Melentini & The Running Blue Orchestra

Αθήνα @ Temple Athens

Melentini & The Running Blue Orchestra Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα Melentini & The Running Blue Orchestra
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής

Melentini / The Running Blue Orchestra 

"ZRSHA; Fundus Uterus” Album Launch

Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 

Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 
• Προπώληση: 8€
• Ταμείο: 10€

• Μειωμένο: 8€*
* Ισχύει για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, άτομα ηλικίας 65+ και Α.Μ.Ε.Α, με την επιδειξη του νόμιμου παραστατικού, και μόνο στο ταμείο του TEMPLE την ημέρα της συναυλίας, 20:00-21:00.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, sydrecords.com)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Η πολυτάλαντη συνθέτρια, μουσικός, τραγουδίστρια και πολυοργανίστας Melentini παρουσιάζει ζωντανά το νέο της άλμπουμ, "ZRSHA; Fundus Uterus” στις 16 Μαΐου στο Temple.

Σχετικά με το “ZRSHA; Fundus Uterus”

Αντλώντας έμπνευση από την nu jazz, την avant-garde, την ambient και την ηλεκτρονική μουσική, μέχρι την αφρικανική soul, την Ιρλανδική folk και τα νανουρίσματα των Βαλκανίων, η Melentini δεν παύει να πειραματίζεται με τη μουσική αλλά και την αισθητική της, με αποτέλεσμα να κατασκευάζει ατμοσφαιρικά ηχοτοπία που ασκούν μια μαγνητική, ιδιότυπη σαγήνη στον ακροατή.

«Το άλμπουμ φέρει τον τίτλο ZRSHA; Fundus Uterus, το δεύτερο σκέλος είναι στα Λατινικά, ορολογία που χρησιμοποιείται στην Ανατομία. Mε αυτό το έργο ήθελα να περιγράψω το βίαιο συναίσθημα της αποκοπής από τον πλακούντα της μητέρας, την εξάντληση από τη βιαιότητα της ύπαρξης, τις πληγές της αγάπης. Παράλληλα είναι ένας ύμνος στη μήτρα του σύμπαντος, στο νόστο της επιστροφής σε αυτήν, στη λύτρωση από τη βαρβαρότητα, οι μνήμες ενός μοναδικού πλανήτη που ονομάζεται ZRSHA, μια υπαρξιακή αποκάλυψη στους παράλληλους κόσμους, δηλαδή φέρ’ ειπείν, ότι εσύ κάθεσαι εδώ ενώ ταυτόχρονα πολλαπλές εκδοχές σου υπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο. Μερικοί στίχοι είναι στη γλώσσα των Zarshian. Ολόκληρο το άλμπουμ υποβάλει σαφώς μια υπαρξιακή κατάθεση η οποία έχει βαθιές αναφορές στο έργο της αγαπημένης μου συγγραφέως Virginia Woolf. Αυτός είναι ο πυρήνας της δημιουργίας του νέου μου άλμπουμ.»

Το “ZRSHA; Fundus Uterus” είναι διαθέσιμο από τη United We Fly, στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (iTunes, Apple Music, Spotify, Google Play, Deezer, Napster). 

Σχετικά με την Melentini

Η ΜΕLENTINI γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Βερολίνο. Είναι απόφοιτος του Διεθνούς και του Εθνικού Ωδείου Αθήνας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική στο τμήμα αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, το οποίο άφησε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Δίδαξε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής. Παράλληλα εργάστηκε στο θέατρο ως μουσικός και ηθοποιός και έγραψε τη μουσική για παραστάσεις.

Μαζί με τον Richard Κönig και τον Κώστα Αντωνίου είναι ιδρυτικά μέλη της ανεξάρτητης κολεκτίβας ηλεκτρονικής μουσικής Sequence Theory Project. Συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό γράφοντας και ενορχηστρώνοντας τον προσωπικό της δίσκο "Explosions Around, The Desert Inside", ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον εγχώριο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αργότερα δημιούργησε τους Running Blue Orchestra, το σχήμα που την συνοδεύει στις συναυλίες της.

Έχει τραγουδήσει και ηχογραφήσει τρομπέτα για αρκετούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους η πιο σημαντική συνεργασία της ήταν στον πρόσφατο δίσκο του Βρετανού παραγωγού Steve Jansen των θρυλικών Japan για τον οποίο έγραψε και ερμήνευσε τους στίχους της για το τραγούδι "Sadness".

Σε συνεργασία με τους 'Ελληνες Βlue Square κυκλοφόρησαν το κομμάτι "Νightkisser" που αγαπήθηκε πολύ μέσα από το ραδιόφωνο καθώς επίσης μαζί τους ηχογράφησε το "Blind Colors of the Soul", το οποίο συμπεριέλαβε ο διάσημος παραγωγός Paul Cheeba (Morcheeba) σε ένα μιξ με τις καλύτερες γυναικείες φωνές που επέλεξε για το κανάλι Trip Hop Nation.

Τέλος, έχει συνεργαστεί με τον Παύλο Παυλίδη & B movies στο δίσκο του "Στον Διπλανό Ουρανό" και έχει γράψει soundtrack για ταινίες με πιο πρόσφατη τη μεγάλου μήκους Αφτερλωβ / Αfterlov του Στέργιου Πάσχου η οποία απέσπασε βραβεία σε διεθνή Φεστιβάλ όπως του Λοκάρνο, της Θεσσαλονίκης και της Μονς.

Η τελευταία προσωπική δισκογραφική της δουλειά ήταν σε δική της παραγωγή με τίτλο "Λεωφόρος Εφιαλτών", ένα ελληνόστιχο ψηφιακό EP που κυκλοφόρησε στο Bandcamp.

Melentini:
facebook.com/melentini.band
soundcloud.com/melentini
youtube.com/c/MelentiniToila
instagram.com/melentini/

United We Fly:
unitedwefly.com
facebook.com/unitedwecanfly
youtube.com/unitedwefly
instagram.com/united.we.fly

  • SHARE
  • TWEET