφωνο, ντέφι και με το χρόνο μας. Την ίδια ώρα οι Evanescence ανακοινώνουν πως θα συμπεριλάβουν την Ελλάδα στην παγκόσμια περιοδεία τους, αλλά παράλληλα αναρωτιούνται γιατί παρά τη μεγάλη αγάπη του κόσμου τους, ο δίσκος τους δεν εμφανίζεται σε καμία λίστα με τους καλύτερους της χρονιάς. Για να διορθώσουν αυτή την ανορθογραφία, ανακοινώνουν πως θα πραγματοποιήσουν mini περιοδεία αρκετών στάσεων στην Ελλάδα, παίζοντας μεταξύ άλλων στο Αρσάκειο, το Βαρβάκειο, το Κολλέγιο Αθηνών, το 3ο Λύκειο Πάτρας, το 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σε κάποια Λύκεια της Κρήτης και της Ρόδου και στο Λύκειο Ελληνίδων. Παράλληλα ο Daniel Gildenlöw ανακοινώνει πως φεύγει από τους Pain Of Salvation, αλλά την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες Pain Of Salvation προσλαμβάνουν στη θέση του το iPhone 4S και ανακοινώνουν πως θα κυκλοφορήσουν μέσα στην χρονιά τα "Road Salt 3,4,5,6&7" με χορηγό και αποκλειστικό διανομέα στην Ελλάδα το αλάτι Κάλας. Tο ηχητικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και οι ειδικοί του Rocking.gr μιλάνε ήδη για άλλους 5 κλασικούς δίσκους των POS που έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους -μόνο κλασικούς- δίσκους των POS.

Μάρτιος:
Το Final4 πραγματοποιείται με ζωντανή κάλυψη από το Rocking.,gr. Στον έναν ημιτελικό, οι Machine Head που είναι τέσσερις και άγριοι δέρνουν τον Θανάση Παπακωνσταντίνου που είναι ένας, και τον αναγκάζουν να ανταλλάξει τη θέση του στο Top-30 του Rocking.gr. Στον άλλο ημιτελικό, η Adele κάθεται πάνω στους Iced Earth και τους θέτει εύκολα εκτός λίστας και εκτός τελικού. Στο μεγάλο τελικό, o Robb Flynn δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την Adele, γι' αυτό την αφήνει να διαλέξει εκείνη το όπλο με το οποίο θα συγκρουστούν. Η Adele προτείνει να βγάλουν έξω και οι δύο τις πωλήσεις τους το 2011 και να τις μετρήσουν και μόλις ο Flynn αντιλαμβάνεται τα μεγέθη παραιτείται από την μάχη, δηλώνει οπαδός της Adele, διασκευάζει ακουστικά το "Rolling In The Deep" και της παραχωρεί τη θέση των Machine Head στο επικείμενο Rockwave Festival. Τον ίδιο μήνα ο Steven Wilson κυκλοφορεί άλλα δύο solo άλμπουμ, τα οποία υπογράφει το ένα ως Steven W. και το άλλο σαν S. Wilson. Σε ερώτηση του Rocking.gr αναφορικά με την αναγκαιότητα των δύο νέων solo προσπαθειών, ο Wilson απαντάει πως το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του θέλει να παίζει διαφορετική μουσική από το αριστερό και διαφορετική από το project Steven Wilson, Porcupine Tree, Opeth, κτλ. κτλ., γι' αυτό και αναγκάζεται να κυκλοφορήσει άλλες δύο εντελώς διαφορετικές δουλειές σε σχέση με αυτά που έχει κάνει στο παρελθόν, και βλέπει παράλληλα το prog κοινό της Ελλάδας να εκστασιάζεται, ακούγοντας πάλι ίδια μουσική. Στα κοινωνικά νέα του μήνα, λύκοι σώζουν παιδάκι από το metal, καθώς το έφαγαν την ώρα που άκουγε δεύτερη φορά σερί το "Lulu" των Reed/Metallica, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο. Η είδηση «Λύκοι έσωσαν 13χρονο από το metal στη Νορβηγία» κάνει 1.000.000 views στο Rocking.gr. Ο Lou Reed συγκινημένος από την αυτοθυσία του λύκου ανακοινώνει πως θα κυκλοφορήσει και άλλο δίσκο με τους Metallica. Ο τίτλος του θα είναι "Ktlulu" και θα έχει να κάνει με μια μυθική κούκλα που βγαίνει από το κέντρο μιας λίμνης και τρώει οπαδούς της μουσικής, έχοντας ως βάση το ομώνυμο θεατρικό 52 τόμων των Ρομά από το 1493. Οι Metallica δηλώνουν πως θα συμμετέχουν και σε αυτό το δίσκο, καθώς ο Reed πληρώνει καλύτερα από το να κάνει κάποιος μια περιοδεία στην Ευρώπη της κρίσης και οι οπαδοί αναρωτιούνται αν ο ήχος του "Ktlulu" θα είναι πιο κοντά σε αυτόν του "Kill Em All" ή του "Ride The Lighting", ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι οι Metallica δε θα έπρεπε να ασχολούνται με τον Lou Reed που δεν τον έχει βρίσει καν ο Mustaine, άρα πιθανότατα δεν υπάρχει, και πως αφού ο δίσκος θα γράφει στο εξώφυλλο Metallica, οφείλει να είναι ΜΕΤΑΛ. Σε συνέντευξη του Kirk Hammett για το θέμα, ο διάσημος κιθαρίστας αποκαλύπτει πως η επόμενη συνεργασία θα είναι με τον Bob Dylan και την επομένη το αντίστοιχο λήμμα της Wikipedia καταρρέει από το πλήθος των click, σε μια προσπάθεια όλων να ανακαλύψουν ποιος είναι πάλι αυτός ο γέρος τυχάρπαστος εκτός του ΜΕΤΑΛ που ανακάλυψαν οι Metallica.

Απρίλιος:
Τον Απρίλιο πραγματοποιείται επιτέλους το R&R Hall Of Fame induction ceremony, στο οποίο μπαίνουν οι Guns N' Roses, όχι όμως όλοι, αλλά ένας ένας ξεχωριστά, καθώς ο Axl Rose δηλώνει πως δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη σκηνή για εκείνον, το Εγώ του, τον Slash και τους υπόλοιπους κομπάρσους. Στο live που ακολουθεί ο Axl βγαίνει με τρεις ώρες καθυστέρηση, υποχρεώνει τον Slash να παίξει όλο το "Chinese Democracy" live και εκείνος με την σειρά του βάζει τον Myles Kennedy να πει όλο το "Appetite For Destruction" και στη συνέχεια ρωτάει τον κόσμο ποιος από τους δύο το λέει πλέον καλύτερα. Ο Axl θυμώνει και αποκαλύπτει πως το καλοκαίρι σκέφτεται να έρθει στην Ελλάδα και έχει κλείσει ήδη το Terravibe, το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη και τον Παρθενώνα και ρωτά τον Slash που θα παίξει με τον Myles Kennedy, για να μάθει πως οι δύο μουσικοί θα παίξουν κομμάτια των από το "Made In Stoke" στο ΑΝ Club, ή το Gagarin ή το Mπαράκι του Βασίλη. Εκείνη τη στιγμή σε ζωντανό link οι Clutch αποκαλύπτουν πως θα προσπαθήσουν για τρίτη φορά να σκοτώσουν κάποιον από την ζέστη στο Gagarin μέσα στο κατακαλόκαιρο και έτσι ο Slash αναγκάζεται να πει πως η συναυλία θα γίνει στο AN. Τον ίδιο μήνα ανακοινώνεται ο θάνατος του Corey Taylor από υπερβολική έκθεση στις τηλεοπτικές κάμερες και πένθος πνίγει το στρατόπεδο των Slipknot και εκείνο του Bob Σφουγγαράκη. Το συγκρότημα στη συνέχεια ανακοινώνει μέσα σε μια βδομάδα πως «αποκλείεται να συνεχίσουν», «ίσως συνεχίσουν», «ίσως περιοδεύσουν», «θα περιοδεύσουν για να τιμήσουν την μνήμη του Taylor», «δεν θα βγάλουν album», «μπορεί τελικά και να βγάλουν», «θα κυκλοφορήσουν ποιήματα στην μνήμη του», «μπορεί και όχι», «μάλλον ναι τελικά», για να καταλήξουν πως με μια κρεμασμένη φανέλα στην σκηνή και δύο έξτρα μουσικούς να χτυπάνε κατσαρόλες μπορούν να περιοδεύσουν κανονικά χωρίς τραγουδιστή, χωρίς κανένας να καταλαβαίνει την διαφορά. Μια έκπληξη περιμένει όμως τους φίλους των Radiohead, καθώς λαμβάνουν ξαφνικά στα σπίτια τους από ένα CD με αμιξάριστο το νέο υλικό του συγκροτήματος με ταχυδρομικό περιστέρι, για να μπορεί ο καθένας να το μιξάρει όπως θέλει και να το ανεβάσει μετά για κατέβασμα στο internet, δίνοντας άλλο ένα χτύπημα στο κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας.

Μάιος:
Ξεκινάει η περιοδεία των Evanescence στα λύκεια της χώρας, με ένα απρόσμενο support, τους 30 Seconds To Mars, οι οποίοι βγαίνοντας στην σκηνή παίζουν μόνο μουσική ενώ ο Jared Leto φοράει ένα ανοιχτό πουκάμισο του Παναθηναϊκού για να χαζεύουν οι πιτσιρίκες και να τραγουδούν τα τραγούδια του σχήματος αντί αυτού, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να κουραστεί. Οι Rodrigo και Gabriela εμφανίζονται και πάλι στη χώρα μας και στην ίδια σκηνή που παίζουν κάθε φορά, αλλά το εισιτήριο έχει 170 ευρώ και πλέον ο κόσμος πρέπει να κάθεται στο ένα πόδι, στην πλάτη του συγκροτήματος, κρατώντας παράλληλα το μπουφάν του, το ποτό του, και το πόδι του διπλανού του. Φυσικά η εναλλακτική του να κλείσει κάποιος τραπέζι για δεκαπέντε άτομα προσφέρεται και πάλι και έτσι οι όποιες γκρίνιες κοπάζουν. Στις εκπλήξεις του μήνα συγκαταλέγεται όμως και μια σειρά εμφανίσεων των Bon Jovi στο Αθηνών Αρένα, όπου ο Jon και οι άνθρωποι που στέκονται πίσω του στις φωτογραφήσεις παρουσιάζουν ένα τρίωρο show μόνο με μπαλάντες του Desmond Child,  των Scorpions και του Νίκου Καρβέλα, μαζεύοντας όλους τους 35+ και 18- που πήγαν να τους δουν στην μεγάλη συναυλία του ΟΑΚΑ. Σε συνέντευξη για τις εμφανίσεις στο Mega Star ο γνωστός τραγουδιστής δηλώνει πως «θέλαμε να κάνουμε μια σειρά από ακόμα λιγότερο rock εμφανίσεις από το κανονικό, για να δούμε αν το κοινό θα μας ακολουθήσει. Ευτυχώς το κοινό που ξέρει μόνο τις μπαλάντες μας ήταν και πάλι εδώ για να μας στηρίξει. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ». Μέσα στο μήνα στο πρόγραμμα προστίθενται ως support οι ίδιοι οι Scorpions, αλλά εγκαταλείπουν σύντομα λόγω της νομοθεσίας για εφεδρεία σε όσους έχουν συμπληρώσει ένσημα προ πολλού και λόγω του θανάτου κάποιων θεατών από την υπερβολική κατανάλωση ζαχαρένιων μπαλαντών κατά την διάρκεια του set των Bon Jovi/Scorpions. Τον ίδιο μήνα οι Judas Priest ανακοινώνουν την απόλυση του Glenn Tipton και την πρόσληψη του Gus G. Ο Rob Halford δηλώνει πως «αυτό δεν είναι το τέλος των Priest. Heavy Metal. Θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί από ποτέ. Heavy Metal. Δεν θα παίζουμε σε συναυλίες. Heavy Metal. Θα παίζουμε μόνο αν μας δίνουν πολλά λεφτά ή παραβαριόμαστε. Heavy Metal. Είμαστε στην καλύτερη φάση της καριέρας μας. Heavy Metal», και ο metal κόσμος παραληρεί.

Ιούνιος:
O Ιούνιος βρίσκει τους Metallica να ακυρώνουν την εμφάνισή τους και την εκτέλεση ολόκληρου του “Black Album” στο Download Festival για να ανακοινώσουν μια από κοινού εμφάνισή τους στην Ελλάδα για την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του ακυκλοφόρητου ακόμα δίσκου τους με τον Bob Dylan. Η συναυλία ακυρώνεται καθώς το ελληνικό κοινό αρνείται να παίξει το παιχνίδι των Metallica, αφού οι μισοί οπαδοί τους δεν ξέρουν ποιος είναι ο Dylan και οι άλλοι μισοί μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Ελλάδα δεν θέλουν να τον ξαναδούν (χωρίς υπότιτλους τουλάχιστον). Ευτυχώς όμως το Rockwave Festival γίνεται κανονικά: πάνω από 50.000 οπαδοί των Βlack Sabbath και της Αdele συρρέουν στη Μαλακάσα για να τραγουδήσουν όλους τους στίχους και να συμφωνήσουν πως ο Dio είναι καλύτερος τραγουδιστής από την γυναίκα του Ozzy, αλλά η πρώτη περίοδος των Sabbath είναι καλύτερη από την δεύτερη περίοδο του Dexter. Την ώρα της εμφάνισης της Αdele, πλήθος κόσμου με μπλούζες Machine Head κουνάει βάγια, καθώς η  γνωστή τραγουδίστρια τραγουδάει το "Davidian" και το "Old" και η συναυλία πραγματικά απογειώνεται όταν στη σκηνή ανεβαίνει και ο Robb Flynn και την ζητάει σε γάμο. Η Adele δέχεται και από κάτω το κοινό δακρύζει, κάνει τατουάζ την κατσαρίδα του "Unto The Locust" με ένα "21" στο μέτωπο και παραδέχεται πως η μπάντα άκουγε Pantera και Florence And The Machine (Head). Παράλληλα ανακοινώνεται μία τρίτη μέρα στο Rockwave μόνο με τους Fleet Foxes, η οποία κινείται μέτρια εμπορικά, καθώς το άθροισμα των ανθρώπων που εμπιστεύονται τις λίστες των ξένων περιοδικών και αυτών που υπνωτίστηκαν από την ραδιοφωνική εκπομπή του Rocking.gr και τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς από τις διαρκείς αναφορές στο συγκρότημα, δεν φτάνουν για να γεμίσουν το ΚΤΕΛ Αθήνα-Μαλακάσα και έτσι οι Fleet Foxes ανακοινώνουν πως παρατάνε την μουσική για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να παίξουν στο ΝΒΑ λόγω ονόματος.

Ιούλιος:
Οι Prodigy ανακοινώνουν ένα secret gig στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία μαζεύονται dancers, hipsters, metalheads που αντιτίθενται στον γάμο Adele/Flynn και διαδηλώνουν, ΜΑΤ, κανονικοί διαδηλωτές, κορμοράνοι, αναρχικοί, μπαχαλάκηδες, μυστικές υπηρεσίες, γνωστοί άγνωστοι, άγνωστοι γνωστοί  και η ομάδα ανάπλασης της πλατείας Συντάγματος και όλων των παρακείμενων οδών. Στη συναυλία που πραγματοποιείται οι Prodigy μένουν έκθαμβοι από την ικανότητα του κοινού τους να αλληλοδέρνεται, δέρνοντας παράλληλα τους διαδηλωτές, τα ΜΑΤ και τους metalheads, σπάζοντας ταυτόχρονα τσιμέντα, τζάμια και τα νεύρα όλων των υπολοίπων Αθηναίων. Μετά το πέρας της συναυλίας το κέντρο θυμίζει το ground zero της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος Αθηναίων επιτέλους δηλώνει πως η ανάπλαση του κέντρου θα προχωρήσει κανονικά, και πως έχει παραλάβει «δαρμένη γη». Επειδή όμως το ελληνικό καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, η ελληνική κυβέρνηση προσλαμβάνει τους Distrubed (που είναι και άνεργοι) για να διαδώσει στη νέα γενιά το πάντα επίκαιρο μήνυμα «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικές παραγωγές και ψεύτικος ήχος, σε συναυλίες, studio, θάλασσες και ακτές» και όλοι πείθονται για το καλό των προθέσεών τους. Τον ίδιο μήνα το Rocking.gr κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε όλους τους rock και metal καλλιτέχνες που χάθηκαν από τα ναρκωτικά ή δήλωσαν πως εμπνεύστηκαν από την χρήση ναρκωτικών, κάνοντας παράλληλα και μια αναφορά στον άδικο χαμό της Amy Winehouse. Το αφιέρωμα αναγκάζει το Classic Rock να προσθέσει κάποιες extra σελίδες για αναγγελίες θανάτων και το κοινό του Rocking.gr αντιδρά ψύχραιμα, θεωρώντας πως η Winehouse καλά έπαθε και πέθανε μιας και ήταν ένα πρεζάκι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που αναφέρονται στο αφιέρωμα στην πραγματικότητα δεν πήραν ποτέ ναρκωτικά, αλλά πήγαν από βαρεμάρα, πέσιμο και χέσιμο.

Αύγουστος:
Τον Αύγουστο δε συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα μιας και όλοι είναι για μπάνια. Έχοντας όμως σαν έμπνευση τον τύπο που άκουγε το "Whole Lotta Love" για να ανέβει σε ένα ηφαίστειο με ένα ποδήλατο, οι Έλληνες rockάδες ξαμολιούνται στη φύση για να συνδυάσουν φυσικό περιβάλλον και rock. Άλλοι χοροπηδάνε στον Όλυμπο με το "Misty Mountain Hop" των Led Zeppelin, άλλοι πέφτουν στα ποτάμια με το "The River" του Bruce Springsteen και κάποιοι πάνε να κατακτήσουν τις αλύτρωτες πατρίδες ακούγοντας το "Alexander The Great" των Iron Maiden και δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο. Την ίδια εποχή το Rocking.gr ναυλώνει ένα κρουαζιερόπλοιο βάζοντας μέσα τον Joe Bonamassa, τον Seasick Steve και όλους τους οπαδούς του blues στην Ελλάδα, για την πραγματοποίηση μιας κρουαζιέρας στα νησιά του Αιγαίου με τελικό προορισμό τα Black Rock studios της Σαντορίνης, όπου οι δύο μουσικοί αποκαλύπτουν πως θέλουν να ηχογραφήσουν ένα κομμάτι μαζί. Δυστυχώς, αφού μαζεύονται όλοι όσοι διαβάζουν για το blues στο Rocking.gr, πάνε στα blues μαγαζιά και στις blues συναυλίες, για λόγους ελέγχου του κόστους, το Rocking.gr αναγκάζεται να αντικαταστήσει το κρουαζιερόπλοιο με δύο μαούνες, στις οποίες χωράνε όλοι μαζί με τις βαλίτσες τους. Το ταξίδι αρχίζει με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, αλλά τελικά η προσπάθεια εγκαταλείπεται κάπου στην Ύδρα, λόγω της συνεχούς αδιαθεσίας του Seasick Steve, και αφού ο Steve ξέρασε πάνω στον Bonamassa, οι δύο μουσικοί μάλωσαν και το ταξίδι έπρεπε να σταματήσει άδοξα. Τον ίδιο μήνα οι Νightwish κυκλοφορούν νέο διπλό δίσκο, καθώς η παραγωγή τους είναι τόσο βαριά που έπρεπε να την βάλουν στον πρώτο δίσκο, αφήνοντας τη μουσική για τον δεύτερο.

Σεπτέμβριος:
Μια είδηση βόμβα σκάει τον Σεπτέμβρη, καθώς ο Michael Stipe των REM ξαναλλάζει τις δηλώσεις του και δηλώνει όχι μόνο ότι κοιμήθηκε με τον Curt Cobain αλλά πως αυτός του την έπεσε! Ο σάλος που ξεσπάει είναι άνευ προηγούμενου, καθώς όλοι οι οπαδοί των Them Crooked Vultures, Nirvana, QOTSA και Foo Fighters αναρωτιούνται αν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι και ο David Grohl gay, δεδομένης της ομοφυλοφιλίας του Cobain. Στη σκέψη αυτή χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: οι μεν αποτάσσουν τον σατανά Grohl, καίνε τα CD του και βρίζουν και πάλι το Rocking.gr που τους έπεισε πως το "Wasting Light" ήταν ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς, ενώ οι δε γίνονται και οι ίδιοι gay σκεπτόμενοι πως εφόσον ο «άρχοντας του coolness» Dave Grohl είναι gay, ε δεν μπορεί, θα πρέπει να είναι και οι ίδιοι για να είναι cool. Παράλληλα η rock σκηνή θρηνεί άλλον έναν star, καθώς ο Marilyn Manson φοβάται τόσο πολύ το αίμα, που σε μια καθιερωμένη εξέταση αίματος που πάει να κάνει, πεθαίνει στη θέα μιας ανοιγμένης μύτης, βυθίζοντας όλη τη σκηνή στη λύπη. Ευτυχώς υπάρχει και η συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Ελλάδα που, αν και ξεπουλάει, υπάρχει ένα μέρος του κοινού το οποίο πάει για να γιουχάρει τους Peppers για την φυγή του κιθαρίστα, John Frusciante. Λίγο πριν την συναυλία, ο Kiedis απολύει όλους τους υπόλοιπους και προσλαμβάνει τις Melisses για να παίξει στο live, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα, μιας και η μουσική είναι ίδια και είναι πολύ απασχολημένοι στο να τραγουδήσουν τα κομμάτια δυνατότερα από τους ίδιους τους Peppers, ενώ μετά τη συναυλία όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν ήξεραν και κανένα άλλο μέλος των Peppers πέραν του τραγουδιστή, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα σχήματα στην Ελλάδα. Η συναυλία κρατάει 42 λεπτά μετρημένα, αλλά του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει καθώς έχει κάνει γαργάρα τόσες και τόσες παρόμοιες καταστάσεις, κανείς δεν λέει κουβέντα και όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι. Στο τέλος του μήνα βγαίνει ο προσωπικός φίλος του Grohl, Lemmy, και δηλώνει «αν ο Dave ήταν gay θα το ήξερα» και καθώς το coolness του Lemmy είναι σε αυτή περίπτωση ισχυρότερο από το coolness του ενδεχομένως gay Grohl, το θέμα λύνεται και όσοι οπαδοί έγιναν gay, ξαναγίνονται straight, χαρίζοντας παράλληλα όλες τις διπλές εκδόσεις των δίσκων του Grοhl στους άλλους μισούς που πρόλαβαν να τους κάψουν.

Οκτώβρης:
Τον Οκτώβρη κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των Haunted, ο οποίος είναι disco. Οι Haunted δηλώνουν «πάντα disco ήμασταν» και το κοινό φαίνεται να συμφωνεί, καθώς αν έχεις υπάρξει μεταλλάς, μπορείς να παίξεις ό,τι μουσική θέλεις και κάποιος θα βρεθεί να σε ακούσει. Σε κοινή τους εμφάνιση με τους Κorn στην Αθήνα καταφέρουν να γεμίσουν το ΟΑΚΑ, καθώς μαζεύουν όλους τους οπαδούς της disco, του thrash, του nu metal, του dubstep, τους hipsters και τους haters που πάνε για να βρίσουν. Την ίδια στιγμή οι ΠΥΞ ΛΑΞ ανακοινώνουν μια σειρά από 50 εμφανίσεις στην Ελλάδα για να υπενθυμίσουν στο κοινό τους πως διαλύθηκαν πέρσι και όσοι άκουγαν στο γυμνάσιο rock και μετά το παράτησαν ή θέλουν να βρουν γυναίκα, συρρέουν και πάλι για να τους απολαύσουν. Το Rocking.gr διεξάγει δημοψήφισμα για το αν η συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ ήταν καλύτερη από αυτή του Roger Waters για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το κοινό που διάβασε τις σχετικές ανταποκρίσεις την περασμένη χρονιά. Τα συμπεράσματα είναι αποστομωτικά, καθώς καταδεικνύουν πως, εκτός των κανονικών αναγνωστών, υπάρχουν πολλοί που δε διαβάζουν τα κείμενα αλλά έχουν άποψη, άλλοι που πιστεύουν πως τα κείμενα γράφουν ό,τι γράφει κάποιος αναγνώστης στα comments χωρίς να έχουν διαβάσει τα κείμενα, αλλά και πως υπάρχει μια μικρή μειοψηφία που διαβάζει τα κείμενα έχοντας τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα (με τα αναμενόμενα αποτελέσματα κατανόησης φυσικά) και αυτό φυσικά το πιστώνεται ως επιτυχία. Την ίδια στιγμή έρχονται για συναυλία στην Ελλάδα οι Superheavy και γεμίζουν και αυτοί με τη σειρά τους το ΟΑΚΑ, καθώς ο κόσμος πιστεύει πως αφού τραγουδάει ο Jagger, θα παίζουν κομμάτια των Stones, λογική η οποία έφερε και τον αντίστοιχο αδιάφορο δίσκο στο Νο.1 των πωλήσεων στην Ελλάδα για την περσινή σεζόν. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και το μανιασμένο κοινό καίει το ΟΑΚΑ, βυθίζοντας ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στη θλίψη.

Νοέμβριος:
Τον μήνα Νοέμβριο το Rocking.gr αποφασίζει να ξεδιαλύνει το «τι είναι το ελληνόφωνο rock». Μετά την επιτυχημένη συνέντευξη με τον Γιάννη Αγγελάκα, καλεί και πάλι τον γνωστό τραγουδοποιό να απαντήσει, αλλά ο ίδιος αρνείται τη συνέντευξη, καθώς είναι πολύ απασχολημένος με την περιοδεία του με τα ίδια κομμάτια που παίζει τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα δηλώνει πως ηχογραφεί και ένα νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει κάποτε. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου απαντά πως ετοιμάζει ένα δίσκο στακάτου αγγλόφωνου αμερικανικού metal που θα σπάει άλατα σε ωμοπλάτες και σβέρκους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς απαντάει πως δε μπορεί να μιλάει αν δεν του δώσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος το ΟΚ, ο Πάνος Μουζουράκης αναρωτιέται γιατί τον ρωτάμε ενώ και οι ίδιοι γράφαμε πως δεν είναι rock, ενώ οι Τρύπες, τα Διάφανα Κρίνα και τα Ξύλινα Σπαθιά δεν μπορούν να απαντήσουν, καθώς δεν υπάρχουν πλέον. Το κοινό του Ατλαντίς FM και τα 173 underground σχήματα με δεκατρείς φίλους το καθένα τονίζουν πως θα εξεγερθούν κατά του βλάσφημου αφιερώματος, αλλά σε κάποια άλλη φάση, καθώς τώρα δεν έχουν ηχογραφήσει ακόμα demo σε studio, και το Rocking.gr επιφυλάσσεται να στηρίξει κάθε σχήμα που κάνει μουσική και την στέλνει στο περιοδικό για κριτική. Τον ίδιο μήνα συναυλία δίνουν οι Cure, οι οποίοι δεν είχαν παίξει το καλοκαίρι στο Rockwave φοβούμενοι επεισόδια, και στη συναυλία μαζεύονται όλοι όσοι έχουν να ακούσουν μουσική από τα 80s, όσοι ήταν βαμπίρ, όσοι είναι βαμπίρ και όλοι οι οπαδοί του Twilight και του True Blood. Στο κοινωνικό ρεπορτάζ, μελέτη στην Αυστραλία δείχνει πως δεν αρέσουν μόνο στους καρχαρίες οι AC/DC αλλά και οι καρχαρίες στους AC/DC, καθώς αποκαλύπτεται πως οι διάσημοι rock αστέρες δεν έχουν αφήσει κινέζικο για κινέζικο που να μην έχουν φάει την γνωστή σούπα με πτερύγιο καρχαρία.

Δεκέμβριος:
Τον Δεκέμβρη κυκλοφορεί ξαφνικά ο δίσκος των Metallica με τον Bob Dylan με τον εύσχημο τίτλο "$$*&@#$$", στον οποίο τραγουδά ο Dylan χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τους στίχους. Διαμάχη ξεσπά και πάλι ανάμεσα στο κοινό για το αν ο δίσκος είναι καλύτερος του "Lulu" και αν θα πιάσει τις κορυφές που άγγιξε το σχήμα με το "St. Anger". Μέσα στον πανικό, ο Dave Mustaine βρίζει τον Dylan, οι μεταλλάδες αποδέχονται την ύπαρξή του και κάνουν κινήσεις συμφιλίωσης, αλλά εκεί που πάνε όλα να τελειώσουν, ο Dave Grohl βγαίνει στις τηλεοράσεις για να ανακοινώσει πως είναι όντως ο Θεός και πως ο κόσμος τελειώνει στο τέλος της χρονιάς, όπως είχαν προειδοποιήσει οι Μάγιας και ο Sammy Haggard με τους εξωγήινους που τον επισκέπτονται. Στην ανακοίνωση αυτών των νέων, οι Dream Theater επαναπροσλαμβάνουν τον Mike Portnoy, αφού όμως καταγράψουν κάθε μέρα του με κάμερα και στο τέλος της χρονιάς κυκλοφορούν ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Scenes From A Memory III: End Of Times", το οποίο συνοδεύεται από επταπλό live DVD του σχήματος, ενώ παράλληλα το Rocking.gr κάνει ένα δεκαπλό αφιέρωμα στο τι μπορεί να σημαίνει η επαναπρόσληψη του Portnοy για το μέλλον της μπάντας, δεδομένου μάλιστα ότι τελειώνει και ο κόσμος, αφιέρωμα στο οποίο ξαναστέλνουν τη γνώμη τους οι ίδιοι οπαδοί των Theater που είχαν στείλει και στο παλαιότερο. Με την επικείμενη καταστροφή να πλησιάζει, όλοι οι μουσικοί που δεν είχαν προλάβει να συνεργαστούν τρέχουν να το κάνουν και έτσι κυκλοφορούν απανωτά single με συνεργασίες Queen/Lady Gaga, Alice Cooper/Ke$ha και Grohl/Various Artists. Το Rocking.gr δεν βγάζει λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς, καθώς ο κόσμος τελειώνει και δεν υπάρχει νόημα και οι αναγνώστες πλέον πανηγυρίζουν πως πέτυχαν τον στόχο τους, να διαβάζουν δηλαδή ένα περιοδικό χωρίς ύλη. Ο κόσμος τελειώνει με μια μεγάλη έκρηξη από την οποία επιβιώνουν μόνο ο Lemmy, o Ozzy και οι Rolling Stones.

Μέχρι να τελειώσει ο κόσμος, καλή χρονιά και χρόνια πολλά!
  • SHARE
  • TWEET