Unity Festival: Γιώτα Νέγκα, Rebetien

Αθήνα @ Γεωπονική

Unity Festival: Γιώτα Νέγκα, Rebetien Αθήνα @ Γεωπονική
Συγκροτήματα Unity Festival: Γιώτα Νέγκα, Rebetien
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Γεωπονική
Διεύθυνση Ιερά Οδός 54 (στάση μετρό Ελαιώνας)
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Αντίσταση για την Ανατροπή

Με Γιώτα Νέγκα και Reβetien η πρώτη μέρα του Unity 

Οι μέρες για το δεύτερο Unity Festival πλησιάζουν.

Σήμερα, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες που θα είναι κοντά μας την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, στις 22 Ιουνίου 2018.

Γιώτα Νέγκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με πολλά και σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Youtube Channel
facebook

Reβetien

Σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.

Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του χώρου, όπως τον Haig Yazdjian, Σόλων Λέκκα, Σκούτα-Μηταράκη, κ.ά.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:

Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς).

facebook
website
e-mail: rebetienmusic@yahoo.gr

Info

Το Unity είναι ένα πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα λάβει χώρα φέτος για δεύτερη φορά και διοργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα. Στόχος μας είναι να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν. 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75).

Όσα δεν ζήσαμε, αυτά μας ανήκουν!

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Email: info@unityfest.gr
Τηλ.: 210 3800 067
Fax: 210 3800015

Instagram
Facebook

  • SHARE
  • TWEET