Tango With Lions

Αθήνα @ Χυτήριο

Tango With Lions Αθήνα @ Χυτήριο
Συγκροτήματα Tango With Lions
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Χυτήριο
Διεύθυνση Ιερά Οδός 44, Γκάζι
Τηλέφωνο 210-3412313
Τιμή εισιτηρίου -
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

TANGO WITH LIONS στο Θέατρο Χυτήριο - "The Light" Live Show

Οι Tango With Lions παρουσιάζουν στο Θέατρο Χυτήριο, τον νέο τους δίσκο “The Light” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 από την Inner Ear Records. 

Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube. Ακολούθησε το δεύτερο album τους “A Long Walk” την άνοιξη του 2013, δημιουργώντας ένα πιστό κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το νέο album “The Light”, έχει ήδη αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές απ’ όλο τον κόσμο. 

Το πρώτο video clip του δίσκου για το κομμάτι “Proof of Desire” κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε σκηνοθεσία The Boy.

Το “The Light” καταγράφει μια επιθυμία ανάδυσης προς το φως μέσα από εννέα ιστορίες-ερωτηματικά εσωτερικής αναζήτησης. Ιστορίες αποχωρισμού, απολαύσεων, αποδόμησης που κινητροδοτούν πότε τον μηδενισμό, πότε την καταβύθιση στο σκοτάδι, πότε την υπερβολική αισιοδοξία, πότε την αποδοχή ότι το σκοτάδι και το φως μπορούν να συνυπάρχουν μονίμως στη μουσική. Αυτή η φυσική συνύπαρξη αποτελεί το νήμα που ενώνει τα τραγούδια του The Light στιχουργικά και μουσικά. Εννέα τραγούδια διαφορετικά σε ύφος μεταξύ τους που επανεπιβεβαιώνουν ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango with Lions δημιουργείται μέσα από εικόνες που παρασέρνουν τη μουσική, με βασικό στοιχείο σύνδεσης την θεματική των στίχων.

Το album άρχισε να παίρνει μορφή το 2015 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο SCA studio με τον Θοδωρή Ζευκιλή, με συμπληρωματικές ηχογραφήσεις από το AKRON studio από όπου ξεκίνησε η πορεία του δίσκου με τον Βαγγέλη Φάμπα. Το mastering του δίσκου έγινε στα Pytzamax studio από τον Γιάννη Παξεβάνη. 

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο εδώ.

Tango With Lions είναι οι:

Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο
Jim Staridas – τρομπόνι
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, κρουστά
Διονύσης Μόρφης– ηλεκτρική κιθάρα
Μαρία Σαχπασίδη – πλήκτρα, φωνητικά

  • SHARE
  • TWEET