Universe217, Allochiria, Creshna

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Universe217, Allochiria, Creshna Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Universe217, Allochiria, Creshna
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 6 / 8 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης The Nephilim Metal Music Store, Musicland Records / Ticket House, Rover Bar, Eightball Live Stage
Διοργανωτής

Universe217
12-years special anniversary and “Live” album release show

Special guests: Allochiria (“Throes” live presentation) + Creshna

Στο Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πόρτες: 20:30 - Έναρξη: 21:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 6€ (προπώληση)
• 8€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)
• Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
• Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 544304)
• Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)

UNIVERSE217

Οι Universe217, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, φέτος συμπληρώνουν 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και το γιορτάζουν κυκλοφορώντας το πρώτο τους live DVD/CD με τίτλο "Live". Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα πραγματοποιήσουν μία ζωντανή εμφάνιση στο Eightball Live Stage το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Στα 12 χρόνια της μέχρι τώρα πορείας τους, οι experimental doomsters Universe217 έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα στο χώρο του σκληρού ήχου, διαμορφώνοντας ένα ξεκάθαρα προσωπικό ύφος και δείχνοντας πως διαθέτουν ανήσυχο πνεύμα, όντας ένα σχήμα που αρέσκεται στο να προκαλεί διαρκώς τον εαυτό του δημιουργικά.

Από το 2005, έχουν χαράξει μία διαρκώς ανοδική πορεία που χαρακτηρίζεται τόσο από τη σταθερή δισκογραφική τους παρουσία (με τέσσερα full-length albums και διάφορα EPs & split 7" singles), όσο και από τις συχνές live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τον Μάρτιο του 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το album "Change" (σε CD και LP από τη γνωστή στο παγκόσμιο metal underground, γερμανική εταιρεία Ván Records) το οποίο απέσπασε θετικότατες κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή Mουσικό Tύπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν, πέρα από τις καθιερωμένες live εμφανίσεις εντός Ελλάδας, και μία περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη, μαζί με τους Καναδούς heavy / doom metallers Castle, καθώς και να εμφανιστούν σε δύο σημαντικά festivals: το Dark Bombastic Evening στη Ρουμανία (μαζί με ονόματα όπως οι Crippled Black Phoenix, Dødheimsgard, Batushka, In The Woods, Virus, Jess And The Ancient Ones κ.α.) και το ιστορικό "Hammer of Doom" fest στη Γερμανία (μαζί με τους Saint Vitus, Primordial, Samael, The Skull, Lord Vicar, Antimatter κ.α.).

Τα παραπάνω μοιάζουν φυσιολογικά, πλέον, για τους Universe217 που, πάνω απ’ όλα, είναι ένα live συγκρότημα. Πάνω στη σκηνή, ο αυθορμητισμός αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και η μουσική τους αποκτά τις πραγματικές της διαστάσεις: γίνεται πιο έντονη, πιο heavy και πιο συναισθηματική ταυτόχρονα, ενώ τα τραγούδια τους όχι απλώς διαφοροποιούνται σε σχέση με τις studio εκτελέσεις τους αλλά σχεδόν μεταμορφώνονται, αναλόγως με τις διαθέσεις του συγκροτήματος. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι έχουν παρευρεθεί στις ζωντανές εμφανίσεις των Universe217, κι έρχεται τώρα να το επιβεβαιώσει, γι’ άλλη μία φορά, αυτή η νέα τους κυκλοφορία.

Έχοντας, λοιπόν, αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες ως συγκρότημα και ως δημιουργική οντότητα, οι Universe217 μπαίνουν δυναμικά στο 2017, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Eightball Live Stage το Σάββατο 18 Μαρτίου, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του "Live" DVD/CD τους από τη Ván Records.

ALLOCHIRIA

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album "Οmonoia" του 2014, oι Αllochiria επιστρέφoυν στη δισκογραφική δράση με το "Throes", το οποίο και θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Eightball Live Stage στις 18 Μαρτίου 2017.

H μουσική τους συνδέεται συχνά με συγκροτήματα του post-metal κινήματος όπως Νeurosis, Isis, Cult of Luna και Amenra ενώ η θεματολογία τους αφορά τον άνθρωπο σαν κοινωνικό ον, την διαφθορά που τον χαρακτηρίζει στις σύγχρονες κοινωνίες, την επίπονη ρουτίνα, τις μάταιες δυσκολίες, καθώς και πως αυτό επηρεάζει τον κόσμο γύρω του.

Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Deafheaven, Harakiri for the Sky, Altar of Plagues, Year of no Light, Lumberjack Feedback και παράλληλα πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευρωπαική τους περιοδεία την άνοιξη του 2015, ενώ μεταξύ άλλων έχουν συμμετάσχει και στο Rockstadt Extreme Fest της Ρουμανίας.

To "Throes" ηχογραφήθηκε στo Illusions Recording Studio και στο Universe Studio, το mastering έγινε στο Sweet Spot Studio, ενώ θα κυκλοφορήσει μέσω της Art of Propaganda.

CRESHNA

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι βορειοελλαδίτες post metallers Creshna των οποίων τα μέλη είναι διάσπαρτα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κομοτηνή, γεγονός που όμως δεν τους εμποδίζει να δίνουν κάθε τόσο, συναυλιακά και δισκογραφικά, σάρκα και οστά στο όραμα που έχουν για τη μουσική τους.

Το επηρεασμένο από τη σειρά video games "The Fallout", album τους, με τον ίδιο ακριβώς τίτλο, κυκλοφόρησε το 2015, εντυπωσιάζοντας με την αρτιότητα και την ατμόσφαιρά του, όπως και με την πολυπλοκότητα της σκέψης του σχήματος, που επικαλύπτει τις συναισθηματικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις του post-apocalyptic σεναρίου με μουντούς, επιβλητικούς, σχεδόν τρομακτικούς ήχους που υπερτονίζονται από το σφιχτοδεμένο performance τους.

Οι Creshna είναι η σημαντικότερη μπάντα που δεν έχεις ανακαλύψει.

LINKS:
Universe217
• Allochiria: facebook.com/Allochiriatheband | allochiria.com
• Creshna: facebook.com/creshna.band
• Eightball Live Stage: facebook.com/8Ball-Club-Thessaloniki-280843264149 | eightballclub.gr

  • SHARE
  • TWEET