Summer Nostos Festival: Alexi Murdoch

Αθήνα @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Summer Nostos Festival: Alexi Murdoch Αθήνα @ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Συγκροτήματα Summer Nostos Festival: Alexi Murdoch
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Διεύθυνση Ευριπίδου & Δοϊράνης, Τ.Κ.: 176 74, Καλλιθέα
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Summer Nostos Festival | 17 - 24 Ιουνίου 

Επιστροφή στα Καλύτερά μας Καλοκαίρια!

Σας καλωσορίζουμε στο Summer Nostos Festival 2018!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) σας καλωσορίζει και φέτος στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, σε μια γιορτή για όλη την πόλη και για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της. Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival (SNFestival), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα το χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του SNFestival πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Το SNFestival κλείνει μέσα του την ιδέα του νόστου, της αστείρευτης επιθυμίας για επιστροφή σε καθετί οικείο, σε συναισθήματα και παραστάσεις που μας έχουν διαμορφώσει και νοσταλγούμε. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και φιλόξενο, με πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη συνύπαρξη όλων χωρίς αποκλεισμούς και καλωσορίζει τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το ΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του Δικού Σας σπιτιού σε μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Και αυτή την χρονιά, το line-up περιλαμβάνει σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Από τον χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχωρίζει η εμφάνιση της Joyce DiDonato, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το "ζωντανό ντοκιμαντέρ" των Sam Green και Joe Bini για το εμβληματικό Kronos Quartet, η παρουσίαση του διάσημου έργου Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη, Jóhann Jóhannsson, από το American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley από μουσικούς της Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Πολυαναμενόμενες είναι οι συναυλίες του John Cale & Band, των Animal Collective και των Στέρεο Νόβα, ανάμεσα σε άλλες, καθώς και η πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας της ελληνικής καταγωγής R & B τραγουδίστριας, Lianne La Havas. Οι live εμφανίσεις της Άννας Βίσση και των Onirama έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό πρόγραμμα, ξεσηκώνοντας το κοινό του SNFestival, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Μια ξεχωριστή ενότητα με τίτλο "Out of Africa" θα φέρει στη χώρα μας για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο δυνατά ονόματα της γειτονικής ηπείρου. O ταλαντούχος τραγουδοποιός Bongeziwe Mabandla είναι ένας από αυτούς, ενώ 4 σύγχρονοι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της Αφρικής θα δώσουν μοναδικό ρυθμό και χρώμα στο φετινό SNFestival.

Στην ενότητα του Χορού και της Ψυχαγωγίας, οι παραστάσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολλές και ξεχωριστές, ανάμεσά τους και οι εξής: Τo Studio Company του American Ballet Theatre έρχεται στο SNFestival για μια μοναδική παράσταση, το Theater of War επιστρέφει με ένα επίκαιρο έργο βασισμένο στην τελευταία ομιλία του Martin Luther King, Jr., η Αμερικανίδα Monica Bill Barnes θα μας ξαφνιάσει με το ιδιότυπο Happy Hour, μια από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού, ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν την εμβληματική avant-garde παράσταση Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard θα μας ενθουσιάσουν με τον ομαδικό χορό Bastet που δημιούργησαν από κοινού, ενώ ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ γίνεται έμπνευση για μια πρωτότυπη χορογραφία που βασίζεται στον επικό αγώνα του 1993. Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου επιστρατεύονται για να μας αιφνιδιάσουν με φαντασία, με αστεία αλλά και με εντυπωσιακά κατορθώματα.

Στον χώρο των εικαστικών τεχνών ο Robert Storr σε συνεργασία με τις καταξιωμένες επιμελήτριες Barbara LondonΚαλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα διεθνούς νideo art, με τίτλο Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση! Μέσα από επιλεγμένα βίντεο και φιλμ, διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες πραγματεύονται την έννοια της Ανατροπής (Disruption) με ποικίλους τρόπους.

Ξεχωριστό βάρος έχει δοθεί στις εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες. Στο Nostos University για παιδιά και ενήλικες μας ξεναγεί στα πιο απίθανα μυστικά της φύσης ο εφευρέτης και καλλιτέχνης, John Edmark. Παράλληλα, και κάθε μέρα, πλήθος από αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εργαστήρια, μαθήματα, παιχνίδια αλλά και θέατρο σκιών από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη, Ηλία Καρελλά, θα περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά για ατελείωτες ώρες κεφιού.

Στο πλαίσιο του SNFestival από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση. το οποίο θα διερευνήσει μια από τις πιο πολυσυζητημένες έννοιες της εποχής μας, αυτή της Ανατροπής (Disruption). Το Συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων του ΙΣΝ, Διάλογοι, στις 20 Ιουνίου θα προηγηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναφορικά με την κοινωνική και πολιτική πόλωση και τους τρόπους αντιμετώπισής της. To ΙΣΝ έχει υποστηρίξει με δωρεά ύψους $150 εκατομμυρίων τη δημιουργία του SNF Agora Institute. Η συμμετοχή στο Συνέδριο και τους Διαλόγους είναι ελεύθερη και γίνεται με προεγγραφή.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη σε ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων. Την περιγραφή του SNF RUN θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

Με το Summer Nostos Festival, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοδοξεί να φέρει κοντά διαφορετικές ηλικίες και ενδιαφέροντα, διαφορετικές μορφές έκφρασης και ερεθίσματα, σε μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε όλους, που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια σκεπή και πάνω στην ίδια σκηνή αυτά που ξαφνιάζουν, ανατρέπουν, κλείνουν παιχνιδιάρικα το μάτι και μας επιστρέφουν στα καλύτερά μας καλοκαίρια!

Καλωσήρθατε στο Summer Nostos Festival 2018!

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες στο SNFestival.org.

Ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση όλων όσα πρόκειται να ζήσουμε στο Summer Nostos Festival 2018.

Κλασική & Σύγχρονη Μουσική

Joyce DiDonato

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Η μεσόφωνος Joyce DiDonato, μία από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, εμφανίζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη βραβευμένη δισκογραφική της δουλειά In War & Peace συνοδευόμενη από την ορχήστρα Il Pomo D’ Oro. Με αξιοθαύμαστες ερμηνείες σε όπερες του Handel, του Mozart και του Rossini, η DiDonato έχει συνεργαστεί με πολλές από τις κορυφαίες λυρικές σκηνές και ορχήστρες, ενώ το 2012 και το 2016 κέρδισε το βραβείο Grammy για το Καλύτερο Κλασικό Φωνητικό Ατομικό Άλμπουμ, με το Diva Divo και το Joyce & Tony - Live from Wigmore Hall, αντίστοιχα.

Kronos Quartet & Sam Green: A Thousand Thoughts

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Το A Thousand Thoughts είναι ένα «ζωντανό ντοκιμαντέρ» που παράγεται σε πραγματικό χρόνο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ και αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων, Kronos Quartet. Ο κινηματογραφιστής Sam Green, ξεδιπλώνει στη σκηνή την ιστορία του βραβευμένου με Grammy κουαρτέτου, παρουσιάζει αρχειακό υλικό και ηχητικά αποσπάσματα, ενώ ταυτόχρονα το Kronos Quartet επενδύει την αφήγηση με ζωντανή μουσική από το πλούσιο ρεπερτόριό τους. Στο A Thousand Thoughts αφουγκραζόμαστε τη δύναμη της μουσικής του Kronos Quartet μέσα από μια πειραματική κιναισθητική εμπειρία η οποία παντρεύει τη δύναμη του ήχου με τη μαγεία του σινεμά και την ισχύ της φυσικής παρουσίας στον χώρο.

Drone Mass

In memoriam: Jóhann Jóhannsson

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Το διάσημο έργο Drone Mass, ένα 60λεπτο ορατόριο που συνδυάζει μελωδίες έγχορδων οργάνων, ηλεκτρονικών ήχων και φωνητικών, έρχεται στο Summer Nostos Festival. Αποτελεί σύνθεση του Ισλανδού Jóhann Jóhannsson (δύο φορές υποψήφιου για Oscar καλύτερης μουσικής) και θα παρουσιαστεί από το διεθνούς φήμης American Contemporary Music Ensemble και το Theater of Voices υπό τη διεύθυνση του Paul Hillier. Αντλεί την έμπνευσή του από τα χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης Ναγκ Χαμαντί, θρησκευτικών κειμένων που έχουν χαρακτηριστεί ως το Κοπτικό Ευαγγέλιο των Αιγυπτίων. Καθώς πραγματεύεται φιλοσοφικές αντιλήψεις του Γνωστικισμού, το Drone Mass συνδυάζει την αρμονία της θρησκευτικής μουσικής παράδοσης με στοιχεία της σύγχρονης ποπ, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από το παγερό δράμα του μινιμαλισμού και του μεγαλείου της εσχατολογικής μουσικής.

American Contemporary Music Ensemble

Τρίτη 19 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Tο διάσημο μουσικό σύνολο American Contemporary Music Ensemble (ACME), παρουσιάζει μοναδικές επιλογές από το Fontana Mix του John Cage, ενός από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συνθέτες του 20ού αιώνα, καθώς και επιλογές από το πρώτο σόλο άλμπουμ της διεθνούς φήμης τσελίστριας Clarice Jensen, For this from that will be filled (Miasmah), που περιλαμβάνει και το "bc", μία συνδημιουργία της Jensen και του Jóhann Jóhannsson. Το ACME, που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τη δεξιοτεχνία, το πάθος και τον ανεπανάληπτο τρόπο με τον οποίο συνδυάζει κλασικούς και ροκ ήχους από έργα μεγάλων Αμερικανών συνθετών, θα διευθύνει η ίδια η Jensen. Στη συναυλία θα εμφανιστούν επίσης ο Αμερικανός συνθέτης John Also Bennet, η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου και η ελληνικής καταγωγής συνθέτρια Christina Vantzou.

Simone Dinnerstein: J. S. Bach - Goldberg Variations

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Η Aμερικανίδα πιανίστρια Simone Dinnerstein, μια παθιασμένη μουσικός που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts κλασικής μουσικής, έρχεται στη σκηνή του Summer Nostos Festival με ένα μοναδικό κονσέρτο πιάνου. Γνωστή για τη «συνειδητή και ανεπιτήδευτη κομψότητά της», σύμφωνα με το περιοδικό The New Yorker, η Simone Dinnerstein είναι επίσης αφοσιωμένη στη διάχυση της μουσικής εκπαίδευσης. Το άλμπουμ της, Mozart in Havana, που κυκλοφόρησε το 2017 και ηχογραφήθηκε στην Κούβα, έφθασε στο Νο.2 του Billboard Classical Chart. Την ίδια χρονιά, η Simone Dinnerstein παρουσίασε ένα κονσέρτο πιάνου που γράφτηκε ειδικά γι' αυτήν από τον Philip Glass ύστερα από κοινή ανάθεση από δώδεκα ορχήστρες.

Evelyn Glennie - Ορχήστρα Academica Αθηνών - Νίκος Τσούχλος

Κυριακή 24 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Η βιρτουόζος των κρουστών από τη Σκωτία, Evelyn Glennie, μια κωφή συνθέτρια που ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για μουσικές βιβλιοθήκες, έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 με έργα για σόλο κρουστά, αλλά και με τη συνοδεία της Oρχήστρας Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσούχλου. Με περισσότερα από 90 διεθνή βραβεία συνολικά, μεταξύ των οποίων Grammy και Polar, καθώς και μια υποψηφιότητα στα BAFTA, η Glennie είναι μία συνθέτρια που συνεχίζει να εμπνέει.

Φίλιππος Τσαλαχούρης: Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα

Κυριακή 17 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 12 ετών και άνω

Το έργο του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη, Ακάθιστο Requiem για την Ποιήτρια Άννα Αχμάτοβα, αναβιώνει την ιστορία της εμβληματικής Ρωσίδας ποιήτριας. Στο Ακάθιστο Ρέκβιεμ καλλιτέχνες και θεατές στέκονται όρθιοι, προς τιμήν της ποιήτριας που έμεινε επί 17 μήνες στην ουρά μπροστά από τις φυλακές του Λένινγκραντ, εκεί όπου το καθεστώς του Στάλιν είχε φυλακίσει τον γιο της για να την τιμωρήσει για τις ιδέες της. Αυτήν την τραγικότητα θέλει να αναδείξει το έργο του Φίλιππου Τσαλαχούρη με την επισήμανση «ακάθιστο». Ένα Requiem στη στάση που κράτησε η Αχμάτοβα απέναντι στις δυσχέρειες και τα εμπόδια που καθόρισαν τη ζωή της.

Μουσικοί της Καμεράτα, Γιώργος Πέτρου - Rock Goes Baroque

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Γνωστοί σε όλο τον κόσμο για τις μπαρόκ ερμηνείες τους, οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Elvis Presley σε μπαρόκ εκδοχή χάρη στις αριστουργηματικές μεταγραφές του Σλοβάκου πιανίστα και συνθέτη Peter Breiner. Παιγνιώδη concerti grossi στο ύφος μπαρόκ συνθετών όπως οι Corelli, Vivaldi και Handel, και τραγούδια όπως το "Blue Suede Shoes" και το "Here Comes the Sun" ερμηνεύονται με μοναδικό τρόπο από τους σολίστ της Καμεράτα σε όργανα εποχής.

Αχιλλέας Γουάστωρ, Cliff Almond, Παναγιώτης Ανδρέου

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρ παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τις Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi σε μία σύγχρονη εκτέλεση που στοχεύει να συνδέσει το εμβληματικό έργο του 1721 με τους ήχους του 21ου αιώνα. Ο Γουάστωρ συνεργάζεται με δύο κορυφαίους μουσικούς με πλούσια καριέρα στην Αμερική, τον drummer Cliff Almond και τον μπασίστα Παναγιώτη Ανδρέου, για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το εμβληματικό έργο του Ιταλού συνθέτη διασκευασμένο και προσαρμοσμένο στα ηχητικά και αισθητικά δεδομένα της σύγχρονης μουσικής, πέρα από τα όρια της δυτικής κουλτούρας.

Alternative Music

John Cale & Band

Τρίτη 19 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Ο θρυλικός John Cale, ο Ουαλός ροκ σταρ που έχει στιγματίσει όχι μόνο την παγκόσμια μουσική βιομηχανία αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα εν γένει, ανεβαίνει με την μπάντα του στη σκηνή στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με επιλογές από το σύνολο της καριέρας του, η οποία μετράει ήδη μισό αιώνα. Από τους Velvet Underground μέχρι το Songs for Drella, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από την επικείμενη δισκογραφική του δουλειά, έρχεται στο Summer Nostos Festival για μια σπάνια μουσική αναδρομή.

Animal Collective

Σάββατο 23 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο

Οι Animal Collective (Avey Tare και Panda Bear), η περίφημη μπάντα της experimental pop που σημάδεψε τα ‘00s, έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Summer Nostos Festival για να μας παρουσιάσει ζωντανά τον δίσκο Sung Tongs (2004). Η τολμηρή ψυχεδελική ποπ μπάντα από τη Βαλτιμόρη που πειραματίζεται με ήχους noise rock, ambient drone, experimental pop κ.α., έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς όχι μόνο για τους δίσκους αλλά και για τις live εμφανίσεις της, καθώς καταφέρνει σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους και club να αποδώσει τα πολύ προσωπικά και σχεδόν εύθραυστα κομμάτια της χωρίς να χαθεί ίχνος της ψυχής της.

Seu Jorge

Κυριακή 17 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζουν το The Life Aquatic - ένα αφιέρωμα στον David Bowie. Στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά, όπως αποδόθηκαν στην ταινία του Wes Andesron, The Life Aquatic of Steve Zissou, ενώ θα αναδημιουργηθεί και το σκηνικό της ταινίας. Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει: «Αν ο Seu Jorge δεν είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια μου στα πορτογαλικά, δεν θα είχα ακούσει ποτέ αυτό το νέο επίπεδο ομορφιάς με το οποίο τα έχει εμποτίσει».

The Barr Brothers

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Οι Barr Brothers είναι μια folk μπάντα από το Μόντρεαλ του Καναδά, που μετρά πια μια δωδεκαετία ζωής. Τα δύο αναπόσπαστα μέλη της είναι οι αδερφοί Andrew και Brad Barr -ντραμς και κιθάρα/φωνή αντίστοιχα. Η νέα τους δουλειά, Queens of the Breakers, περιέχει μια ποικιλία ήχων, από αμερικανικά μπλουζ, έως ακουστική folk και ψυχεδελική μουσική. Οι Barr Brothers καταφέρνουν να μετουσιώνουν σε μουσική τους ήχους του κόσμου γύρω μας - εστιάζουν ιδιαίτερα σε ήχους που παράγουν οι συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας - αξιοποιώντας πλειάδα μουσικών οργάνων από ολόκληρο τον κόσμο.

Στέρεο Νόβα

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Το ελληνικό συγκρότημα που έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική, στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά και επηρέασε την ελληνική μουσική σκηνή όσο λίγοι, οι Στέρεο Νόβα, έρχονται για μια ιστορική κοινή εμφάνιση στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή δουλειά, οι Κωνσταντίνος Βήτα και Μιχάλης Δέλτα, θα παρουσιάσουν στο Summer Nostos Festival παλιότερο αλλά και νέο υλικό.

Alexi Murdoch

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Ο ελληνικής καταγωγής, indie-folk τροβαδούρος Alexi Murdoch, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, για να μαγέψει με τη γλυκιά αισθαντική του φωνή το αθηναϊκό κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ακόμα και εκείνοι που ακούν για πρώτη φορά το όνομα του Murdoch, είναι πολύ πιθανό ότι γνωρίζουν αρκετά καλά τη μουσική του μέσα από τον κινηματογράφο (Garden State, Gone Baby Gone, Away We Go), την τηλεόραση (Prison Break, Ugly Betty, Grey’s Anatomy, House) και τη διαφήμιση. Φέτος, κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι έπειτα από αρκετά χρόνια, το "Another Day".

World Music

Yasmine Hamdan

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Η τραγουδοποιός Yasmine Hamdan, «το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», επιστρέφει το καλοκαίρι στην Αθήνα,  την πόλη στην οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Αναμειγνύει indie rock και electro folk pop μουσικές με παραδοσιακούς ανατολίτικους ήχους, ενώ η φυσική της παρουσία στη σκηνή είναι εντυπωσιακή. Έχει στο ενεργητικό της έξι άλμπουμ, ενώ αξιοσημείωτο σταθμό στην καριέρα της αποτελεί η συμμετοχή της στην ταινία του Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive (Μόνο οι Eραστές Μένουν Ζωντανοί).

Petrakis, Lopez, Chemirani Trio

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Η κρητική μουσική συναντά ήχους από τη μεσαιωνική Ευρώπη και την περσική μουσική παράδοση στη Σκηνή στο Κανάλι, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες παραστάσεις του Summer Nostos Festival. Ο Στέλιος Πετράκης, ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες κρητικής μουσικής της γενιάς του, o Efrén Lopez, ένας Βαλενσιανός πολυοργανίστας και ιδρυτής της L’Ham de Foc, μίας μπάντας που συνδυάζει μουσικές παραδόσεις από την Ιβηρική χερσόνησο και την Ελλάδα, μπολιασμένες με ανατολίτικα στοιχεία, και ο μουσικός κρουστών Bijan Chemirani, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περσικής μουσικής παράδοσης σήμερα, συμπράττουν σε ένα έργο που γεφυρώνει εποχές και ηπείρους.

Choir! Choir! Choir!

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 21.30, Αγορά - To Choir! Choir! Choir! γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ - Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω / Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στην εκδήλωση επισκεφτείτε το www.SNFestival.org.

Γίνετε μέρος της μεγαλύτερης διαπολιτισμικής χορωδίας, ακόμα κι αν δεν έχετε τραγουδήσει ποτέ ξανά στη ζωή σας. Το Choir! Choir! Choir! γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ενώνοντας μέσα από τη μουσική μόνιμους και προσωρινούς κατοίκους της πόλης, μετανάστες, πρόσφυγες, έμπειρους και άπειρους τραγουδιστές. Το Choir! Choir! Choir!, ένα ιδιαίτερο δίδυμο από το Τορόντο, γιορτάζει τη μουσική αμφισβητώντας τα όρια που διαχωρίζουν μια πρόβα από μια παράσταση, το κοινό από τους καλλιτέχνες, εστιάζοντας στη δημιουργία μίας κοινότητας. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Patti Smith, ο David Byrne και ο Rufus Wainwright, ενώ έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall και το Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη.

Pop / R'n'B Music

Lianne La Havas

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Το νέο μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η ελληνικής καταγωγής Lianne La Havas, που έχει χαρακτηριστεί ως μία αντιπροσωπευτική νεο-folk R& B φωνή, έρχεται για ένα ατμοσφαιρικό live στη σκηνή στο Ξέφωτο. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από το άλμπουμ της Blood, το οποίο της χάρισε δύο υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy και BRIT. Είχε προηγηθεί το Is Your Love Big Enough? που ανακηρύχθηκε άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία iTunes Best of 2012. Γεννημένη στο Λονδίνο, από Έλληνα πατέρα και Τζαμαϊκανή μητέρα, έγινε ευρέως γνωστή χάρη στη συνεργασία της με τον Prince και την Paloma Faith, αλλά και στη συμμετοχή της στην περιοδεία των Coldplay το 2016.

Άννα Βίσση

Κυριακή 24 Ιουνίου, 22.15, Ξέφωτο

Η Άννα Βίσση έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για μια εκρηκτική συναυλία την τελευταία ημέρα του Summer Nostos Festival, ένα κανονικό πάρτι για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων. Η τραγουδίστρια που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής βιομηχανίας της Ελλάδας, θα τραγουδήσει στη σκηνή στο Ξέφωτο τραγούδια που καλύπτουν το σύνολο της μουσικής της σταδιοδρομίας. Μαζί της 11μελής ορχήστρα της με γνωστούς σολίστες και οι νέοι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού.

Onirama

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο

Από τα πιο πετυχημένα και αναγνωρίσιμα εγχώρια συγκροτήματα στον χώρο της mainstream poprock, οι Onirama, έρχονται για ένα εκρηκτικό live στο Summer Nostos Festival. Οι Onirama, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2000 και κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να γίνουν γνωστοί για τις δυναμικές live εμφανίσεις τους. Στις συναυλίες τους συνδυάζουν τις rock καταβολές τους με την αγάπη τους για την pop μουσική, δημιουργώντας ένα κλίμα που αφήνει στους θεατές την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ξέφρενο πάρτι.

Out Of Africa

Kampire

Τρίτη 19 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

H DJ Kampire είναι το καυτό όνομα στη χορευτική σκηνή της Ουγκάντα σήμερα. Τα set της Kampire συνδυάζουν τέλεια τη νοσταλγική και σύγχρονη αφρικανική ευαισθησία. Το στιλ της μπορεί να χαρακτηριστεί δυνατό, με έμφαση στο μπάσο - το είδος μουσικής που, άσχετα απ' το πόσο κουρασμένα νιώθεις τα πόδια σου, θα σε κάνει να χορέψεις. Η Kampire είναι μια υπερήφανη πρωταθλήτρια του ακμάζοντος νέου κύματος της μουσικής της Ανατολικής Αφρικής, έχοντας παράλληλα επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των φύλων και τον φεμινισμό.

Bongeziwe Mabandla

Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος

Με δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

Ο Bongeziwe Mabandla είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς της Αφρικής, με παγκόσμιο ακροατήριο. Ο Bongeziwe έχει δημιουργήσει τον δικό του afro-folk ήχο, πάνω στον οποίο γοητεύει με τη μοναδική του φωνή, τραγουδώντας στα αγγλικά και στα Xhosa, μια από τις 11 επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής. 
Rudeboyz

Κυριακή 17 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

Οι DJs και παραγωγοί των Rudeboyz (Andile T & Masive_Q) έρχονται στο Summer Nostos Festival με σκοπό να μας μεταδώσουν τη μοναδική ενέργεια και τον ήχο του Gqom, ενός μουσικού είδους που έχει τις ρίζες του στο Durban της Νοτίου Αφρικής και χαρακτηρίζεται από ρυθμικούς ήχους που θυμίζουν το Kwaito της δεκαετίας του '90, ένα κράμα house και hip-hop μουσικής. Αν και φρέσκοι στη μουσική βιομηχανία, έχουν καταφέρει να κάνουν γνωστό το Gqom πέρα από το Durban, και πλέον γνωρίζει ιδιαίτερη απήχηση στη λονδρέζικη μουσική σκηνή. Το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, το Rudeboyz, ενώ το 2017 κυκλοφόρησαν το Gqomwave.

Sounds of Sisso

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

To Sounds of Sisso είναι ένα σόου ηλεκτρονικής μουσικής από τον παραγωγό Bampa Pana και τον MC Makavelli, που επικεντρώνεται στη συναρπαστική, underground μουσική Singeli, ένα αναδυόμενο είδος ηλεκτρονικής μουσικής (υπο-είδος της hardcore techno) που εμφανίστηκε αρχικά στην πρωτεύουσα της Τανζανίας, το Dar Es Salaam. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, με επίσης γρήγορες μελωδίες, που μπαίνουν και βγαίνουν στα κομμάτια, ενώ ένας MC ραπάρει –κι αυτός- γρήγορα. Είναι, σαφώς, ένα χορευτικό (έως και rave) είδος μουσικής, που προσφέρει παράλληλα τροφή για σκέψη, μιας και οι στίχοι του καταπιάνονται με θέματα όπως η διαφθορά που μπορεί να συναντήσει κανείς στην εξουσία.

Otim Alpha

Σάββατο 23 Ιουνίου, 00.00, Σκηνή στο Κανάλι

O Otim Alpha κατάγεται από την πόλη Gulu, στη Βόρεια Ουγκάντα. O μουσικός/τραγουδιστής αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους του κινήματος Acholitronix, μιας ηλεκτρονικής ερμηνείας της λαϊκής μουσικής Acholi (όνομα που έχει πάρει από την τοπική κοινότητα), συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των παραδόσεων. Η Acholi, πλέον, αναπαράγεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών - εξού και το όνομα Acholitronix. Οι γρήγοροι ρυθμοί, οι κυκλικές μελωδίες και τα χορωδιακά τραγούδια είναι συνήθως σε ρυθμό γρήγορου βαλς, αλλά οι έντονοι τόνοι του, προσδίδουν μια punk, polka και techno αίσθηση.

American Ballet Theatre Studio Company

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Το Studio Company του φημισμένου American Ballet Theatre (ABT) έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση που θα παρουσιάσει αποσπάσματα χορογραφιών από κλασικά και σύγχρονα έργα. Το ΑΒΤ θεωρείται από τα σπουδαιότερα μπαλέτα στον κόσμο και αποτελεί «εθνικό θησαυρό» της Αμερικής από το 1939 που ιδρύθηκε, ενώ το Studio Company αποτελεί την υψηλότερη κλίμακα της σχολής του, προετοιμάζοντας τους πλέον φερέλπιδες χορευτές, ηλικίας 16-20 ετών. Στο Summer Nostos Festival το Studio Company του ABT θα παρουσιάσει μία μίξη κλασικών και σύγχρονων χορογραφιών που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη Ζιζέλ των Ethan Stiefel και Johan Kobborg αλλά και μία νέα χορογραφία της Κάρμεν από τον Marco Pelle.

Theater of War: The Drum Major Instinct

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Μετά την περσινή επιτυχία του Antigone in Ferguson, το Theater of War (Θέατρο του Πολέμου) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα έργο εμπνευσμένο από το τελευταίο κήρυγμα του Martin Luther King, The Drum Major Instinct. Η παράσταση του Theater of War περιλαμβάνει δραματοποιημένες απαγγελίες αποσπασμάτων του κηρύγματος, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής που έχει γραφτεί ειδικά για την παράσταση και την οποία ερμηνεύει χορωδία που περιλαμβάνει αστυνομικούς, δασκάλους, ακτιβιστές και μέλη του εκκλησιάσματος του St. Louis του Μιζούρι. 50 χρόνια μετά το κήρυγμα του Martin Luther King, το Theater of War μας θυμίζει ότι σε μία εποχή καταπίεσης και μίσους, ο αγώνας για δικαιοσύνη παραμένει το διακύβευμα της κοινωνίας μας.

Monica Bill Barnes & Co: Happy Hour

Τετάρτη 20 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30 & 21.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Η Αμερικανίδα σύγχρονη χορογράφος Monica Bill Barnes διοργανώνει ένα ιδιότυπο Happy Hour στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και είμαστε όλοι καλεσμένοι. Κοινό και χορευτές παρευρίσκονται σε ένα από αυτά τα άβολα πάρτι γραφείου, τα οποία ενώ είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, πάντα κάτι συμβαίνει που τα κάνει αξιομνημόνευτα. Δύο χορεύτριες πασχίζουν να υποδυθούν δύο άνδρες καλεσμένους του πάρτι, αλλά αποτυγχάνουν. Το Happy Hour είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές σύγχρονου χορού, η οποία παρουσιάζει έναν νέο τρόπο αφήγησης χαρακτήρων μέσω της κίνησης, σπάζοντας κάθε κανόνα.

Κωνσταντίνος Ρήγος - Χοροθέατρο Οκτάνα: Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω

Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης αποτελεί μία «μυθική» παράσταση μπαλέτου που άλλαξε τα δεδομένα στον χορό με τον avant-garde χαρακτήρα της όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1913 στο Παρίσι, σε χορογραφία του Nijinsky. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με το χοροθέατρο Οκτάνα και μία ομάδα νέων χορευτών, θα αναμετρηθεί με την εμβληματική μουσική του Igor Stravinsky σε μια παράσταση ειδικά για το Summer Nostos Festival. Το έργο βασίζεται σε μια σειρά παγανιστικών ιεροτελεστιών από αρχαίες σλαβικές φυλές που γιορτάζουν την άνοιξη και κλιμακώνονται με τη θυσία μίας νεαρής παρθένας μέσα σε έναν μυστηριακό κήπο.

Μαριάννα Καβαλλιεράτου - Dom Bouffard: Bastet

Σάββατο 23 Ιουνίου,  20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Σε μία εποχή όπου τα δικαιώματα της γυναίκας βρίσκονται στο επίκεντρο του κοινωνικού διαλόγου, η καταξιωμένη χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Dom Bouffard συνδημιουργούν τον ομαδικό χορό Bastet, μία ωδή στον δυναμισμό, τον αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης. Με όχημα την απέριττη χορογραφική γλώσσα, τις έντονες ρυθμικές εναλλαγές και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, και εμπνευσμένη από την ομώνυμη Αιγύπτια θεά, η χορογραφία του Bastet αναδεικνύει την κίνηση και το πάθος του γυναικείου κορμιού, που εξυψώνεται μέσα από τη ζωντανή μουσική, το punk rock ’n’ roll και τα εκρηκτικά ακούσματα που θα συνοδεύσουν το χορευτικό σχήμα στο Summer Nostos Festival.

Χορεύοντας στη Σκακιέρα

Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος

Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

Ένας επικός αγώνας σκάκι από το διεθνές τουρνουά του Λινάρες το 1993, ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροφ και τον Ανατόλι Καρπόφ, αναβιώνει στη σκηνή του Λαβύρινθου, σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, με ζωντανή μουσική, ηθοποιούς με εντυπωσιακά κοστούμια και πολλές σκακιστικές ανατροπές. Η performance θα δοθεί παρουσία του Γκάρι Κασπάροφ και του βρετανού σκακιστή Νάιτζελ Σορτ, οι οποίοι θα σχολιάζουν ζωντανά την ιστορική αυτή παρτίδα.

Ο Δάφνις Κόκκινος χορογραφεί τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ - Lamento

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

O Δάφνις Κόκκινος, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, είναι ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ της Πίνα Μπάους, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 από την ίδια και σφράγισε ανεξίτηλα τον σύγχρονο χορό. Είναι χορευτής του συγκροτήματος από το 1993 και παράλληλα διετέλεσε βοηθός της θρυλικής χορογράφου από το 2002 μέχρι τον θάνατό της, το 2009. Εξακολουθεί να εργάζεται ως χορευτής και Υπεύθυνος Προβών του Χοροθεάτρου μέχρι σήμερα. Στο Summer Nostos Festival θα απολαύσουμε μια δυναμική χορογραφία του Δάφνι Κόκκινου με τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και μια συνεργασία-έκπληξη με το ABT Studio Company.

Όρνιθες - Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών

17-20 Ιουνίου, 21.00, Λαβύρινθος

Απαιτείται δελτίο προτεραιότητας 1 ώρα πριν στο Info Kiosk Λαβύρινθος

Ο Καραγκιόζης συναντά τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε ένα γιγαντιαίο θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά. Ενενήντα γιγαντιαίες φιγούρες ζωντανεύουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων με τη φωνή του Ηλία Καρελλά, του Χρήστου Θηβαίου (Τσαλαπετεινός), της Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος Μπλε (Αηδόνα) και του Θάνου Κοσμίδη των Burger Project (Προμηθέα). Ο Καραγκιόζης ως Πεισθέταιρος και ο Μπαρμπαγιώργος ως Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την πόλη τους αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την ιδανική πολιτεία.από τον Marco Pelle.

Seeking Bliss

Κυριακή 17 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30-20.00, Πίδακες νερού

Μία παράσταση χορού με θέμα την αναζήτηση της ευτυχίας, παρουσιάζει η ομάδα σύγχρονου χορού Sill Pilgrim Paradox, που ιδρύθηκε το 2013 από τη Στέλλα Φωτιάδη. Οι χορευτές Κάντυ Καρρά και Αλέξης Φουσέκης, υπό τον ήχο ζωντανής πρωτότυπης μουσικής, ξεκινούν ένα βιωματικό ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας. Μέσα από ισχυρές εναλλαγές συναισθημάτων και ξεδιπλώνοντας διαφορετικές πτυχές της μεταξύ τους σχέσης, οι χορευτές κάνουν τους θεατές κοινωνούς του κυνηγιού της ευτυχίας.

Comedy Circus

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου, 19.30 & 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Απαιτείται Ηλεκτρονική Προεγγραφή

O stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου και ο μάγος Mark Mitton παρουσιάζουν ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα 70 λεπτών για μικρούς και μεγάλους με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο! Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ θα ανέβουν χορευτές που το σώμα τους μοιάζει με λάστιχο, κλόουν, ακροβάτες και χορευτές σε ποδήλατα ισορροπίας που παίζουν με τη φωτιά. Ζήστε από κοντά όχι μόνο μια εκπληκτική παράσταση αλλά και μία πραγματικά μοναδική εμπειρία χάρη σε ένα σύνολο καλλιτεχνών που θα σας κάνουν να γελάσετε, να ενθουσιαστείτε, να νιώσετε έκπληξη, να φωνάξετε από χαρά αλλά πάνω από όλα, θα σας συναρπάσουν με όσα θα παρουσιάσουν επί σκηνής!

Circus Outdoors

17-24 Ιουνίου, 18.30-19.00 Ξέφωτο - 21.30-22.00 Αγορά

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου έρχονται στο Summer Nostos Festival για να αιφνιδιάσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους. Το Circus Outdoors παρουσιάζει την αστέρα του τσίρκου Anna Jack, τον βραβευμένο κωμικό και ζογκλέρ Grant Goldie, το Red Trouser Show και τους προσκεκλημένους τους, κάθε βράδυ. Παρακολουθήστε καθημερινά τις all-star εμφανίσεις του Circus Outdoors στο Ξέφωτο και την Αγορά.

Περπάτα Ανάμεσα

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.00, Ξέφωτο

Ο δάσκαλος και χορευτής Πλωτίνος Ηλιάδης μας καλεί όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε ένα παιχνίδι δημιουργικής περιπατητικής δράσης, σε ένα κινούμενο δίκτυο όπου πρωταγωνιστές είμαστε όλοι όσοι «περπατάμε ανάμεσα». Ένα απλό αυθόρμητο περπάτημα μπορεί να γίνει αφορμή να συναντηθούμε, να μεταμορφώσουμε το περιβάλλον γύρω μας και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Μία συμμετοχική δράση όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Έκτακτη Είδηση!

17-24 Ιουνίου, 06.00-00.00, Φάρος

Πρόγραμμα Διεθνούς Video Art υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Robert Storr και την επιμέλεια των Barbara London, Καλλιόπης Μηνιουδάκη, Francesca Pietropaolo.  
Οι τέχνες έχουν τη σπάνια ικανότητα να πιάνουν τον σφυγμό των καιρών και να αποκρυσταλλώνουν τις πιο ακραίες εκφάνσεις του, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να τις βιώσουμε πιο ολοκληρωμένα και να αξιολογήσουμε ενδελεχώς τα πιθανά τους νοήματα αλλά και τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας γεννά η αβέβαιη σημασία τους. Εμπνεόμενο από το θέμα του φετινού 7ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση που πραγματεύεται την Ανατροπή (Disruption), το εικαστικό μέρος του SNFestival ανατρέπει τη ροή του προγράμματος με επιλεγμένα βίντεο και φιλμ από διακεκριμένους διεθνείς καλλιτέχνες τα οποία αντιμετωπίζουν την ίδια την έννοια της ανατροπής με ποικίλους τρόπους, καθώς πραγματεύονται διάφορα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και πανανθρώπινα υπαρξιακά θέματα.

Οικογενειακά Πορτραίτα

17-24 Ιουνίου, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η φωτογράφος/φωτορεπόρτερ, παραγωγός και συγγραφέας, Joey O’Loughlin παρουσιάζει το installation, με τίτλο Οικογενειακά Πορτραίτα. Πρόκειται για μια συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών από μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Οι φωτογραφίες αυτές - σε αντίθεση με τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει να συναντάμε σε ορισμένα media– αποτυπώνουν τις ανθρώπινες, καθημερι

  • SHARE
  • TWEET