Pulse R, Hail Spirit Noir, Lacrimae, M.A.t.E

Θεσσαλονίκη @ Principal Club Theater

Pulse R, Hail Spirit Noir, Lacrimae, M.A.t.E Θεσσαλονίκη @ Principal Club Theater
Συγκροτήματα Pulse R, Hail Spirit Noir, Lacrimae, M.A.t.E
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Principal Club Theater
Διεύθυνση Ανδρέα Γεωργίου 56
Τηλέφωνο 2310-428088
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής ΕΡΤ3 Volume Sessions

Το Volume, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ3 κλείνει το φετινό συναυλιακό του κύκλο με το live της Παρασκευής 18 Μαίου στο Principal, μέσα στον χώρο του Fix Area!

(Τα επεισόδιά του θα συνεχίσουν να προβάλλονται στην Ερτ3 κάθε Δευτέρα στις 23:00.)

Έλα μαζί μας ν' ανεβάσουμε την ένταση!

Ζημιά μηδενική.

Έλα νωρίς.. Oι πόρτες ανοίγουν στις 20.00μ.μ.-μ η συναυλία ξεκινάει στις 21.00μ.μ..!

Στη σκηνή του Principal Club Theater, ανεβαίνουν οι:

Οι Pulse R ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 2011. Μετά από μια σημαντική πορεία στους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα, η μπάντα ξεκίνησε να συνθέτει τις δικές της μουσικές και το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο EP με τίτλο "Until The End". Μετά από την προώθηση του ΕP, η μπάντα μπήκε στο στούντιο και άρχισε να δουλεύει στο νέο άλμπουμ τους, προσπαθώντας να αναπτύξει τον ήχο τους ένα κράμα hard rock and alternative metal.. Στις 10 Οκτωβρίου 2016, το άλμπουμ με τίτλο "In Chains" κυκλοφόρησε μέσω αρχείων MLK ψηφιακά και σε CD στα καταστήματα παγκοσμίως. Προς το παρόν η μπάντα θέλει να προωθήσει το νέο άλμπουμ.

Μέλη του συγκροτήματος:

Πάνος Βιντζιλαίος - τραγούδι ,Τάσος Καρφάκης - Κιθάρα Αποστόλης Σιδέρης – Κιθάρα, Γιώργος Βουδούρης - μπάσο Άλεξ Κόλλιας – Drums.

Hail Spirit Noir ιδρύθηκαν στις αρχές του 2010 από τους Haris και Theoharis, οι οποίοι είναι μέλη του avant-garde / symphonic combo TRANSCENDING BIZARRE; και της prog μπάντα REX MUNDI. Η μπάντα έγινε τρίο με την προσθήκη του Dim (Transcendiong Bizarre, Blackdrawn) μερικούς μήνες αργότερα. Στα τέλη του 2011, το συγκρότημα ένωσε τις δυνάμεις του με τους Code666 / Aural Μusic, για μια παγκόσμια κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ 'Pneuma' την άνοιξη του 2012. Το άλμπουμ το υποδέχτηκαν θερμά τόσο οι ακροατές όσο και οι κριτικοί και έτσι η μπάντα έμεινε ικανοποιημένη με την επιτυχία του εγχειρήματος τους. Το 2013, το τρίο συγκεντρώθηκε για άλλη μια φορά για να αναθεωρήσει τις ιδέες του και να αρχίσει να συνθέτει την καινούργια του δουλειά. Διατηρώντας το ξεχωριστό 'ρετρό αλλά μοντέρνο' ύφος του πρώτου τους ΕP, προσπάθησαν να εξελίξουν τη μουσική τους ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας έναν ήχο καθαρά προσωπικό . Το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, 'Oi Magoi', ένα progressive metal άλμπουμ με ψυχεδελικές μελωδίες και σατυρική έκσταση.

Οι Lacrimae είναι ένα experimental/progressive group που απαρτίζεται από την Άννα Αναπλιώτη (φωνητικά, πλήκτρα), τον Γιάννη Αρβανίτη (ντραμς), τον Ντίνο Μπιρμπίλη (κιθάρα) και τον Αντρέα Μαρκάτη (μπάσο). Με επιρροές από τον Steven Wilson μέχρι goth και metal μπάντες και έχοντας στις αποσκευές τους το πρώτο EP τους με τίτλο “Entropia” μας μαγνητίζουν σ’ ένα σκοτεινά μελωδικό ταξίδι που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

M.A.t.E Οι Meetings Along the Edge δημιουργήθηκαν το Νοέμβρη του 2011 από τον Αδάμ Σιάγα (live electronics) και το Θωμά Κωστούλα (drums). Ξεκίνησαν κάνοντας κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά και στέκια της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Hosian Rezai στο ρόλο του mc, με τον Περικλή Βραχνό στο βιολί και με τον Σάββα Κατιρτζίδη στα visuals. Αργότερα, συνεργάστηκαν με τον visual artist Κωνσταντίνο Νησίδη (ShiftPlusSlash, Shift+/) σε συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2012 σε συνεργασία με τον ηχολήπτη Λεωνίδα Μπειλή ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου στο στούντιό τους. Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, εισήχθη στο συγκρότημα η Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη στα φωνητικά. Το Νοέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκε το ομώνυμο άλμπουμ, στο οποίο ο Χρήστος Μέγας επιμελήθηκε το mastering. Το καλοκαίρι έγινε η προσθήκη του Στάθη Καρυώτη στα visuals και το Δεκέμβριο του 2013 έγινε η παρουσίαση του δίσκου των M.A.t.E. Οι συνθέσεις των M.A.t.E είναι συνάντηση του αναλογικού με τον ψηφιακό ήχο, της φωνής και των acoustic drums με τα synthesizers και το programming, βασισμένες σε dub, drum’n’bass, trip hop και dubstep αισθητική..

  • SHARE
  • TWEET