Unity Festival: Magic De Spell, Desert Monks

Αθήνα @ Γεωπονική

Unity Festival: Magic De Spell, Desert Monks Αθήνα @ Γεωπονική
Συγκροτήματα Unity Festival: Magic De Spell, Desert Monks
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Τη δεύτερη μέρα οι Magic de Spell και οι Desert Monks στη 2η σκηνή του Unity!

Οι μέρες για το δεύτερο Unity Festival πλησιάζουν. Σήμερα, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που θα είναι κοντά μας τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στη δεύτερη σκηνή, στις 23 Ιουνίου 2018

Magic de Spell

Oι Magic De Spell έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 1980, ως αγγλόφωνη μπάντα. Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP "Nighmare" στην ανεξάρτητη εταιρεία “Happening” (θεωρείται η πρώτη punk ηχογράφηση στη χώρα μας).

Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων “Happening ΄82” που συμμετείχαν με δύο τραγούδια (“End Of Nirvana” και “City Is Burning”).

Στην συνέχεια, οδήγησαν τον ήχο τους σε πιο dark wave μονοπάτια και κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ (“A Body In A Snare” 1983 , “Kiss The Mirror” 1984 και “Cpt Blind” 1985). Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album “A Story (The Best And The Rest)” που αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου τους, ενώ το 1992 συμμετέχουν στο album – συλλογή “ΡΟΔΟΝ Live”.

Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το άλμπουμ “Διακοπές στο Sarajevo", σε παραγωγή του JJ Burnell (μπασίστα των "Stranglers"). Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” (Α' πανευρωπαϊκό βραβείο low budget videoclip το 1994) και στη συνέχεια χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”.

Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”, ενώ το1997 κυκλοφορεί το mini άλμπουμ “Ο Φόβος Έχει Όνομα”, που περιέχεται και η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου. Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου. Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”. Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2002, στην περιοδεία τους περιλαμβάνουν και τη Γερμανία.

Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια των Magic de Spell, ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Ο Τελευταίος Επιζών". Το 2009 έρχεται νέος δίσκος με τίτλο "ΟΚ Πατέρα", που περιέχει τη διασκευή τους στον "Κυρ Παντελή" του Πάνου Τζαβέλλα καθώς και η τριπλή συλλογή "Τέρμα Το Διάλειμμα", που περιλαμβάνει πέντε δίσκους από την αγγλόφωνη και την ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ.

Το 2011 κυκλοφόρησε το επετειακό βινύλιο άλμπουμ "Nightmare 30th Anniversary Edition" από την "Geheimnis Records", ενώ το 2013 έρχεται η συμμετοχή στη διπλή συλλογή αντιφασιστικών τραγουδιών "Μια Απάντηση", με το τραγούδι "Το Καθεστώς Των Αριθμών"

Το 2014 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες;" σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα "Στο Όνομα Εκείνων (κατηγορητήριο)" του αγωνιστή ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν τη μουσική συλλογικότητα "21st Century Darkness".

Το Δεκέμβριο του 2015 επανεκδίδεται σε βινύλιο το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος "A Body In A Snare", ενώ αναμένεται η επανέκδοση του άλμπουμ "Kiss The Mirror" του 1984.
Στις 15/1/2016 οι "Magic de Spell & Γιάννης Παλαμίδας", σε συνεργασία με τη δημοσιογραφική - ακτιβιστική ομάδα infowar, ανεβάζουν στο "Κύτταρο", τη μουσική παρέμβαση - παράσταση "21st Century Darkness live".

Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell δίνουν συναυλίες σ' ολόκληρη την Ελλάδα και στην Κύπρο, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.

Magic de Spell line up:

Θοδωρής Βλαχάκης - drums,
Δημήτρης Μποτής - keyboards,
Γιώργος Αρχοντάκης - μπάσο,
Γιώργος Λαγγουρέτος - φωνή,
Βαγγέλης Θεοδωράκης - κιθάρες,
Δημήτρης pixel Δημητριάδης - φωνή

Youtube Channel
facebook

Desert Monks

Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2015, σε μια προσπάθεια συνδυασμού μιας σειράς μουσικών και αισθητικών πτυχών κάτω από μια γνώριμη, αλλά συγχρόνως ξεχωριστή, χροιά. Η μουσική τους εστιάζει στο Rock και τα υποείδη του, με τη διακριτική παρουσία στοιχείων που πηγάζουν από το ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό και μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους.

Αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώνουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους.

Desert Monks: 

Ανδρέας Ντρούλιας: Κιθάρα, Φωνή
Θάνης Παρασκευόπουλος: Μπάσο, Φωνητικά
Βαγγέλης Μπουγιατιώτης: Κιθάρα
Κώστας Αμαργιανιτάκης: Τύμπανα

Youtube Channel
facebook

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα. Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Email: info@unityfest.gr
Τηλ.: 210 3800 067
Fax: 210 3800015

Instagram
Facebook

  • SHARE
  • TWEET