Six Steps Above The Earth, Ghone

Θεσσαλονίκη @ Υπόγειο

Six Steps Above The Earth, Ghone Θεσσαλονίκη @ Υπόγειο
Συγκροτήματα Six Steps Above The Earth, Ghone
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Υπόγειο
Διεύθυνση Μελενίκου Κωνσταντίνου 13
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Το Υπόγειο (Μελενίκου 13) στις 21 Μαίου ανοίγει τις πόρτες του για να δεχτεί 2 σχήματα - καλλιτέχνες οι οποίοι θα προσφέρουν μια πολύ διαφορετική εμπειρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Οι Six Steps Above The Earth και ο Ghone είναι εξερευνητές της σκοτεινής πλευράς της ηλεκτρικής μουσικής. Με όχημα τους το drone, το post rock, το sludge αλλά και το noiz και με όπλα τους βαρύτονες κιθάρες, ηλεκτρικά κοντραμπάσα, τόνους από εφέ και τύμπανα θα μας ταξιδέψουν εκεί που δεν τολμάμε να πάμε μόνοι μας. Στα πιο βαθιά στρώματα της ύπαρξης μας που η βουτιά είναι επικίνδυνη αλλά η ανάδυση σημαίνει λύτρωση απόκτηση γνώσης.

Το εισητήριο είναι 3 ευρώ και η συναυλία θα ξεκινήσει αυστηρά στις 21:00.

Facebook: facebook.com/ypogeio13

Six Steps Above The Earth

Οι Six Steps Above The Earth μπορεί να είναι σχετικά καινούργιο συγκρότημα αλλά τα μέλη τους μόνο νέα δεν είναι στην ελληνική σκηνή. Με εμπερία σε συγκροτήματα όπως οι Lazy Aftershow, Mother Turtle, Vygotsky Circle και The Dandelion Fields, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παίξουν αργή, βαριά ατμοσφαιρική μουσική. Μετά την split κυκλοφορία In a State of Hallucination και το νέο τους εικοσάλεπτο τραγούδι Darkness is Just Light Turned Inside out, είναι έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό live. Με νέο ανανεωμένο line up το οποίο περιλαμβάνει, κιθάρα, τύμπαντα, ηλεκτρικό κοντραμπάσο, κιθάρα-theremin και noise generator θα δοκιμάσουν τα όρια του ηχοσυστήματος και των ακροατών. Με μπόλικο έμπνευση από Swans, Earth, Neurosis και άλλες μπάντες που συνεχώς δοκιμάζουν τα όρια του ακραίου πειραματικού ήχου, οι Six Steps Above The Earth

Facebook
Bandcamp

Ghone

Με μια πορεία που ξεκινάει από το 2011, ο Γιάννης Κοντανδρεόπουλος (Ghone) μετράει στο βιογραφικό του ήδη 8 μουσικές κυκλοφορίες. Οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν δίπλα στους Nadja και Aidan Baker τους οποίους συνόδεψε στην περιοδεία τους στην ανατολική Ευρώπη ενώ μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει και στο 1ο Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής, το Fresh Music Festival στο ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος και το 1ο Up the Wall theatre festival όπου επένδυσε ηχητικά επί δύο συνεχόμενες ημέρες την live painting performance της Friki Crux. Πειραματίζεται διαρκώς με διάφορα μέσα, είτε γρατζουνώντας την κιθάρα του δημιουργώντας πολυεπίπεδα μελαγχολικά drones, είτε εξερευνώντας λιγότερο μουσικά μονοπάτια μέσω αυτοσχέδιων συσκευών και μικροφώνων επαφής με σαφώς πιο επιθετική διάθεση. Η νέα του δουλειά κυκλοφορεί από τη Coherent States τον Μάιο.

Facebook
Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET