Alexandroupolis Open Air Festival: Sentinel, Paranoir, Defision, The Silent Rage

Αλεξανδρούπολη @ Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης

Alexandroupolis Open Air Festival: Sentinel, Paranoir, Defision, The Silent Rage Αλεξανδρούπολη @ Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης
Συγκροτήματα Alexandroupolis Open Air Festival: Sentinel, Paranoir, Defision, The Silent Rage
Ημερομηνία
Πόλη Αλεξανδρούπολη
Χώρος Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Alexandroupolis Open Air Festival Vol.2

"Αλλαγή στο billing του Alexandroupolis Open Air Festival Vol.2"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές του Alexandroupolis Open Air Festival:

“Υποχρεώσεις ή απρόοπτα είναι ανθρώπινο να προκύψουν, ειδικά όταν ο σχεδιασμός γίνεται αρκετούς μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής. Έτσι, βρισκόμαστε δυστυχώς στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι Bacchanalia δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο φετινό Alexandroupolis Open Air. Ευχόμαστε στα παιδιά καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα τους και ελπίζουμε πως θα έχουμε την χαρά να είναι μαζί μας σε κάποιο από τα επόμενα open air. Η θέση φυσικά δεν θα μείνει κενή! Μαζί μας θα είναι οι ParanoiR από τη Θεσσαλονίκη”.

Το “Alexandroupolis Open Air Festival” επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά και η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος το δικό της φεστιβάλ! Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, τέσσερα συγκροτήματαέτοιμα να δώσουν παλμό και ένταση στο δημοτικό κηποθέατρο, στο πάρκο των προσκόπων. Sentinel, Paranoir, Defision και The Silent Rage υπόσχονται μια μοναδική βραδιά. Την έναρξη του φεστιβάλ έχει αναλάβει  ο Γιάννης Καρακασίδης ο οποίος θα δώσει τον πρώτο ρυθμό.

Φυσικά πέρα από την καλή μουσική, το φεστιβάλ έχει και έναν άλλο ρόλο. Θέλουμε να  βοηθήσουμε και τους μικρούς μας φίλους που βρίσκονται στο παιδικό χωριό SOS Θράκης και να τους χαρίσουμε χαμόγελα και ελπίδα. Έτσι λοιπόν όπως και πέρυσι, στην είσοδο αντί για εισιτήριο θα υπάρχει «κουμπαράς» όπου όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα στηρίξουν το παιδικό χωριό!

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στηρίζουμε όλοι το "Alexandroupolis Open Air", γιατί αυτό είναι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ φεστιβάλ.

Ημερομηνία: 2 Σεπτεμβρίου 2017
Τοποθεσία: Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης - Πάρκο προσκόπων
Έναρξη: Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 - Έναρξη στις 20:00
Είσοδος: Αντί εισιτηρίου θα υπάρχει κουμπαράς στην είσοδο. Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα στηρίξουν το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Πληροφορίες για τα συγκροτήματα

The Silent Rage (Αθήνα)

Οι The Silent Rage δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 από τον κιθαρίστα Νίκο Σιγλίδη. Έκτοτε η μπάντα έχει κυκλοφορήσει δυο EP ("The Silent Rage" - 2009, "Harvester Of Souls" - 2011) ενώ τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησε μέσω της Alone Records ο πρώτος δίσκος, με τίτλο "The Deadliest Scourge", του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Fotis Benardo (Six For Nine, ex-SepticFlesh). Στον δίσκο επίσης συμμετέχουν οι Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind), Yossi Sassi (ex-Orphaned Land), Vladimir Reshetnikov (Arkona) και Θεόφιλος Κριτικός (Feel). Στην μέχρι τώρα πορεία του το σχήμα έχει εμφανιστεί στο πλάι μεγάλων συγκροτημάτων όπως Shadow Gallery, Rage, Grave Digger, Stratovarius, Rotting Christ και Temperance.

Μέλη:

Steve Venardo: Lead Φωνητικά
Νίκος Σιγλίδης: Κιθάρα, Harsh & Δεύτερα Φωνητικά
Κώστας Κρίκος: Lead Κιθάρα
Σταύρος Τσιλιβαράκος: Μπάσο
Σταμάτης Κατσαφάδος: Τύμπανα

Facebook 
YouTube

Defision (Αλεξανδρούπολη)

Οι Defision δημιουργήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το 2013 ως μετεξέλιξη ενός jam project που μετρούσε ήδη περίπου δυο χρόνια ζωής. Με εφόδιο τις εμπειρίες από τα προηγούμενα σχήματα που είχε συμμετάσχει κάθε μέλος και αρκετό πειραματισμό κατασταλάζουν στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα που τους χαρακτηρίζει. Με επιρροές και στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ της metal όπως heavy, thrash, melodic death, progressive, τον Ιανουάριο του 2016 κυκλοφορούν το EP "A Thousand Bullets", με τέσσερις συνθέσεις, που αποτελεί την πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος. Πραγματοποιούν εμφανίσεις δίπλα σε σπουδαία συγκροτήματα όπως Blaze Bayley, Panx Romana, Villagers Of Ioannina City, Nightstalker, Tardive Dyskinesia και Desert Near The End ενώ ετοιμάζουν το υλικό που θα αποτελέσει το πρώτο τους full length άλμπουμ.

Μέλη:

Γιώργος Κεϊβανίδης: Φωνητικά
Στράτος Βραχιώλιας: Κιθάρα
Γιάννης Καλτσίδης: Κιθάρα
Περικλής Επιτρόπου: Μπάσο
Χρήστος Παναγής: Τύμπανα

Facebook
YouTube

ParanoiR (Θεσσαλονίκη)

Οι ParanoiR είναι ένα πενταμελές συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος τους κινείται σε alternative rock μονοπάτια χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αγγλικό στίχο. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετές ανερχόμενες μπάντες, όπως οι Devo Range, Dope Default, Sonic Piston, Emmavera σε πολυάριθμα stage της πόλης. Στις επίσημες κυκλοφορίες το συγκρότημα μετράει 2 EP μέχρι σήμερα.

Το “Electrified”, κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2016 από τα V.Gold Studios με πέντε συνθέσεις του συγκροτήματος. Το κομμάτι “What you (is what you get)” συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή Rockorama Ultimate του PM Proom, η οποία κυκλοφόρησε σε φυσική μορφή.

Ένα χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017 ήρθε και το “Radio Silence” από τo Fireball Studio δίνοντας μας ακόμα πέντε συνθέσεις, με το κομμάτι “Play Dead” να αποτελεί και την πρώτη συνεργασία του σχήματος, καθώς σε αυτό συμμετέχει ο Joe FK (Μέμφις, VainVelocity).

Τον Μάιο του 2017 κυκλοφόρησαν και το πρώτο video clip τους με τίτλο “FM” από την Picture Deal.

Μέλη:
Ίνα: Φωνητικά
Χρήστος: Κιθάρα
Αντώνης: Κιθάρα
Σωκράτης: Μπάσο
Αλέξης: Τύμπανα

Facebook
YouTube

 

Sentinel (Κομοτηνή)

Οι Sentinel είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2003 στην Κομοτηνή και διασκευάζει τραγούδια από όλο το φάσμα του “heavy metal”. Στο πέρασμα του χρόνου, συμμετείχαν κατά καιρούς πολλοί αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Νίκος Αργυρόπουλος των Tardive Dyskinesia, οι Μάριος Λαμπουρίδης και Γιάννης Χριστοδούλου των Necrorgasm και ο Γιάννης Ιγνατάκης  από Κακές Συνήθειες. Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι το κύριο μέλημα των Sentinel και μέχρι στιγμής έχει βρεθεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της metal σκηνής όπως Rotting Christ, Wotan και Holocaust.

Μέλη:

Μαρία Νικολαΐδου - Φωνητικά
Μάκης Πατρονίδης - Lead & ρυθμικές κιθάρες
Γιώργος Εφραιμίδης - Ρυθμικές κιθάρες 
Χαράλαμπος Συκάκης - Μπάσο
Δημήτρης Κούρκουλος - Τύμπανα

Facebook

Special Guest - Γιάννης Καρακασίδης (Αλεξανδρούπολη)

Ο Γιάννης Καρακασίδης γεννήθηκε το 1984 στην Ξάνθη και διαθέτει τόσο πτυχίο αρμονίας αλλά και κλασικών κρουστών ορχήστρας (Marimba, Vibraphone, Timpani, Snare Drum, Multiple Percussion). Έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και διαγωνισμούς κρουστών/ντραμς στα οποία έχει βραβευτεί, όπως, μεταξύ άλλων, το "Day Of Percussion" το 2012 και το 2014, στα οποία κατέκτησε το 1ο και 2ο διεθνές βραβείο αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές μπάντες της περιοχής της Θράκης καλύπτοντας μουσικά ένα μεγάλο φάσμα όπως Funk, Jazz, Progressive και Metal, ενώ αριθμεί ένα πολύ μεγάλο πλήθος ηχογραφήσεων ως session drummer. Από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι Artist Drummer στην εταιρία Diril Cymbals και Balbex DrumSticks.

Απολογισμός Alexandroupolis Open Air Festival vol.1

Με τα πράγματα να είναι στάσιμα στην Αλεξανδρούπολη σε ότι αφορά τη διενέργεια rock/metal φεστιβάλ, οι σκέψεις για μια νέα προσπάθεια, ήταν συχνό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του είδους.

Οι διαδικασίες για το στήσιμο ενός νέου φεστιβάλ αρχίζουν στις αρχές του 2016 από το συγκρότημα Defision μέσα από συζητήσεις και ζυμώσεις, με την ευχή να γίνει κάτι που όχι μόνο θα έρθει να καλύψει την rock/metal κοινότητα της Αλεξανδρούπολης και των γύρω περιοχών, αλλά θα είναι η απαρχή ενός νέου θεσμού.

Σε αυτήν την προσπάθεια ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη τρία ακόμα τοπικά σχήματα, οι Hollow, Shituation και The Answer?. Έτσι, το Alexandroupolis Open Air κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης. Το φεστιβάλ όμως δεν αφορούσε μόνο την μουσική. Στην είσοδο δεν υπήρχε εισιτήριο αλλά ένας «κουμπαράς» που συγκέντρωνε χρήματα για το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Με κόσμο όλων των ηλικιών να αγκαλιάζει και να στηρίζει αυτήν τη νέα προσπάθεια, ο απολογισμός ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη rock και metal μουσική, κέφι και διασκέδαση με τα τέσσερα συγκροτήματα να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό πάνω στη σκηνή. Και όχι μόνο αυτό! Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 900€ για να στηρίξουν το παιδικό χωριό SOS Θράκης.

Η επιτυχία του όλου εγχειρήματος έδωσε το έναυσμα: Το Alexandroupolis Open Air ήρθε για να μείνει!

  • SHARE
  • TWEET