Υπόγεια Ρεύματα, Manifesto

Αθήνα @ Remedy

Υπόγεια Ρεύματα, Manifesto Αθήνα @ Remedy
Συγκροτήματα Υπόγεια Ρεύματα, Manifesto
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Remedy
Διεύθυνση Κουντουριώτου 9, Ν. Ηράκλειο
Τηλέφωνο 21 1118 9511
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής GoodHeart Productions

Αφεθείτε προς τις πηγές, τα Υπόγεια Ρεύματα κυλούν ανάποδα... προς το Νέο Ηράκλειο! 

Είναι πολλοί οι λόγοι που θα μας φέρουν στο Remedy Live Club την Παρασκευή 7 Απριλίου

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν το έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές και τις διασκευές-έκπληξη. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια παρέα που πορεύεται 20 χρόνια και δρα εδώ και τώρα!

Opening Act οι Manifesto: Μοντέρνος ήχος, με rock χαρακτήρα και progressive στοιχεία, ενσωματωμένο με ελληνόφωνο στίχο ενορχηστρώνουν το μουσικό μοτίβο των Manifesto.

Υπόγεια Ρεύματα

Γίνεται ένα συγκρότημα να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και να έχει λόγο μετά από 20 χρόνια διαδρομής; Μόνο αν είναι όντως μεγάλο.

Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Δεν είναι καν συγκρότημα. Είναι μια ομάδα που τα όριά της είναι –φυσιολογικά- δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το όνομά τους. Υπόγεια Ρεύματα. Άλλοτε λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια, κάποτε να κυλούν στους πιο βαθείς υπόγειους ποταμούς που διασχίζουν χωρίς να το αντιληφθούμε τη ζωή μας. Πέρασαν και θα συνεχίσουν να διαβαίνουν από πολλές στροφές, όμως η πορεία τους, στο μεγάλο χάρτη, είναι σταθερή: βαθιά στον πυρήνα της μουσικής, της ποίησης και των συναισθημάτων.

Μέσα σε δύο κοπιαστικά χρόνια έντονης εσωστρεφούς δραστηριότητας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο project με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων τους. Δύο συλλεκτικά βινύλια υπό τον τίτλο «20.14» όπου επεξεργάστηκαν 20 παλαιότερα κομμάτια τους με νέο ήχο που αντιστοιχεί στην σημερινή τους οπτική και 14 καινούργια, τιμώντας έτσι τους 14 μουσικούς που έχουν περάσει από όλες τις μορφές των Ρευμάτων αυτά τα 20 χρόνια.

Αυτή την περίοδο τα Υπόγεια Ρεύματα ρέουν με μια ηρεμία ασυνήθιστη για την θύελλα που μαίνεται γύρω μας και εντός μας, παρουσιάζοντας τους καρπούς αυτής της γόνιμης περιόδου. Ο άγριος, ξεσηκωτικός ήχος του δεμένου τρίο (μπάσο, κιθάρα, τύμπανα) παρασέρνει σε μια πρωτόλεια γιορτή γεμάτη ιδρώτα και ένταση, ταξιδεύοντας παράλληλα με το λυρισμό των στίχων και τα ακουστικά διαλείμματα.

Υπεύθυνοι για την παρουσίαση των παραπάνω επί σκηνής είναι η θρυλική φωνή του Γρηγόρη Κλιούμη με το χαρακτηριστικό παίξιμο της κιθάρας του, η ανατρεπτική προσέγγιση των τυμπάνων από τον Τάσο Πέππα που κινείται από τις ευαίσθητες σιωπές έως τη θορυβώδη κόλαση και η αεικίνητη, ευγενικά αυθάδικη μορφή του Νίκου Γιούσεφ που αποδίδει με την ίδια άνεση ένα στιβαρό μπάσο ή ένα αέρινο μουσικό πριόνι. Κοντά τους πάντα ο φύλακας του ήχου Πασχάλης Κολέντσης, υπεύθυνος για τον ηχητικό σχεδιασμό.

youtube.com/watch?v=aVjX1Jxv87g
youtube.com/watch?v=ww89JXiCqqk

Υπόγεια Ρεύματα|Links:
Youtube
facebook

Manifesto

Οι Manifesto είναι ένα Rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Άρτα τον Απρίλιο του 2012. Μέσα από πρόβες και πειραματισμούς και με αφορμή την ανάγκη των μελών της για μουσική έκφραση και δημιουργία, η μπάντα προχώρησε στη σύνθεση των δικών της μουσικών κομματιών. Μοντέρνος ήχος, με rock χαρακτήρα και progressive στοιχεία, ενσωματωμένο με ελληνόφωνο στίχο ενορχηστρώνουν το μουσικό μοτίβο των Manifesto. 

Το καλοκαίρι του 2013 οι Manifesto πραγματοποίησαν Live εμφανίσεις παρέα με τους Χρήστο Θηβαίο, Active Member, Koza Mostra, The Burning Sticks, 9MM και παρουσίασαν το υλικό τους σε μεγάλα festival. Σταθμός στην πορεία τους αποτέλεσε η εμφάνισή τους στο 35ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς. 

Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο Full length album τους με τίτλο ‘Στιγμή’. Αποτελείται από οκτώ κομμάτια με το ομώνυμο τραγούδι να συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή Pure Rock 7 από τον Atlantis Radio. Παρουσιάσεις του album έχουν φιλοξενηθεί σε δημοφιλή sites (Rock Overdose, Rockap κ.α.) και έχουν αποσπάσει θετική κριτική. 

To 2015 και έπειτα από μία παύση live εμφανίσεων το 2014 για προσωπικούς λόγους των μελών της μπάντας, oι Manifesto επανήλθαν δυναμικά με μια σειρά από live στη Θεσσαλονίκη στις 19 Απριλίου στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα μαζί με τα Γουρούνια στο Διάστημα και την Πρωτομαγιά βρέθηκαν στην Κέρκυρα παρέα με τους Nightstalker στη μουσική σκηνή "7 Τεχνών Τόπος". 

Το 2016 οι Manifesto, παράλληλα με τις ηχογραφήσεις, πραγματοποίησαν ένα πολύ δυνατό live μαζί με τον Παύλο Παυλίδη & B movies, στο Zero Festival δίπλα από τη μαγευτική λίμνη Ζηρού. 

Γεμάτοι αισιοδοξία και μετά από μια δημιουργική περίοδο το συγκρότημα προετοιμάζει πλέον το δεύτερο album του. Παράλληλα πραγματοποιεί Live εμφανίσεις με την πίστη ότι η Ελληνική Rock σκηνή έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Τους Manifesto συνθέτουν οι: 

Μάριος Τσίρκας : Φωνητικά 
Ηλίας Ψαλίδας: Τύμπανα 
Λεωνίδας Τσιρώνης : Μπάσο 
Σπύρος Χρηστάκης : Κιθάρα 
Χρήστος Βλαχοπάνος : Πλήκτρα 

Manifesto | Link

REMEDY LIVE CLUB
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
DOORS OPEN AT 22.00
DAMAGE: 10e | beer or wine | included

  • SHARE
  • TWEET