Resistance Festival: Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού

Αθήνα @ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Resistance Festival: Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού Αθήνα @ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Συγκροτήματα Resistance Festival: Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Διεύθυνση Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Κτίριο11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως), 210-3845870, Gorilla 11
Διοργανωτής Δρόμος Της Αριστεράς

Resistance Festival 2017

Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά...

29-30 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 

(ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης)

resistancefestival.gr
facebook.com/ResistanceFestivalAthens
twitter: @ResistanceFest
#ResistanceFest2017

Ώρα έναρξης:

Πολιτικές εκδηλώσεις: 18:00
Συναυλίες: 21:00

Είσοδος: Άνεργοι - 3 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 2ήμερο εισιτήριο: 8 ευρώ

Με σύνθημα τον στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά», θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η 10η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος.

Οι καλεσμένοι

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ μας κινήματα, κινήσεις και συλλογικότητες από την Αργεντινή, τον Λίβανο, την Παλαιστίνη, την Υεμένη, τη Νορβηγία, την Χώρα των Βάσκων, την Σκωτία, την Ιταλία κ.α. Ακόμα στο φεστιβάλ θα πάρουν μέρος ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και η Αμερικανικής καταγωγής ακαδημαϊκός, μαρξίστρια και συγγραφέας Έλενα Σίαν. Επίσης ο Κάρλος Λατούφ σκιτσογράφος από την Βραζιλία, γνωστός για τα δεκάδες σκίτσα του, και η ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.

Τέλος στις συζητήσεις του φεστιβάλ θα πάρει μέρος ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο Στέλιος Ελληνιάδης, ο Κώστας Λιβιεράτος, ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α. ενώ στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού, οι Nightstalker κ.ά. 

Πολιτικές Εκδηλώσεις και άλλα…

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

18:00, Χώρος Resistance: Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και η άνοδος ακροδεξιάς και φασισμού διεθνώς
Στη συζήτηση συμμετέχουν δικηγόρος Ελευθέρια Τομπατζόγλου, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, εκπρόσωπος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84, μέλος του Golden Dawn Watch. Ο παραγωγός από το ΟmniaTV, Ύποπτο Μούσι. Συντονίζει ο Γιώργος Μουργής.

19:00, Κινηματογράφος: «11 θέσεις για την επανάσταση»
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ρώσικη Επανάσταση προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, της ομιλίας του Αντιπροέδρου της Βολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα.

20:00, Αμφιθέατρο: Πολιτισμός και χειραφέτηση ατομική-συλλογική
Ο ρόλος του πολιτισμού, οι ρητές και άρρητες μορφές αντίστασης και χειραφέτησης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ, ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης καθώς και ο επιμελητής των εκδόσεων Αλεξάνδρεια, Κώστας Λιβιεράτος.

20:30, Πλατεία: Δημοψηφίσματα και εθνική κυριαρχία. Ενημέρωση από την Καταλονία
Τι συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στο ισπανικό κράτος και την Καταλονία; Γιατί οι λαοί παλεύουν για εθνική και λαϊκή κυριαρχία; Συζήτηση με κινήματα από την Καταλονία, την Χώρα των Βάσκων και την Σκωτία.

20:30, Κινηματογράφος: Το «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» πάει Resistance
Η ταινία «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ ερευνά τις ιστορικές ρίζες από το Β’ και το Γ’ Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας, καταγράφει το παρόν και ανιχνεύει το μέλλον ενός ραδιοφώνου συλλογικού, πολιτικοποιημένου και ακηδεμόνευτου.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

12:00, Αμφιθέατρο: Όψεις και πραγματικότητα στην Ελλάδα μετά το 2015
Εκδήλωση - συζήτηση και παρουσίαση των βασικών πτυχών του ελληνικού προβλήματος και πραγματικότητας όπως αυτό εξελίσσεται μετά το 2015. Θα μιλήσουν ο Μανώλης Γλέζος, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, και ο εκδότης του Δρόμου Ρούντι Ρινάλντι. Παρεμβαίνουν ο Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος της Public Issue, o Παύλος Δερμενάκης, οικονομολόγος, και ο Νίκος Λάιος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

18:00, Χώρος Resistance: Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- Ο Δρόμος των Προνομίων
Η ομάδα της «Από Κοινού: Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση κ Ψυχοθεραπεία» υλοποιεί το βιωματικό εργαστηρίο «Διερευνώντας την ετεροκανονικότητα- Ο Δρόμος των Προνομίων». Η «Από Κοινού» για τέταρτη φορά πραγματοποιεί το συγκεκριμένο εργαστήρι με βασικό σκοπό να αναρωτηθούμε μαζί με τους ανθρώπους που θα συμμετάσχουν για τους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την ετεροκανονικότητα, δηλαδή τη θεσμοθέτηση της ετεροφυλοφυλίας και των κοινωνικών κατηγοριών αρσενικό/θηλυκό – άντρας/γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας καθώς τη διάχυση αυτών των κατηγοριών σ’ όλο το εύρος του ψυχικού και του κοινωνικού πεδίου.

18:00, Κινηματογράφος: Πτυχές του αγώνα των λαών της Μέσης Ανατολής
Εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινημάτων από Υεμένη και Παλαιστίνη. Από την πολύπαθη Υεμένη θα είναι μαζί μας ο Γιαχία Σαλέχ, πρόεδρος της Ένωσης Χαναάν για την Παλαιστίνη. Από την ιστορική Παλαιστίνη (δηλαδή το σημερινό ισραηλινό κράτος) θα έρθει ο νομικός Τζεχάντ Αμπού Ράγια, ιδρυτής του κινήματος Falastenyat και τακτικός αρθρογράφος στα Middle East Monitor και Middle East Eye.

19:00, Αμφιθέατρο: Πως αποτιμάται διεθνώς η ελληνική εμπειρία
Ποια είναι η εκτίμηση ξένων διανοούμενων και αγωνιστών για το «πείραμα» Ελλάδα; Η συγγραφέας του βιβλίου The Syriza Wave και πανεπιστημιακός, Έλενα Σίαν, η ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα, καθώς και μέλη διεθνών αντιπροσωπιών από την Αργεντινή, τη Νορβηγία, την Ιταλία κ.ά. περιγράφουν την οπτική τους σχετικά με τη χώρα μας.

20:00, Χώρος Resistance: Το μπλοκ της παγκοσμιοποίησης, λαϊκισμός και κινήματα χειραφέτησης
Η εμφάνιση του «λαϊκισμού» στις διάφορες εκφάνσεις του αναταράσσει τις πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες σε παγκόσμια κλίμακα. Σ’ αυτά τα πλαίσια αναδύονται νέες μορφές και ζητήματα στη διεξαγωγή της ταξικής πάλης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και ο Τάσος Βαρούνης (εφημερίδα Δρόμος).

Συναυλίες και άλλα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (21.30)

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Μια μεγάλη γιορτή του νησιώτικου τραγουδιού!

Συνεχίζουν μέχρι πρωίας οι:

Επαμεινώνδας Βαλσάμης, Νίκος Κοχύλας και Σταύρος Νικολαϊδης

ΣΚΗΝΗ RESISTANCE (20.30)

STAND UP COMEDY με τους Διονύση Ατζαράκη, Χρύσα Κατσαρίνη, Blink Mike, Αριστοτέλη Ρήγα, Πάρι Ρούπο και Άγγελο Σπηλιόπουλο. 
Το stand up comedy είναι ένα από τα πιο έντονα και δυσκολότερα είδη κωμωδίας που υπάρχουν. Ένας και μόνο άνθρωπος στη σκηνή κάθε φορά, ερμηνεύει έναν κωμικό μονόλογο με σκοπό να διασκεδάσει το κοινό. Η νέα γενιά του ελληνικού stand up αποφεύγει ως θεματολογία τα χιλιοειπωμένα πολιτικά και σεξιστικά κλισέ και ασχολείται μεταξύ άλλων με τα μικρά και ασήμαντα πράγματα της ζωής, που μ’ έναν παράξενο τρόπο μας ενώνουν όλους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/9

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (21.30)

Γιάννης Αγγελάκας & οι 100ο C - Nightstalker - Lost Bodies

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ (21.30)

Γλέντι από τη Θράκη και τη Σμύρνη, έως την Κρήτη!

Παίζουν οι: Αλέξης Αλεβιζάκης, Peter Jaques, Μανώλης Μανουσάκης, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Μαρία Τερζάκη και Μανώλης Τζανάκης.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (20.30)

Ανιχνεύοντας μια νέα γενιά μέσα από την ποίηση

Νέοι καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα τους και συνομιλούν στο Resistance Festival. Η γενιά που αρνήθηκε τη μετανάστευση, μιλάει για το βίωμα, το ρίζωμα και τη κρίση. Μια γενιά, διαβάζει, συνομιλεί και ακούει. Μια γενιά σκιαγραφεί τον καλλιτέχνη, μεσολαβητή του γίγνεσθαι σε λόγο, προκειμένου να τον επιστρέψει στον κόσμο. Μια γενιά προσπαθεί να συγκροτήσει έναν άλλο κόσμο, ή έστω να σηκώσει τα πόδια, μιλώντας για τον βηματισμό της.

Συμμετέχουν: Θάνος Γώγος, Χάρις Κοντού, Μαρία Κουλούρη, Λουκάς Λιάκος, Αλέξιος Μάινας, Παυλίνα Μάρβιν, Φάνης Παπαγεωργίου, Γιώργος Πέππας, Δανάη Σιώζιου και Γιώργος Ψάλτης.

Εκθέσεις…

Φως, Σκιές, Χρώματα
Και τις δύο μέρες του φεστιβάλ, στο χώρο του υπογείου, θα φιλοξενείτε έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Αμπάριζα. Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Ντόνα. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Κουκουλογιάννης, Δέσποινα Κουτσίκου, Διονύσης Μπουρλάκος, Άρης Παπαδοκωστόπουλος, Θανάσης Παπαδοκωστόπουλος, Αντιγόνη Σάχερ, Μαρία Σολωμού και Βαρβάρα Σταμάτη.

INFO
Resistance Festival 2017
29-30 Σεπτεμβρίου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - Πειραιώς 256

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3845870
E-mail: resistancefestival@gmail.com
resistancefestival.gr
twitter: @ResistanceFest
#ResistanceFest2016

Πρόσβαση στο φεστιβάλ: σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέα, λεωφορεία: 049, 914, 500 (νυχτερινό)

Προπώληση:

Κτίριο11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως), 210-3845870.
Καθημερινές 6 - 10 μ.μ. - Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.
Gorilla 11, Θησέως 7, Μαρούσι, 2108069800
Κάθε μέρα 5 μ.μ. - 11 μ.μ.
Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

  • SHARE
  • TWEET