Automaton, :Skull & Dawn:, Amniac

Αθήνα @ AN Club

Automaton, :Skull & Dawn:, Amniac Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Automaton, :Skull & Dawn:, Amniac
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Automaton // :Skull & Dawn: // Amniac Live at An club!

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Post Sludge, Americana Dark Folk Country, Cosmic Doom

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (ταμείο)

Automaton

Οι Automaton σχηματίστηκαν το 2011 στην Αθήνα, ενώ η παρουσία τους στη σκηνή ξεκίνησε στα μέσα του 2012. Συμμετείχαν σε φεστιβάλ (Desertfest Athens, New Long Fest, Defcon) και συναυλίες με εμπνευσμένα σχήματα από Ελλάδα και εξωτερικό, όπως YOB, Pentagram, SUMA, Pallbearer, Dopethrone, 1000mods, Nightstalker και αρκετούς άλλους.

Λόγω του χαρακτηριστικού τους ήχου -χαμηλά κουρδίσματα, βαριά ατμόσφαιρα και riffs- οι Automaton κατατάσσονται συνήθως στην doom, αλλά τα επαναλαμβανόμενα μινιμαλιστικά μοτίβα και τα ψυχεδελικά στοιχεία στη μουσική τους διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο προσωπικό ύφος. 

Το 2013 κυκλοφόρησαν το Echoes of Mount Ida με την Trailblazer Records (free download: automatonathens.bandcamp.com), ένα EP διάρκειας 32 λεπτών, το οποίο επανακυκλοφόρησε το 2015 από την Sound Effect Records σε βινύλιο ως πλήρες LP, εμπλουτισμένο με ένα νέο κομμάτι και με τη συνεργασία του Dr. Space of Oresund Space Collective (soundeffect-records.gr/echoes-of-mount-ida). 

Τα στούντιο άλμπουμ και οι live εμφανίσεις των Automaton είχαν καλή υποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς της σχετικής σκηνής. Το δεύτερο άλμπουμ τους ηχογραφείται αυτή τη περίοδο.

‘Echoes of Mount Ida’ is an otherworldly joyride in its true meaning; as vast as the universe, as deep as the ocean and as dark as the human heart.’ [doom-metal.com]

-‘‘Echoes…’ delivers a dark, dense and claustrophobic sound which appeals to the most primeval elements of your musical soul and is designed to played at tectonic plate-moving volumes. Despite its heaviness, however, it’s also an opus minor which induces a remarkable feeling of calm as its sonics wash over you with the lethargy of a Mediterranean summer tide.‘ [PlanetMosh.co.uk]

‘Slow and purposeful with absolutely no note wasted, there is nothing here to become tedious.’ [uberrock.co.uk]

Πληροφορίες - Επικοινωνία

automatonband.com
youtube.com/c/AutomatonAthens
facebook.com/Automaton.Athens
automatonathens.bandcamp.com
automatonathens@gmail.com

:Skull & Dawn:

Οι :Skull & Dawn: παίζουν americana dark folk / country μουσική ποτισμένη στο bourbon, βγαλμένη από ιστορίες φόνου και προδοσίας και περιτριγυρισμένη από πληθωρικές γυναίκες του αμερικανικού νότου.

Η πορεία τους είναι μακροχρόνια και γεμάτη αναζητήσεις. Ξεκίνησαν το 2001 σαν Defile des ames έχοντας μια πιο avant garde / folk αισθητικη. Μετα από ένα δίσκο (“Lust ‘n’ Stone” – 2008), συμμετοχές σε πολλές συλλογές αλλά και πολλές συναυλίες, τα βασικά μέλη αποφάσισαν ότι ο κύκλος είχε κλείσει, αλλάζοντας το όνομα της μπάντας σε :Skull & Dawn: και οδηγώντας το όραμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (2010).

Το 2016 κυκλοφορεί ο πρώτος τους πλήρης δίσκος “Zombie Horses” από τη 3 Shades of Black και τον παρουσιάζουν ζωντανά σ’ ένα θρυλικό λάιβ στο AN Club αλλά και με τρεις διαδοχικές ημερομηνίες στη Μακεδονία. Αργότερα μέσα στη χρονιά εμφανίζονται στο πλευρό των Omega Monolith σε Βόλο και Καρδίτσα. 

Όντας μια αμιγώς ζωντανή μπάντα, ως :Skull & dawn: έχουν δώσει πάνω από 70 συναυλίες ανά την Ελλάδα και εμφανιστεί απ’ το Saristra Festival της Κεφαλονιάς, τα χιονισμένα βουνά του Άγιου Γερμανού στις Πρέσπες, τη headline εμφάνισή τους στο τελευταίο Defcon Fest στο AN Club τον Οκτώβρη και τέλος ανοίγοντας τον εικονικό King Dude αλλά και λαμβάνοντας τον ρόλο της μπάντας του την επόμενη χρονιά στη συναυλία του στην Αθήνα και πρόσφατα ως Special Guests στη συναυλία της Chelsea Wolfe στο Piraeus Academy. 

Παραμένοντας πάντα ενεργοί σε όλα τα επίπεδα οι :Skull & Dawn: παίζουν συναυλίες, γράφουν καινούργια μουσική και είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να μυήσουν τον κόσμο σε μια άλλη άποψη για την μουσική. 

Links:
facebook.com/skullanddawn
skullanddawn.bandcamp.com

Tracks:
GG Allin
Desert (studio)
Voodoo Train (studio)
Kingdom of the corn (Live - new song)
Knoxville Girl (Live – new song)

Amniac

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album “Infinite” του 2014, το Πειραιώτικο κουαρτέτο των Amniac επιστρέφει στη δισκογραφική δράση με το “Matriarch”, την κυκλοφορία που –δίχως άλλο- αποτελεί ότι πιο ώριμο μας έχει δώσει το συγκεκριμένο σχήμα από την ίδρυσή του το 2010 μέχρι και σήμερα.

Το sludge / post metal του “Matriarch”, ηχεί ερεβώδες και λασπώδες, κι όσο κι αν φέρει χαρακτηριστικά στοιχεία των μπαντών επιρροών του (δεν κρύβονται οι αναφορές σε Isis, Cult of Luna και Amenra, κυρίως στο κομμάτι της ατμόσφαιρας), κουβαλάει το δικό του μοναδικό σκοτάδι, απόρροια των εσωτερικών αναζητήσεων του σχήματος, στη διαδρομή από την ωμότητα του ντεμπούτο μέχρι και τον ώριμο, μεστό ήχο του διαδόχου του.

Βασισμένο πάνω στο αμφιλεγόμενο concept της πατριαρχικής καταπίεσης και του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τη μαγεία, και “καλοκουρδισμένο” από τα μαγικά χέρια του audio mastering engineer Brad Boatright (Sleep, Corrosion of Conformity, Nails, Beastmilk, Obituary, Yob κλπ) στα Audiosiege Studios του Portland και σε μίξη του Διονύση Μαρακάκη στα Prova Studios της Αθήνας, το νέο αυτό δισκογραφικό πόνημα των Amniac είναι μία από τις κυκλοφορίες που απασχόλησαν το κοινό του ακραίου –και όχι μόνο- ήχου το 2017, μια χρονιά –ούτως ή άλλως- παραγωγικότατη για την ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια underground μουσική σκηνή.

Η κυκλοφορία του Matriarch επισφραγίστηκε από ποιοτικές συναυλίες των Amniac σε Αθήνα και επαρχία, τη support εμφάνισή τους στο πλευρό των Γάλλων Alcest, όπως και τη συμμετοχή τους στο New Long Fest 2017, εμφανίσεις οι οποίες έτυχαν αποθεωτικών κριτικών από το κοινό και τον εγχώριο μουσικό τύπο.

facebook.com/AmniacBand
amniac.bandcamp.com

  • SHARE
  • TWEET