Γνώρισε καλύτερα ...την Kovacs

Ποιά είναι η Κυρία των Λύκων που «επιτίθεται» στο ελληνικό κοινό με τρεις live εμφανίσεις μέσα στο 2015;

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 20/02/2015 @ 11:20
Μετά την παρουσίαση του EP "My Love" τον Νοέμβρη που μας πέρασε από το Rocking.gr, σας συστήνουμε με έναν συνοπτικό τρόπο τη νεαρή τραγουδοποιό από το Eindhoven της Ολλανδίας με τη «μαύρη» φωνή που θα κυριεύσει τις μουσικές σκηνές της χώρας μας το 2015, αφού θα εμφανιστεί στο πλευρό του Robbie Williams στο πλαίσιο του επερχόμενου Rockwave Festival το Σάββατο 20 Ιουνίου, δύο μόλις μήνες μετά τις προγραμματισμένες πολύπαθες σόλο εμφανίσεις της στο ελληνικό κοινό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη του Απρίλη.

Συνοδεύστε την ανάγνωσή σας με τις απολαυστικές ερμηνείες της Sharon από εδώ και παρακολουθείστε εδώ τα γυρίσματα του πρώτου της video clip για το τραγούδι "My Love"!

Kovacs

H Sharon είναι μόλις 24 ετών, τραγουδάει εξαιρετικά και πλέον γράφει μόνη της τα τραγούδια της. Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1990 στο Baarlo της Ολλανδίας και σπούδασε φωνητική και μουσική στο Rock City Institute του Eindhoven.

KovacsΒραβευμένη φωνή

Αν και δεν έχει επίσημα κυκλοφορήσει ακόμα ούτε έναν δίσκο -το ντεμπούτο της ακόμα αναμένεται-, έχει ήδη μία υποτροφία και μία διάκριση στο ενεργητικό της σύντομης καριέρας της. Η φοίτησή της στο μουσικό κολέγιο κρίθηκε άξια υποτροφίας από την πρώτη οντισιόν, ενώ τον Οκτώβρη που μας πέρασε κέρδισε το Βραβείο Soul & Jazz Talent του Radio 6, της δημόσιας ραδιοφωνικής συχνότητας της Ολλανδίας για την soul και τη jazz μουσική.

Κάν' το όπως η Sharon!

Ίσως όλα είναι θέμα τύχης. Αλλά η Sharon έφτιαξε μόνη της την τύχη της κι όχι μία, αλλά πολλές φορές μέχρι να τα καταφέρει: τραγουδούσε πριν πάει σχολείο κι όταν πήγε, οι σχολικές μπάντες και τα talent shows ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς της. Καθώς δεν υπήρχε πρόοδος στο καλλιτεχνικό κομμάτι, δούλεψε σαν σερβιτόρα σε μπαρ με open mic βραδιές και άρχισε να τραγουδά εκεί περιστασιακά. Σε μια από αυτές τις εμφανίσεις της, κάποιος τη συμβούλεψε να περάσει από οντισιόν στο Rock City Institute, με την οποία και κέρδισε τελικά μία υποτροφία φοίτησης. Μετά, γνώρισε τον διάσημο παραγωγό Oscar Holleman μέσω Facebook και του έστειλε ένα link με τη δουλειά της. «Κανονικά ποτέ δεν ακούω αυτά τα links που μου στέλνουν. Εκείνη την ώρα όμως δεν είχα κάτι να κάνω και βαριόμουν και λίγο. Άκουσα τις πρώτες νότες και τις πρώτες λέξεις και τα έχασα!», παραδέχεται τώρα ο Holleman. Άρχισαν αμέσως να δουλεύουν τον δίσκο.

WolfladyΚαι σε ταινία...

Στο ντοκιμαντέρ "Wolflady" του Daan Willekens παρουσιάζεται η ταραχώδης συνεργασία του παραγωγού Oscar Holleman με την Kovacs και η πορεία αναζήτησης μουσικής ταυτότητας της νεαρής τραγουδίστριας. Στα δύο χρόνια που παρακολουθούμε, με πολλά σκαμπανεβάσματα, τσιγάρα, χάπια, ουσίες, τσακωμούς αλλά και αγάπη, από μπροστά μας περνούν Κούβα, Λονδίνο, Αμβούργο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη. Η προσπάθεια για μεταφορά των εμπειριών της Sharon στην μεγάλη οθόνη απέδωσε, καθώς το "Wolflady" αποτέλεσε επίσημη επιλογή του IDFA για το 2014.

Δείτε το trailer.

Έρχεται στην Ελλάδα; Μην το δέσεις κόμπο...

Kovacs

Η Kovacs έκανε γρήγορα μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα / DJ sets με το τραγούδι "My Love" από το ομώνυμο ΕΡ που κυκλοφόρησε σαν προπομπό του ντεμπούτου LP "Shades of Black" που αναμένεται μέσα στον Απρίλιο. Οι ημερομηνίες όμως που έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς για τις πρώτες της ζωντανές εμφανίσεις στην χώρα μας προσδίδουν στην έννοια του προγραμματισμένου live μια νέα πτυχή που συμμορφώνεται απολύτως με την Θεωρία της Αβεβαιότητας. Η πρώτη ανακοίνωση αναβολής ήρθε για λόγους δισκογραφικών υποχρεώσεων που δεν είχαν ακόμα κλείσει, ενώ προσφάτως η συνάντησή μας με την σκοτεινή WolfLady αναβλήθηκε εκ νέου, τώρα εξαιτίας της καλπάζουσας ζήτησης εισιτηρίων και στον βωμό της αναζήτησης ενός μεγαλύτερου χώρου που θα φιλοξενήσει το αυξανόμενο κοινό της.
Λέτε τελικά να την πετύχουμε κάπου τον Απρίλη;
  • SHARE
  • TWEET