Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης: Χαΐνηδες, Acropolis Bye Bye, Λάργκο

Κιόνι Ιθάκης @ Δημοτικό Πάρκινγκ

Συγκροτήματα Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης: Χαΐνηδες, Acropolis Bye Bye, Λάργκο
Ημερομηνία
Πόλη Κιόνι Ιθάκης
Χώρος Δημοτικό Πάρκινγκ
Διεύθυνση
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

To 5ο Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης "Slap Back in the Face" 2017 σκοπεύει να καθορίσει εκ νέου την καλοκαιρινή πραγματικότητα και να προσφέρει αξιομνημόνευτες μουσικές συγκινήσεις.

Υπό τους ήχους του μουσικά πολύπλευρου κι αισθητικά ιδιαίτερου George Gaudy & SUN, της americana rock ιδιοσυγκρασίας των Dustbowl, της διαχρονικής rock πεμπτουσίας του Παύλου Παυλίδη & B-Movies, της ηλεκτρικής μυσταγωγίας με παραδοσιακές πινελιές, έκφανση των Λάργκο, της εκμοντερνισμένης ανανεωτικής ματιάς στο αειθαλές της ελληνικής μουσικής των Acropolis Bye Bye και την τολμηρή αλήθεια που αναβλύζει η ηχητική ντοπιολαλιά των Χαΐνηδων, η επιλογή προορισμού αποκτά συγκεκριμένο στίγμα.

Σε ένα χώρο 1.000 τουλάχιστον θέσεων, στο πλέον γραφικό λιμάνι της Ιθάκης, με δωρεάν είσοδο, διότι η τέχνη παραμένει στη συνείδησή μας ανεκτίμητη, σε αγαστή συνεργασία με το ομοούσιο Saristra Festival της Κεφαλονιάς, ως πολιτισμική γέφυρα μεταξύ των δύο νησιών, και εξασφαλισμένα δρομολόγια από Σάμη (Κεφαλονιάς), Σύβοτα (Λευκάδας) και Βαθύ (Ιθάκης) προς τον χώρο του Φεστιβάλ, η μουσική θα γίνει και πάλι το όχημα για να κοινωνήσουμε το μαζί.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα μας: kionimusicfestival.gr

Πρόγραμμα:

Τρίτη 8/8 : ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & b-movies - DUSTBOWL - George Gaudy & SUN.

Tετάρτη 9/8 : XΑΪΝΗΔΕΣ - ACROPOLIS BYE BYE - ΛΆΡΓΚΟ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-movies ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Ένα υψηλής έντασης live, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη διαδρομή του Παύλου. Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική .

Οι B- movies ανανεωμένοι κατά το ήμισυ εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό του Π. Παυλίδη. Αναγνωρισμένοι πια σαν ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα δεν παύουν να εξελίσσονται και να πειραματίζονται δίνοντας μας έτσι πάντα κάτι το διαφορετικό στις συναυλίες τους.

Οι B-movies είναι οι :

Τόλης Δεληγιάννης - μπάσο

Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα

Δημήτρης Οικονόμου - τύμπανα

Αλέκος Βουλγαράκης - ηλ. κιθάρα

ΧΑΪΝΗΔΕΣ

Εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως :

Με υψηλόν αίσθημα ευθύνης ανακοινώνομεν στους φιλομούσους ακροατάς, τας βασίμους υποψίας μας ότι η ανυπόταχτος ομάς των «ΧΑΪΝΗΔΩΝ» θα επιδράμει προσεχώς εντός της περιοχής τους. Πάσα βοήθεια εις την σύλληψην των ανταμοιφθήσεται δι’ απαλλαγής καταβολής ΕΝΦΙΑ και διοδίων εις τας εθνικάς οδούς. Επισημαίνομεν δε ότι η εν λόγω ληστοσυμμορία παραμένει ασύλληπτος εκ της εποχής που η Νεκρά Θάλασσα ήτο Νοσούσα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν έναν κίνδυνον δια την δημοσίαν ασφάλειαν, μετά το πυρηνικό πρόγραμμα του βορειοκορεάτου ηγέτου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο εκτελεστικός βραχίων της σπείρας ,εις την παρούσα φάσιν, αποτελείται από τους:

Αποστολάκην Δημήτριον (λύρα, τραγούδι)
Ζαχαριουδάκην Δημήτριον (ακουστική κιθάρα, τραγούδι)
Κανέλλον Παναγιώτην (τύμπανα)
Μπάκαν Σπυριδούλαν (τραγούδι)
Μπρένταν Δημήτριον (γκάιντα, κλαρίνο, καβάλι, φλογέρα)
Νικόπουλον Μιχαήλ(λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι)
Νόνην Ιωάννην (μπάσο)

Dustbowl

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 και μέσα από τις δεκάδες εμφανίσεις τους σε μικρά και μεγάλα venues, φεστιβάλ, ακόμα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (η πρώτη μπάντα που έπαιξε εκεί σε μια αξέχαστη soldoutεμφάνιση!), τους δίσκους τους και τις παροιμιώδεις πλέον «μεταμορφώσεις» τους δημιούργησαν τον ιδιότυπο κιθαριστικό AmericanaRockήχο που είναι και το trademarkτης μπάντας.

Το νέο άλμπουμ τους: “The Great Fandango” σηματοδοτεί την νέα προσέγγιση της μουσικής τους, αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν: “Mother – Earth Rock”.

Panos Birbas - Vocals, Guitar/
Nick Fysakis - Guitar /
John “Hardy” Houstoulakis - Pedal Steel / 
Mike Dremetsikas – Guitar, Vocals / 
Lydia Grammatikou – Bass, Vocals / 
Nick Panayiotou- Drums / 

DISCOGRAPHY:

* THE GREAT FANDANGO 
[ May 2016] – Album / 12’ Vinyl Edition / Urban Sounds Records 
* BLACK RIVER’S CHEST [THE BURDEN REVISITED] / FLAMIN’ ROSE 
[July 2014] – CD Single / dusty records
* SUCIDE AVENUE / WINTER'S ALMOST GONE [
April 2014] – CD Single / dusty records
* GOIN' DOWN 
[November 2009] – CD Album / fuzz overdose records
* TROUBLEBOUND & LONESOME
[2008] - CD Album / onstage records

Other Releases:
* V.A. CHRISTMAS FOR EVERYONE - "CHRISTMA'S TIME'S A-COMIN'” [December 2014] – Compilation / restless wind records 
* V.A. BETTER WITH FUZZ BABE!- "LEAN ON ME"
[2013] – Compilation / fuzz overdose records 
* LAND ENDS [PAVLOS FYSAKIS BOOK "LAND ENDS"]
* RAMBLIN' BLUES E.P.
[2006] - dusty records

Links:

dustbowl.gr
facebook.com/dustbowl.gr
thedustbowl.bandcamp.com

Youtube (Songs):

The Great Fandango

Linger On

ΛΑΡΓΚΟ

Οι ΛΆΡΓΚΟ είναι ένα επταμελές μουσικό σχήμα από την Θεσσαλονίκη. Το 2014 σταθεροποιήθηκε η σύνθεσή τους κα ιέτσι τα μέλη που απαρτίζουν το σχήμα είναι:

Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλ.κιθάρα, φωνή, Τάσος Κοφοδήμος: ακουστική κιθάρα, φωνή, Παύλος Μέτσιος : Tρομπέτα, Φίλιππος Φασούλας: Κλαρίνο, Μανώλης Σταματιάδης : ακορντεόν, Ηλίας Πότσιας: ηλεκτικό μπάσο,Κώστας Αναγνώστου: τύμπανα.

Το είδος της μουσικής τους είναι ένα κράμα διαφόρων στοιχείων.

Toν Απρίλιο του 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά (ΕΡ) με το όνομα ''ΛΑΡΓΚΟ'', από την ''ΑΧΟΣ''. Η επιμέλεια και η καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής, όπως επίσης και οι στίχοι σε κάποια τραγούδια του δίσκου, ανήκουν στον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τα τραγούδια του δίσκου, όπως το ''Απο την αρχή του κόσμου'',  αναπαράγονται συχνά από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου το σχήμα πραγματοποίησε αριθμό εμφανίσεων με επιτυχία σε διάφορες σκηνές ανά την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπλιο, Σέρρες, Λάρισα και μοιράστηκε την σκηνή με διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Τον Δεκέμβριο του 2016 το σχήμα πραγματοποιήσε δύο εμφανίσεις στον Σταυρό του Νότου στα πλαίσια της παρουσίασης του δίσκου στην Αθήνα. Αυτή τη περίοδο οι ΛΑΡΓΚΟ ετοιμάζουν υλικό για το επόμενο άλμπουμ, το οποίο παρουσιάζουν στις live εμφανίσεις τους.

  • SHARE
  • TWEET