BalaRom Trio

Αθήνα @ Άλικο

BalaRom Trio Αθήνα @ Άλικο
Συγκροτήματα BalaRom Trio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Άλικο
Διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλέφωνο 210-3253272
Τιμή εισιτηρίου 4 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Τετάρτη 17 Μαΐου | 22.00

BalaRom trio

Τον Παντελή Στόικο (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα), τον Κυριάκο Ταπάκη (ούτι) και τον Λουκά Μεταξά (κρουστά), τους συνδέει πολύχρονη φιλία, δύο «κουμπαριές» και πολλές ιδιωτικές μουσικές συναντήσεις και συνεργασίες σε πολλά σχήματα ως session μουσικοί…

Άρχισαν να εμφανίζονται ως BalaRom trio από το χειμώνα του 2008, έπειτα από προτροπές φίλων μουσικών που βρίσκονταν στα ιδιωτικά jam τους.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κυρίως δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές από τη μουσική των Βαλκανίων και των τσιγγάνων από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία με μακάμ fusion διάθεση, jazz standards δοσμένα με βαλκανικό χρώμα κ.ά.

Έχουν συνεργαστεί ως μονάδες ή/και σαν σχήμα με κορυφαίους μουσικούς του είδους (Ivo Papazov, Petar Ralchev, Nedyalko Nedyalkov, Kudsi Erguner, Ross Daly, Derya Türkan, Γιώργος Νταλάρας, Σωκράτης Μάλαμας, Ψαραντώνης, Κώστας Θεοδώρου, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά.).

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους ως «Balarom trio» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 -με την φιλική συμμετοχή του πρωτοπόρου της σύγχρονης Βαλκανικής μουσικής Ivo Papazov και του σπουδαιότερου αυτή τη στιγμή Βούλγαρου καβαλίστα Nedyalko Nedyalkov- από την ΠΟΛΥΦΩΝΟΝ music productions.

Η λέξη Balarom είναι μία μίξη από τα δύο στοιχεία της βαλκανικής μουσικής, το «ντόπιο» και το «ταξιδιάρικο», δηλαδή από τη μουσική των «Μπαλαμό» και των «Ρομά».

Γιατί...τα ομορφότερα στη μουσική (όπως και στη ζωή) είναι μπάσταρδα…

Τιμή εισιτηρίου 4 €

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16
Ψυρρή
2103253272
aliko-cafe.gr
alikocafe@gmail.com
facebook.com/alikocafe

  • SHARE
  • TWEET