Doros

Αθήνα @ Άλικο

Doros Αθήνα @ Άλικο
Συγκροτήματα Doros
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Άλικο
Διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλέφωνο 210-3253272
Τιμή εισιτηρίου 4 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Δευτέρα 7 Μαΐου | 22.00

Dorόs

Οι Dorόs είναι ένα κουαρτέτο ορχηστρικής μουσικής. Η επαφή και ενασχόλησή τους με μουσικές παραδόσεις διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών εντός και εκτός συνόρων καθώς και με τη δυτική μουσική, δημιουργεί μια νέα ηχητική πλατφόρμα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους. Άλλωστε, η λέξη dorόs σημαίνει τα ίχνη που αφήνει το θήραμα ή μεταφορικά το μονοπάτι που ανοίγεται.

Τέσσερις μουσικοί, που συναντιούνται το Μάρτη του 2011, συνυπάρχουν και συστήνουν μια μουσική ομάδα. Ενορχηστρώνουν και αποδίδουν δικές τους πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις με βασικό χαρακτηριστικό τον αυτοσχεδιασμό αναζητώντας πάντα την επικοινωνία μέσα από την έκφραση και το αντίστροφο. Στάμνα, νταραμπούκα, μπεντίρ, cajon, λαούτο, πολίτικο λαούτο, ούτι, νέι, καβάλι, κλαρίνο, καλίμπα συνθέτουν τον ηχητικό καμβά.

Μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε χώρους τέχνης και έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαικής ημέρας μουσικής, στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων το 2014, στο Κ.Ο.Θ. Underground 2015, καθώς και στο videoclip Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολισμικά. Συνεργάστηκαν με τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη για την παράσταση "Rue Lepsius - μουσική προσωπογραφία του Καβάφη".

Πρόσφατα η ΕΡΤ τους επέλεξε στα 22 καλύτερα συγκροτήματα της χώρας, στο διαγωνισμό yourband πρωτότυπης δημιουργίας.

Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τον ομώνυμο τίτλο «dorόs», οι ήχοι και τα μουσικά όργανα της ευρύτερης Μεσογείου συναντούν τη Δύση σε ένα μουσικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

Οι dorόs είναι οι:

Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο, πολίτικο λαούτο
Αλέξης Νόνης: νταραμπούκα, μπεντίρ, στάμνα, cajon, καλίμπα
Δημήτρης Μπρέντας: κλαρίνο, νέι, καβάλι
Χρήστος Σύγγελος: ούτι

Τιμή εισιτηρίου 4 €

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή
2103253272
www.aliko-cafe.gr
alikocafe@gmail.com
facebook.com/alikocafe

  • SHARE
  • TWEET