Jinjoo Yoo Trio

Αθήνα @ Jazz Point

Jinjoo Yoo Trio Αθήνα @ Jazz Point
Συγκροτήματα Jinjoo Yoo Trio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Η διεθνούς φήμης πιανίστρια JINJOO YOO στη σκηνή του Jazzpoint!

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, η σκηνή του Jazzpoint υποδέχεται την Κορεάτισσα, διεθνούς φήμης πιανίστρια Jinjoo Yoo!

H Jinjoo Yoo έχει καταγωγή από τη Νότια Κορέα, αλλά ζει στη Νέα Υόρκη και έχει καταφέρει να κατακτήσει την μητρόπολη του κόσμου.

Πρόσφατα λάνσαρε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «I am curious» που περιλαμβάνει δικές της, αυθεντικές συνθέσεις. Σημαντική συμμετοχή στον δίσκο είναι αυτή του εκπληκτικού μπασίστα Neal Miner, ο οποίος θεωρείται αυτή τη στιγμή από τους πιο περιζήτητους μουσικούς της jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, αλλά και αυτή του θρυλικού drummer Jimmy Wormworth, ο οποίος έχει μακρά ιστορία και έχει παίξει με τις ιστορικότερες φυσιογνωμίες της jazz! Αυτά και μόνο επισφραγίζουν την αδιαμφισβήτητη αξία της Jinjoo Yoo!

Οι εμφανίσεις της στην Ελλάδα αποτελούν ένα μέρος του εορτασμού του πρώτου της δίσκου. Μαζί της, ταξιδεύουν από Νέα Υόρκη, οι μοναδικοί Dustin Kiselbach στο μπάσο και Ki-hong στην κιθάρα. Η πιανίστρια θα παρουσιάσει εκτός από δικές της συνθέσεις και σημαντικά ιστορικά jazz κομμάτια της αμερικάνικης σκηνής.

«Μια αληθινά εξαιρετική πιανίστρια. Η Jinjoo φέρνει μια φρέσκια, αυθεντική οπτική στον τρόπο που παίζει τις συνθέσεις της. Οι μουσικές της ιστορίες συγκλονίζουν και αγγίζουν κάθε θεατή!»
Neal Miner

«Λατρεύω τον τρόπο που παίζεις τις συνθέσεις της! Ακούω τους θρυλικούς Thelonious, Bud και John Lewis μέσα από τις δικές της εκτελέσεις! Η Jinjoo δεν αρέσκεται σε μουσικούς εντυπωσιασμούς. Λέει ιστορίες μέσα από νότες, πράγμα σπάνιο για καλλιτέχνιδα της ηλικίας της!»
Jimmy Wormworth

  • SHARE
  • TWEET