Feeding Fingers, Anima Triste

Αθήνα @ DeathDisco

Feeding Fingers, Anima Triste Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Feeding Fingers, Anima Triste
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής

Feeding Fingers (us)

Anima Triste (gr)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

• Viva Network 8€
• Tickets on spot 10€

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, οι Feeding Fingers έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μας παρουσιάσουν επι σκηνής τις καλύτερες στιγμές της τόσο ιδιαίτερης πορείας τους, που μπορεί ποτέ να μην τους έφερε στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας όμως τους χάρισε αρκετούς οπαδούς που έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν, μέσα στον καταιγισμό πληροφοριών της εποχής μας, την πραγματική ουσία της μουσικής. Μήπως είσαι ένας από αυτούς? Ή μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις ένας από αυτούς?

Οι Feeding Fingers, δημιουργήθηκαν το 2006 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον συνθέτη Justin Curfman. Ξεκίνησαν ως ένα πειραματικό post-punk trio και εξελίχθηκαν σε μια κολεκτίβα με μέλη και συνεργασίες από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Ιαπωνία, την Κίνα κτλ.

Σχεδόν αδύνατο να ταξινομηθούν, οι Feeding Fingers συγχωνεύουν το dark wave, το indie rock, την avant-garde, την electro, την τζαζ και την παγκόσμια μουσική και καταλήγουν σε κάτι εντελώς προσωπικό που έχει καταγραφεί σε επτά άλμπουμς και τρεις παγκόσμιες περιοδείες στις οποίες μοιράστηκαν τη σκηνή με ονόματα όπως οι IAMX, David J. (Bauhaus, Love & Rockets κ.λπ.), Nitzer Ebb, Steve Mackay (Iggy Pop & Stooges, Violent Femmes, κλπ.).

Mαζί τους οι Anima Triste που έχουν χαρακτηριστεί ως μια από τις σκοτεινότερες ροκ μπάντες στον χώρο της Darkwave, Post Punk αλλά και της Goth Rock σκηνής. Με κύριο στοιχείο τα εκρηκτικά live, την θεατρικότητα στην ερμηνεία του frontman τους Mad Sad μαζί με το σφιχτοδεμένο rythm section και τα κιθαριστικά μελωδικά ξεσπάσματα, κεντρίζουν σίγουρα το ενδιαφέρον. Η μπάντα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014 από τους Greg DiRt (κιθάρα), Mad Sad (φωνή), Gus Black (μπάσο) και τον Jimmy C (τύμπανα). Μέχρι την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους άλμπουμ "Anima Triste" με 10 συνθέσεις και παραγωγό τον Πάνο Τσεκούρα (Top Floor Studios), τον Οκτώβρη του 2016 έπαιξαν πολλά live shows κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό και τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους άνοιξαν για τους "Garden of Delight" [DE}. Η άνοιξη του 2017 τους βρήκε να περιοδεύουν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη μαζί με τους "Opened Paradise"[GR] και τον Οκτώβρη του 2017 άνοιξαν για τους "Whispering Sons" [BE].

Αυτήν την στιγμή η μπάντα είναι στο στούντιο ετοιμάζοντας τον 2ο δίσκο τους με τίτλο "Humanity" με παραγωγό πάλι τον Πάνο Τσεκούρα και έχει σκοπό να κυκλοφορήσει το 1ο της single με τίτλο "UOY" στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ ο δίσκος θα κυκλοφορήσει αργότερα την ίδια χρονιά.

  • SHARE
  • TWEET