Dexter Ward - "Rendezvous With Destiny": Προακρόαση

Εν αναμονή ενός ακόμη πολύ καλού εγχώριου προϊόντος

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 22/03/2016 @ 13:20

Στις 29 Απριλίου κυκλοφορεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Dexter Ward με τίτλο "Rendezvous With Destiny", ταυτόχρονα με την εμφάνιση της μπάντας στο δέκατο-ένατο Keep It True Festival. Σαράντα περίπου ημέρες πριν τα σπουδαία (κανονικό mode Σαρακοστής δηλαδή), βρεθήκαμε στα Devasoundz Studios για την πρώτη ακρόαση του νέου υλικού συνοδεία οίνου, ώστε να έχουμε μία ιδέα και για την ειδική έκδοση.

Μαζί με τους τέσσερις μουσικούς (δικαιολογημένα απών ο Ιταλός τραγουδιστής Mark Dexter ή Marco Concoreggi) μας υποδέχθηκε ο παραγωγός Θύμιος Κρίκος (InnerWish, Diviner), δίνοντάς μας τις απαραίτητες πληροφορίες για την όλη διαδικασία. Την ακρόαση ακολούθησε ως είθισται μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για την δυναμική της ελληνικής metal σκηνής σε διεθνές επίπεδο και τις αλλαγές των δεδομένων σε σχέση με το παρελθόν.

Στα της μουσικής που είναι και τα σπουδαιότερα, μία πρώτη γεύση είχαμε πάρει ήδη τις προηγούμενες ημέρες με την διάθεση του lyric video για το τραγούδι "These Metal Wings". Σε σύγκριση με το προ πενταετίας full-length ντεμπούτο "Neon Lights", είναι σαφές ότι η πεντάδα έχει κάνει άλματα στον τομέα της παραγωγής, ενώ συνθετικά και εκτελεστικά βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Κατ' επέκταση, το βασικό ερώτημα ήταν εάν το καινούριο υλικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ποιοτικό και ενδιαφέρον στο σύνολό του. Με το πέρας της ακρόασης μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ καλό δίσκο, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνω στο ότι η τελική ετυμηγορία δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σχεδόν σημείο.

Εδώ αξίζει να σταθούμε σε δύο σημεία. Πρώτον, τα κομμάτια δεν είναι υπερβολικά φορτωμένα, παρότι συναντάμε αρκετές αλλαγές και πολλά παιξίματα. Δεύτερον, τα παιξίματα είναι εξαιρετικά, με τις lead κιθάρες να ξεχωρίζουν οριακά από το πολύ καλό μπάσο και τα απόλυτα ισορροπημένα τύμπανα. Η μοναδική ένσταση αφορά τα φωνητικά του Marco, καθώς πιστεύω ότι θα ταίριαζαν περισσότερο σε πιο ηρωικό μουσικό ύφος, αν και με την ροή σίγουρα δεν φάνηκαν παράταιρα.

Υφολογικά, συναντάμε τους κλασικούς καλπαστούς ρυθμούς και μπόλικη επική διάθεση, μέσα στο ευρύ πλαίσιο που καθορίστηκε από τους Maiden και τους άλλους κλασικούς και στην συνέχεια εξαντλήθηκε από τους Αμερικανούς στα δοξασμένα '80s. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές από το hard rock μέχρι το doom, σε ένα ηχητικό περιβάλλον που μάλλον είναι περισσότερο σύχρονο παρά επιτηδευμένα παλιακό.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν το bonus track της digipak έκδοσης "Robocop", έστω και σε μη τελική μίξη. Ο λόγος είναι φυσικά η συμμετοχή του Randy "Thrasher" Foxe στα τύμπανα (και ταυτόχρονα στα πλήκτρα), στην πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση μετά το διάστημα 1985-1990 και την σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε με τους Manilla Road. Ολοκληρωμένη άποψη θα διατυπωθεί όταν θα έχουμε στα χέρια μας το τελικό αποτέλεσμα, για την ώρα θα αρκεστώ στο ότι το παίξιμό του παραμένει εξωπραγματικό.

Line-up:

Mark J. Dexter (vocals)
Manolis Karazeris (rhythm guitars)
Akis Pastras (lead guitars)
John Luna Tsimas (bass)
Stelios Darakis (drums)

Tracklist:

1. Rendezvous With Destiny
2. Stone Age Warrior
3. These Metal Wings
4. Metal For The Light
5. Fighting For The Cross
6. Knights of Jerusalem
7. We Are Dexter Ward
8. Ballad Of The Green berets

Bonus track for limited edition: Robocop (featuring Randy "Thrasher" Foxe (ex Manilla Road) on drums and keyboards).

Dexterward Rendezvous With Destiny

  • SHARE
  • TWEET