Unity Festival: Baildsa, Βαγγέλης Κορακάκης

Αθήνα @ Γεωπονική

Unity Festival: Baildsa, Βαγγέλης Κορακάκης Αθήνα @ Γεωπονική
Συγκροτήματα Unity Festival: Baildsa, Βαγγέλης Κορακάκης
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Τη δεύτερη μέρα οι BAiLdSA και ο Βαγγέλης Κορακάκης στην 1η σκηνή του Unity!

Οι μέρες για το δεύτερο Unity Festival πλησιάζουν. Σήμερα, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που θα είναι κοντά μας τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στην πρώτη σκηνή, στις 23 Ιουνίου 2018.

ΒΑiLdSA

Είναι μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2007 και παίζει gypsy punk, reggae, ska, μαζί με Balkan στοιχεία. Αποτελείται από φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντραμς, καθώς και τρομπέτες και ακορντεόν. Μέχρι στιγμής έχει κάνει περιοδείες σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρια και Τουρκία! Το 2011 η μπάντα ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο «United States of Balkans» στη Θεσσαλονίκη. Το άλμπουμ, παραγωγή της ίδιας της μπάντας, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Το 2014 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος «zVaRnA», ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το e-single “Balkan Express (Ride the train)” και ένα χρόνο αργότερα το e-single "ne znam". Με αυτές τις κυκλοφορίες ξεκίνησαν να αποκαλύπτουν σταδιακά τον τρίτο τους δίσκο. Οι BAiLdSA, από την αρχή της πορείας τους, μέσα από τα τραγούδια τους και την στάση τους τάχθηκαν ενεργά στον αγώνα της κοινωνικής αλλαγής ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Με εκφραστικό όχημα το ίδιο το συγκρότημα μεταφέρεται από τόπο σε τόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας.

Youtube Channel

facebook

Βαγγέλης Κορακάκης

Γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή. Η πρώτη του επαφή με το μπουζούκι ήρθε σε ηλικία 9 χρονών, όπου απέναντι από το πατρικό του υπήρχε ένας ξυλουργός που έφτιαχνε και μουσικά όργανα. Το πρώτο του μπουζούκι, τρίχορδο, το απέκτησε σε ηλικία 11 χρονών, στο οποίο πέρασε ο ίδιος χορδές. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, αφού αφιέρωνε και αφιερώνει πολλές ώρες παίζοντας μπουζούκι. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά για το Βαγγέλη Κορακάκη έρχεται το 1985, ενώ Το 1988 εκδίδει, μετά από πρόταση του παραγωγού της LYRA, Άγγελου Σφακιανάκη, τον πρώτο του ουσιαστικά προσωπικό δίσκο με τίτλο, Οι Άρχοντες.  Τα τραγούδια αυτού του δίσκου όπως αναφέρει ο Κορακάκης, γράτηκαν στην πλειοψηφία τους στο «πακέτο του τσιγάρου» και παιζόντουσαν, πριν την κυκλοφορία τους, στις λαϊκές ταβέρνες της Καισαριανής. Το 1995 κυκλοφόρησε το δίσκο Πικρό Φιλί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και το 1996 βγήκε ο δίσκος Εκεί που σβήνει ο άνεμος. Το 1998 συνέθεσε τα 7 από τα 15 τραγούδια στο δίσκο του Δημήτρη Μητροπάνου Του έρωτα της φυγής, ενώ στις αρχές του 2002, κυκλοφόρησε από την εταιρεία ΔΙΚΤΥΟ, ένας βιωματικός και αντιεμπορικός, όπως τον χαρακτηρίζει, δίσκος, με το όνομα Κρύπτη. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε από τη LYRA, το cd-single Μικρός Απρίλης με τέσσερα τραγούδια του, για τη Μαρία Ρουσσέα και το 2004 υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια του δίσκου Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος με ερμηνευτή το Γεράσιμο Ανδρεάτο. Τον Δεκέμβριο του 2004 συνηργάσθη με τη Γιώτα Νέγκα στην οποία έδωσε 10 τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο δίσκο Το Βέλος. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Γλυκοχαράματα, στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς, έπειτα από 15 χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, ερμηνεύει συνθέσεις του Βαγγέλη Κορακάκη. To 2007, η δισκογραφική του επιστροφή γίνεται με το cd "O Βαγγέλης Κορακάκης στη Μαγιοπούλα". Στη δουλειά αυτή περιλαμβάνονται 21 τραγούδια, εκ των οποίων τα 4 είναι καινούργια, και τα υπόλοιπα επιλογή από παλαιότερες δουλειές, με νέα ηχογράφηση και διαφορετική ενορχήστρωση, αλλά πάντοτε με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Βαγγέλη Κορακάκη και των συνεργατών του.

facebook

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα.Στόχος μας είναι να αποτελέσειέναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Email: info@unityfest.gr
Τηλ.: 210 3800 067
Fax: 210 3800015

Instagram
Facebook

  • SHARE
  • TWEET