The Answer Machine?

Οι δίσκοι που περιμένουμε από το 2015

30/01/2015 @ 13:31
Σας συστήνουμε, λοιπόν, την νέα μας στήλη (όλους εσάς που καταλάβατε με τη μία από πού είναι παρμένος ο τίτλος, σας κλείνω συνομωτικά το μάτι). Τα πράγματα είναι αρκούντως απλά. Θέτουμε μια ερώτηση στην συντακτική μας ομάδα και σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα, σε ένα ψηφιδωτό που είναι ενδεικτικό της πολυφωνίας και του αυθόρμητου πλουραλισμού που εκπροσωπούμε τόσα χρόνια, με το κλασικό μας πια motto «ένα site όλο το rock». Σκοπός είναι, πέρα από το να μοιραστούμε μαζί σας τις απόψεις μας, να αποτελέσουμε αφορμή να επιχειρήσει να απαντήσει και ο ίδιος ο αναγνώστης στην ερώτηση που τίθεται κάθε φορά, είτε μέσα στο μυαλό του, είτε στα σχόλια από κάτω.

Το πρώτο μας ερώτημα, λοιπόν, είναι διερευνητικό και αφορά στον δίσκο που περιμένουμε με την περισσότερη ανυπομονησία. Ορίστε οι απαντήσεις μας.

Μάνος Πατεράκης



Eclipse

Χρυσόστομος Μπάρμπας:
Καλλιτέχνης: Eclipse
Δίσκος: Armageddonize

Μία απ' τις μπάντες που αποδεικνύουν πως το μελωδικό hard rock δεν χρειάζεται να είναι κολλημένο στα τετριμμένα στεγανά του παρελθόντος. Στίχοι με νόημα και άποψη και ένας ήχος που θα ζήλευαν πολλά γκρουπ με «μοντέρνο» ήχο. Ο Erik Martensson και η παρέα του πολύ απλά τα «έσπασαν» με το "Bleed And Scream" του 2012 και, τρία χρόνια μετά, ανυπομονώ να δω αν θα κρατηθούν στα ίδια επίπεδα.



Ιάσονας Τσιμπλάκος:
Καλλιτέχνης: Refused
Δίσκος: TBA

Ίσως η πιο awkward αναμονή δίσκου των τελευταίων ετών. Όταν σαν μπάντα στηρίζεσαι στο ήθος και την ειλικρίνειά σου και τελικά αυτοακυρώνεσαι... Το θέμα είναι πως ψοφάω για νέο υλικό από τους Σουηδούς πρωτοπόρους -και ας μπαίνουν τα ιδεολογικά στη μέση- μόνο και μόνο για να δω τι μπορούν να πουν 17 χρόνια μετά το "Shape Of Punk To Come".



Μανώλης Κληρονόμος:
Καλλιτέχνης: Cloud Rat
Δίσκος: TBA

Με δύο δίσκους που ακόμα σοκάρουν με κάθε νέα ακρόαση, το τρίο από το Mount Pleasant των ΗΠΑ έχει κερδίσει την καθιέρωση στο παγκόσμιο underground χάρις στα παράφωνα crust-ο-grind περάσματά τους και τα παθιασμένα τσιριχτά φωνητικά μιας εκ των κορυφαίων frontwomen που υπάρχουν εκεί έξω. Ο νέος τους δίσκος έρχεται το καλοκαίρι και μένει να δούμε το μέγεθος του σοκ.



Αντώνης Μουστάκας:
Καλλιτέχνης: Aaron Keylock
Δίσκος: TBA

Όσο κι αν γουστάρω Seasick Steve, αναμένω με περισσότερη αγωνία το πρώτο άλμπουμ του δεκαεπτάχρονου τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη που έχει εντυπωσιάσει ήδη το Ηνωμένο Βασίλειο στις ζωντανές εμφανίσεις του. Εντάξει, η ομοιότητα της φωνής του με αυτή του Rory παίζει και αυτή ρόλο.



Adele

Τόνια Πετροπούλου:
Καλλιτέχνης: Adele
Δίσκος: TBA

Η ζυγαριά του ενθουσιασμού μου τείνει προς το τρίτο άλμπουμ της Adele, το οποίο φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό, με την μοναδική πληροφορία του «θα βγει όταν είναι έτοιμο». Σίγουρα, το αποτέλεσμα δεν θα μας απογοητεύσει, αλλά θα καταφέρει να ξεπεράσει τις προηγούμενες άψογες δουλειές της;



Μάνος Πατεράκης:
Καλλιτέχνης: Tool
Δίσκος: TBA

Ξεμπέρδεψαν με τα νομικά προβλήματα, έχουν ήδη γράψει κομμάτια και όλα οδηγούν σε κυκλοφορία μέσα στο 2015. Όταν η τελευταία ΜΕΓΑΛΗ rock μπάντα που βγήκε στη μουσική αναμένεται να βγάλει δίσκο, το μόνο συγκρότημα που μπορεί να σου δημιουργήσει την ψευδαίσθηση αντικειμενικότητας, τότε δεν μπορεί παρά να είναι η πρώτη απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό.



Γιώργος Ζαρκαδούλας:
Καλλιτέχνης: Dead Feathers
Δίσκος: TBA

Με τέτοιο demo που κυκλοφόρησαν το 2014, λογικό είναι να περιμένω πώς και πώς την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους. Εικάζω πως ο δίσκος θα βγει μέσα στην χρονιά, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι, κι αν έχει τουλάχιστον την ίδια ποιότητα με το demo τους, οι Dead Feathers θα έχουν δημιουργήσει ένα μικρό αριστούργημα.



Νίκος Καταπίδης:
Kαλλιτέχνης: Dream Theater
Δίσκος: TBA

Παρόλο που απογοητεύτηκα κάπως από το "Dream Theater", παραμένει η μεγάλη μου αγάπη ως μπάντα, και η κουβέντα που έκανα με τον Mike με έκανε να ελπίζω (έστω και αμυδρά) πως οι Dream Theater μπορούν ακόμη να βγάλουν έναν δίσκο που θα με εκπλήξει και θα με ενθουσιάσει.



Θεοδόσης Γενιτσαρίδης:
Καλλιτέχνης: Sumac
Δίσκος: The Deal

Τα πρώτα δείγματα "Thorn In The Lion's Paw" και "Blight's End Angel" ήταν εξαιρετικά καλά. Οπότε μόνο ανυπομονησία μπορει να προκαλέσει σε fans του σκληρού, σάπιου και προοδευτικού metal ήχου το ντεμπούτο των Sumac, των Αaron Turner (Isis, Old Man Gloom), Nick Yacyshyn (Baptists) και Brian Cook (Russian Circles, Botch).



Κώστας Σακκαλής:

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος



Faith No More

Γιάννης Βόλκας:
Καλλιτέχνης: Faith No More
Δίσκος: TBA

Μια από τις σημαντικότερες μπάντες όλων των εποχών στο πρώτο της άλμπουμ μετά από 18 χρόνια. Οι Faith No More με τον Mike Patton στα φωνητικά δεν έχουν κυκλοφορήσει κακό άλμπουμ...και όλα τα κομμάτια του δίσκου δεν μπορεί να είναι τόσο ανούσια όσο το "Motherfucker".



Ντίνος Παυλίδης:
Καλλιτέχνης: Terrible Feelings
Δίσκος: TBA

Χωρίς να κατέχω πλήρη γνώση του τι πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος από μπάντες του ενδιαφέροντός μου, θα έλεγα ότι ο δεύτερος δίσκος των Σουηδών Terrible Feelings είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ καθώς ακόμα διψώ για καλόγουστο σκανδιναβικό pop punk / rock 'n' roll.



Χρήστος Καραδημήτρης:
Καλλιτέχνης: Riverside
Δίσκος: Love, Fear And The Time Machine

Για παραπάνω από μια δεκαετία, οι Πολωνοί Riverside αποτελούν την πιο ποιοτική σταθερά στο progressive rock / metal. Τα πέντε στούντιο άλμπουμ τους είναι αψεγάδιαστα και δεν βρίσκω λόγο να μην είναι και το έκτο, ειδικά μετά το καταπληκτικό "S.O.N.G.S." που τους πήγε ένα επίπεδο πιο πάνω, σε πολλούς τομείς.



Γιάννης Λυμπέρης:
Καλλιτέχνης: Radiohead
Δίσκος: TBA

Άπαντες περιμένουν αυτόν τον δίσκο. Πιστοί, άπιστοι, hipsters για να τον θάψουν (λογικά πριν τον ακούσουν), όσοι τους αγάπησαν λόγω μελωδίας, αλλά αρνήθηκαν τα «πειράματα», αλλά και το ακριβώς αντίθετο. Είκοσι χρόνια μετά το "The Bends" που τους έβαλε στον μουσικό χάρτη, οι Radiohead δεν θα χάσουν ποτέ τον δρόμο τους, γιατί πλέον, αυτοί τον χαρτογραφούν.



Metallica

Κώστας Πολύζος:
Καλλιτέχνης: Metallica
Δίσκος: TBA

Αν και δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη σχετικά με το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος, μια απλή και μόνο ανάρτηση φωτογραφίας από το στούντιο είναι ικανή να βάλει φωτιά στα μπατζάκια μου. Θα υπάρξει σε συνθετικό επίπεδο κάποια έκπληξη ή «εμπρός στον δρόμο που χάραξε το "Death Magnetic"»; Μακριά μόνο από τον Rubin και όλα καλά θα πάνε.



Πάνος Παπάζογλου:
Καλλιτέχνης: Muse
Δίσκος: Drones

Μετά από μια μετριότητα ολκής, η σπίθα των Muse είναι καιρός να αναζωπυρωθεί και να προσφέρει ακόμα ένα άλμπουμ που θα επαναπροσδιορίσει την πορεία της σύγχρονης rock μουσικής. Το κατάφεραν ακόμα τρεις φορές (2001-2006).



Θοδωρής Μηνιάτης:
Καλλιτέχνης: Ostrogoth
Δίσκος: Last Man Standing

Οι Ostrogoth είναι από τα σχήματα που χαρακτήρισαν τα ακούσματά μου ως έφηβος. Το επερχόμενο νέο υλικό, τεσσάρων ολοκαίνουργιων τραγουδιών μαζί με όλο το θρυλικό EP "Full Moon's Eyes" αποδομένο ζωντανά το 2014, στην ιδία κυκλοφορία, καθιστούν τα λεπτά κάθε ώρας αιώνες μέχρι την ακρόαση. Η περιέργεια στο ζενίθ.



Κατερίνα Μυτιληναίου:
Καλλιτέχνης: Muse
Δίσκος: Drones

Ο έβδομος δίσκος της εξαιρετικής παρέας του Matthew Bellamy ελπίζω να κλέψει κάτι από την τελειότητα του αγαπημένου αριθμού των φιλόμουσων Πυθαγορείων και να προκαλέσει ξανά στους πιστούς της μεγάλης μπάντας από το Devonshire την ανατριχίλα που νιώθεις όταν κοιτάς μέσα από μια χαραμάδα το μέλλον. Γιατί οι Muse είναι πάνω απ' όλα οραματιστές.
  • SHARE
  • TWEET