New Model Army, Coyote's Arrow

Αθήνα @ Gagarin 205

New Model Army, Coyote's Arrow Αθήνα @ Gagarin 205
Συγκροτήματα New Model Army, Coyote's Arrow
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gagarin 205
Διεύθυνση Λιοσίων 205
Τηλέφωνο 210-8547600
Τιμή εισιτηρίου 22 / 25 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), The Lab Records, Syd Records, Rhythm Records, Sound Effec
Διοργανωτής Primitive Music, Closer Alternative Bar

Η Primitive Music και το Closer Alternative Bar παρουσιάζουν:

New Model Army | Coyote's Arrow

Gagarin 205 Live Music Space | Λιοσίων 205, Αθήνα

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 | 21:00

Facebook Event

#nma #newmodelarmy #coyotesarrow #primitivemusic

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: €22 | €40 δύο εισιτήρια για περιορισμένο αριθμό
Viva
Ταμείο: €25

Φυσικά σημεία προπώλησης:

The Lab Records: Θεμιστοκλέους 86, Αθήνα
Syd records: Πρωτογένους 13, Αθήνα
Rhythm Records: Εμμ. Μπενάκη 74, Αθήνα
Sound Effect Records: Σπ. Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου
Blackspin Records Store, Κριεζή 59, Αθήνα

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 οι New Model Army επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin 205 καλεσμένοι της Primitive Music και του Closer Alternative Bar.

Οι New Model Army δημιουργήθηκαν στο Bradford το 1980 από τον Justin Sullivan. Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από northern soul, punk rock και την ευρύτερη ανήσυχη ατμόσφαιρα της εποχής. Παρέμειναν πάντα πιστοί στην underground ιδεολογία τους και τον πολιτικοποιημένο στίχο. Πότε δεν επιθυμούν να καταταγούν σε κανενός είδους ομάδα και παραμένουν αντισυμβατικοί κι ελεύθεροι στις επιλογές τους. Πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα είναι από τις λίγες μπάντες που από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 καταφέρνουν να ελέγξουν όλες τις πλευρές της δημιουργίας τους, χωρίς κανένα καλλιτεχνικό ή διαφημιστικό συμβιβασμό, ακόμη και όταν είχαν υπογράψει με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες (χαρακτηριστικό ειναι το παράδειγμα της EMI που έκανε δωρεά υποστηρίζοντας την απεργία των ανθρακωρύχων).

Από το ντεμπούτο τους "Vengeance" (που έφτασε στο #1 των ανεξάρτητων βρετανικών charts εκθρονίζοντας τους Smiths) και μετά από 14 studio άλμπουμ, μέσα από πολλές ζωντανές εμφανίσεις με εμπρηστικό χαρακτήρα κατάφεραν να χτίσουν μια στιβαρή σχέση με τους οπαδούς τους, οι οποίοι είναι φανατικοί ακόλουθοι της μπάντας ακόμα και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια με τα άλμπουμ "Between Dog And Wolf", "Between Wine And Blood" και το πρόσφατο "Winter", οι New Model Army επιστρέφουν ξανά στα charts και στις ζωντανές εμφανίσεις τους με το κοινό τους να αυξάνεται διαρκώς.

Αναγεννημένοι και πάντα δραστήριοι έρχονται στην Αθήνα για ένα δυναμικό live.

Οι New Model Army είναι:

Justin Sullivan - guitar, vocals
Michael Dean - drums
Dean White - keyboards, guitar
Marshall Gill - guitar
Ceri Monger - bass

Οι Coyote’s Arrow σχηματίστηκαν το χειμώνα του 2014 από ενεργά μέλη της αθηναϊκής ροκ σκηνής. Οι ρίζες τους βρίσκονται στους Deus Ex Machina (Δημ. Μάνθος - Stavros Ex) και Nonmandol (Εύα Κολομβού), δύο από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα της χώρας με ανεξίτηλο στίγμα. Με τη μία πλευρά τους στραμμένη στην μάχη για επιβίωση και ανθρωπιά που δίνεται κάθε μέρα σε μια μεγαλούπολη της καταστροφής όπως η Αθήνα και την άλλη στην αίσθηση της ελευθερίας και αρμονίας που προσφέρει η συνταύτιση με τα στοιχεία της φύσης, έδωσαν το στίγμα τους με εκρηκτικές εμφανίσεις σε συναυλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής αφύπνισης.

Τα έξι τραγούδια του δίσκου "Desert" ακροβατούν με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο σκληρό ήχο της πόλης και τον ανοιχτό αντίλαλο της ερήμου, εισάγοντας μια νέα πρόταση στο μουσικό τοπίο της Αθήνας: Βουντού ρυθμοί, δυνατές μπασογραμμές, κιθαριστικά ξεσπάσματα, ένα εκπληκτικό ντουέτο ανδρικής και γυναικείας φωνής, ξεσηκωτικά ρεφρέν και ηχητικά στοιχεία από μακρινές μουσικές κουλτούρες, ίχνη του παγκόσμιου πολιτισμού των ανθρώπων που αντλεί δύναμη από τη γη για να διεκδικήσει τον ουρανό.

Οι Coyote's Arrow είναι οι:

Jim Manthos - guitar (Deus Ex Machina),
Stavros Ex - vocals, κρουστά (Deus Ex Machina),
Εva Kolomvou - drums, water drums, backin vocals (Nonmandol, Lunacy Booth, Pop In Noise, Soul Resistance),
Maria Keisoglou - bass (Soul Resistance),
Εftixia Manthou - backin vocals, dan moi, kazoo,
George Kalofoutis - guitar

Links για New Model Army:

Site
Facebook
Twitter
YouTube

Link για Coyote's Arrow:

Facebook

Primitive Music
Primitive Music Facebook Page
Closer Facebook Page

  • SHARE
  • TWEET