Resistance Festival: Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers Of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά.

Αθήνα @ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Resistance Festival: Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers Of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά. Αθήνα @ Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Συγκροτήματα Resistance Festival: Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers Of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς κ.ά.
Ημερομηνία Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Διεύθυνση Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Κτίριο11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως), 210-3845870
Διοργανωτής Δρόμος Της Αριστεράς

Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά…
Resistance Festival 2017

29-30 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 
(Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης)

resistancefestival.grfacebook.com/ResistanceFestivalAthens/

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: Άνεργοι - 3 ευρώ | Γενική είσοδος - 5 ευρώ | 2ήμερο εισιτήριο: 8 ευρώ

Με σύνθημα τον στίχο του Θάνου Ανεστόπουλου «Διώξ’ τα σκοτάδια σου, και κοίτα ψηλά», θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 
η 10η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, το Resistance Festival 2017, που διοργανώνεται από την εφημερίδα Δρόμος.

Το πολιτικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης

Το φετινό φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από όσους έχουν παρακολουθήσει ή συμμετάσχει σε αυτό στο παρελθόν. Κάθε χρόνο το Resistance Festival προσπαθούσε, και σε μεγάλο ποσοστό τα κατάφερνε, να μην είναι «μία από τα ίδια». Οι πολιτικές εκδηλώσεις του, οι διεθνείς συμμετοχές και το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα μαρτυρούν ότι το πετύχαμε.

Αυτήν τη χρονιά το βάρος πέφτει στα μεγάλα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που ανοίχτηκαν το προηγούμενο διάστημα σε διεθνές και ελλαδικό επίπεδο και προσπαθήσαμε να τα αναλύσουμε και μέσα από τις σελίδες του Δρόμου. Πρώτα από όλα η εμφάνιση του «λαϊκισμού» στις διάφορες εκφάνσεις του αναταράσσει με τις πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες σε παγκόσμια κλίμακα. Οι μεγάλοι παίκτες καλούνται να πάρουν θέση και να επιλέξουν στρατόπεδο ανάμεσα στην επιλογή «εθνικής αναδίπλωσης» και της παγκοσμιοποίησης. Το τοπίο παραμένει ακόμα θολό, όπως λεπτές είναι και οι γραμμές πολλές φορές που διαχωρίζουν μεταξύ τους αυτούς τους δύο εν δυνάμει παγκόσμιους πόλους.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και μία αναγκαία θεματολογία που αφορά με πιο συγκεκριμένο τρόπο την ελληνική κατάσταση. Μετά από δύο χρόνια σιωπής, ουσιαστικά, της ελληνικής κοινωνίας, χρειάζεται να αναλύσουμε το τι έγινε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε πραγματικές απαντήσεις. Απαντήσεις που δεν χωρούν τις ευκολίες του παρελθόντος. Μονάχα έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μία νέα φάση για τη χώρα μας και τον λαό.

Άλλο ένα θέμα αφορά τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται μέσα από την τέχνη. Αφού ο πολιτισμός αποτέλεσε και αποτελεί κομμάτι όχι μονάχα των αντιστάσεων που ξεδιπλώνονται ανά τον κόσμο, αλλά ακόμα και της ανασυγκρότησης της κοινωνίας. Στην προσπάθεια «να διώξουμε τα σκοτάδια μας» και να κοιτάξουμε πέρα από την σημερινή ζοφερή πραγματικότητα.

Οι καλεσμένοι

Πέρα από τις διεθνείς αποστολές από κόμματα και κινήματα που, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ μας από την Αργεντινή ως τη Νορβηγία και από την Χώρα των Βάσκων ως την Υεμένη. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλο Φορμέντι και η Αμερικανικής καταγωγής ακαδημαϊκός, μαρξίστρια και συγγραφέας Έλενα Σίαν.

Επίσης ο Κάρλος Λατούφ σκιτσογράφος από την Βραζιλία, γνωστός για τα δεκάδες σκίτσα του για την υποστήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και όχι μόνο. Τέλος, θα συμμετέχει και η ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια από το Πουέρτο Ρίκο, Ντέμπορα Σαντάνα.

Οι συναυλίες 

Παρασκευή 29/9

Μια μεγάλη γιορτή του νησιώτικου τραγουδιού, με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού

Σάββατο 30/9

Οι Nightstalker live στη σκηνή του Resistance

*** Το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με ένα μεγάλο live-έκπληξη, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

INFO
Resistance Festival 2017
29-30 Σεπτεμβρίου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών – Πειραιώς 256

Η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ έχει συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 7:00 μ.μ. στο Κτίριο 11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3845870
Email: resistancefestival@gmail.com
resistancefestival.gr

Πρόσβαση στο φεστιβάλ: σταθμός ΗΣΑΠ Καλλιθέα, λεωφορεία: 049, 914 (στάση Υφαντήρια).

Προπώληση: Κτίριο11δ, Ρεθύμνου 11 (Πεδίο του Άρεως), 210-3845870.

Ακολουθεί το αρχικό Δελτίο Τύπου

To Resistance Festival 2017 είναι εδώ!

29-30 Σεπτεμβρίου, στην Καλών Τεχνών 

(Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης)

resistancefestival.gr - facebook.com/ResistanceFestivalAthens

Το Resistance Festival 2017 είναι εδώ και φέτος μας δίνει ραντεβού το φθινόπωρο. Η 10η διοργάνωση του φεστιβάλ, με πρωτοβουλία της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, θα πραγματοποιηθεί από 29-30 Σεπτεμβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το φεστιβάλ αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες και κινήματα από όλον τον κόσμο, όπως πέρυσι η Λέιλα Χάλεντ, θρύλος της Παλαιστινιακής αντίστασης, η Φιγέν Γιουκσεντάγ, συμπρόεδρος του HDP, και παλαιότερα ο Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα, αντιπρόεδρος του Πολυεθνικού Κράτους της Βολιβίας, ο διανοούμενος Σαμίρ Αμίν και ο συγγραφέας Ταρίκ Αλί. Επίσης, στο πλαίσιο του μουσικού σκέλους του φεστιβάλ, έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τις 2 σκηνές του, δεκάδες ‘Eλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, αναφέρουμε ενδεικτικά:

Nouvelle Vague, Transglobal Underground, Asian Dub Foundation, Baba Zula, Dub Pistols, Red Snapper, Villagers of Ioannina City, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies, Maraveyas Illegal, Imam Baildi, Ρόδες, Last Drive, Nightstalker, Χαϊνηδες κ.α.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει και όπως κάθε χρόνο, το Resistance Festival θα διοργανώσει εκδηλώσεις γύρω από τα μεγάλα πολιτικά θέματα, εγχώρια και διεθνή, που απασχολούν τους προοδευτικούς ανθρώπους στη χώρα μας. Βέβαια, δεν θα λείψουν και οι συζητήσεις για διάφορες άλλες θεματολογίες αλλά και τα πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά γεγονότα.

Περιμένουμε ιδέες, προτάσεις, συμμετοχή αφού το φεστιβάλ έχει καταφέρει να στηρίζεται στις δυνάμεις του κόσμου του. Η συνέλευση του φεστιβάλ θα ανακοινώσει σύντομα την ημερομηνία του επόμενού της μαζέματος.

***Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των πολιτικών & καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων κλπ., προσεχώς.

 

  • SHARE
  • TWEET