Γιώργης Μανωλάκης & Couleur Locale, Τhe Halay Lamba

Αθήνα @ Ίλιον Plus

Γιώργης Μανωλάκης & Couleur Locale, Τhe Halay Lamba Αθήνα @ Ίλιον Plus
Συγκροτήματα Γιώργης Μανωλάκης & Couleur Locale, Τhe Halay Lamba
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ίλιον Plus
Διεύθυνση Πατησίων & Κοδριγκτόνως 17
Τηλέφωνο 210 8824383
Τιμή εισιτηρίου 12 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Μανωλάκης - Couleur Locale για δύο εμφανίσεις στην Αθήνα!

Opening Act: The Halay Lamba

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Φλεβάρη

Μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη εμφάνιση του Γιώργη Μανωλάκη και των Couleur Locale τον περασμένο Οκτώβρη στην Αθήνα, το πολύ ιδιαίτερο σχήμα που μας καθήλωσε με τους πειραματισμούς του πάνω στην παραδοσιακή, κρητική - και όχι μόνο- μουσική επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις μέσα στον Φλεβάρη!

Η μουσική των Couleur Locale βασίζεται στις προσωπικές συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη, που αποκτούν νέα ταυτότητα μέσα από τον αυτοσχεδιασμό του ίδιου στο λαούτο (ακουστικό/ηλεκτρικό), αλλά και το δυνατό rhythm section του Νικόλα Χριστόπουλου (τύμπανα) και του Γιάννη Καπετανάκη (κοντραμπάσο). 

Ο Γιώργης Μανωλάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους λαουτιέρηδες της Κρήτης. Τον γνωρίσαμε από τους Χαϊνηδες και τον Ψαραντώνη, ενώ σήμερα παραμένει σταθερός συνεργάτης του Ross Daly, του Βασίλη Σταυρακάκη και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών ενώ παράλληλα, μας συστήνεται μέσα από τα δικά του προσωπικά project. 

Οι Couleur Locale αποτελούν ένα σχήμα που πειραματίζεται με τη μεσογειακή μουσική εστιάζοντας στην εξέλιξη του παραδοσιακού ήχου της Κρήτης, μέσα από τη δημιουργία, προσθέτοντας στοιχεία world, rock και jazz ύφους.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Φλεβάρη θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ξανά με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, στον χώρο του ΙΛΙΟΝ plus.

Opening Act: The Halay Lamba

Οι Τhe Halay Lamba δημιουργήθηκαν το 2014 στη Πάτρα. Στη μουσική τους συναντιούνται ρυθμοί και μελωδίες από την κουλτούρα της ανατολής με επιπλέον beat και groove στοιχεία απο πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Αρχική ιδέα της μπάντας είναι να δημιουργεί μουσικές που ανταποκρίνονται στα διαφορετικά ακούσματα των μελών της και τις τόσες σύγχρονες μουσικές επιρροές. Μελωδίες στο ούτι από τον αραβικό κόσμο και τη Τουρκία πλαισιώνονται με πλούσια αρμονία λούπες και εφέ από το ηλεκτρικό μπάσο.

Παραδοσιακά ρυθμικά μοτίβα μετατρέπονται σε διαφορετικές ρυθμικές φόρμες δημιουργόντας ενα νέο modal breakbeat ηχητικό περιβάλλον. Τον Απρίλη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους cd και παράλληλα κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποτελούνται από τους: Κώστα Τσαρούχη (Ούτι), Μίκη Ατταλειάδη (Ηλεκτρικό Μπάσο/Sound effects), Αλέξανδρο Κλαδά (cajon set)

ΙΝΦΟ

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Φλεβάρη
Έναρξη: 22:30
Είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
2108824383

  • SHARE
  • TWEET