Skinner Box, Youth In Outer Space

Αθήνα @ DeathDisco

Skinner Box, Youth In Outer Space Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Skinner Box, Youth In Outer Space
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 4 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Skinner Box "Alpha Waves" LP Release show

Special guests YIOS

@ DeathDisco, 28/4/17

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00, τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ

And the time has come... Οι Skinner Box θα παρουσιάσουν live το πρώτο τους album "Alpha Waves" στις 28 Απριλίου στο Death Disco με special guests τους ταλαντούχους Youth ιn Outer Space

To πρώτο ολοκληρωμένο album των Skinner Box τους βρίσκει πλέον με νέα σύνθεση, να διευρύνουν τα όρια του ήχου τους, παραδίδοντας το πιο ηλεκτρισμένο και σκοτεινό σύνολο τραγουδιών τους μέχρι σήμερα, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

Στα δέκα τραγούδια που περιέχονται στο "Alpha Waves” οι Skinner Box μεταφέρουν τις σκέψεις τους για την σύγχρονη συγκρουσιακή καθημερινότητα καθώς και την αέναη προσπάθεια του μυαλού να ισορροπήσει μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας…Είναι αυτά τα παράξενα κύματα που παράγει ο ανθρώπινος εγκέφαλος λίγο πριν αφεθείς στο Μορφέα και οδηγούν σε πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Απαραίτητοι συντελεστές στην ανάδειξη όλων αυτών είναι η άποψη του παραγωγού Άλεξ Μπόλπαση, με τον οποίο το συγκρότημα μετρά πλέον δύο κυκλοφορίες καθώς και το artwork της Typical Organization.

Το “Alpha Waves” κυκλοφορεί σε μαύρο βινύλιο και ψηφιακό album σε ανεξάρτητη χρηματοδότηση ενώ η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Inner Ear.

BIO Skinner Box:

Οι Skinner Box δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2012. Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα κράμα αιθέριων φωνητικών που «ανακατεύονται» με Alternative-Shoegaze κιθαριστικές γραμμές ,σκοτεινές μπασογραμμές και ατμοσφαιρικά πλήκτρα.

Η «παρθενική» δισκογραφική τους απόπειρα ήταν το “Life is Chemistry” EP το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου του 2013 από την Γερμανική “Afmusic” σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση.

Μετά από μία απουσία δύο ετών λόγω προσωπικών διαδρομών, η αγάπη για δημιουργία και επικοινωνία τους επανάφερε. Το πρώτο Full Length άλμπουμ τους με τίτλο “Alpha Waves” κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου 2017 πάλι σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση, σε ανεξάρτητη χρηματοδότηση και διανομή της Inner Ear.

Έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως Gagarin,Six Dogs, Death Disco, ΑN Club κ.α ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αγαπημένες μπάντες της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής όπως Mechanimal, 2L8, GAD, Wonky Doll &The Echo, Electro Vampires, Dead Buildings, Virgin Web, Empty Frame , Kiss the Anus of a Βlack Cat, Andrew King, Der Arbeiter.

Οι Skinner Box είναι οι: Vana Rose (φωνή), Σπύρος Μητροκώτσας (κιθάρες) , Νίκος Ζουρμπάκης (κιθάρες), Στέφανος Μανούσης (μπάσο|πλήκτρα) και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος(τύμπανα).

Μπορείτε να ακούστε την μουσική τους στα παρακάτω Link:
skinnerboxband.com
skinner-box.bandcamp.com
youtube.com/user/SkinnerBoxChannel

BIO YIOS:

Οι Youth In Outer Space είναι μια instrumental noise rock μπάντα από την Aθήνα, που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2015. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα θορυβώδες κράμα post punk, shoegaze και brit pop στοιχείων, συνδυάζοντας σκληρές μπασογραμμές, ατμοσφαιρικές κιθάρες και minimal αλλά συνάμα επιβλητικά drumlines.

Με επιρροές από την punk σκήνη της δεκαετίας του ’70, την μετά punk περίοδο του ’80 αλλά και τη σημερινή εποχή, οι Y.I.O.S. επιδιώκουν να μοιραστούν το δικό τους wall of sound με το εγχώριο κοινό, αλλά και με αυτό του εξωτερικού.

Μέλη της μπάντας είναι ο Ηλίας Κωστακόπουλος (κιθάρα), frontman των Dead Buildings και 2 πρώην μέλη των Wonky Doll and the Echo, ο Ηλίας Μιχαήλ (μπάσο) και Γιάννης Μπούλης (τύμπανα).

facebook.com/yiosband

  • SHARE
  • TWEET