Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quintet

Αθήνα @ Σταυρός Του Νότου

Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quintet Αθήνα @ Σταυρός Του Νότου
Συγκροτήματα Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quintet
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Σταυρός Του Νότου
Διεύθυνση Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος
Τηλέφωνο 210-9226975
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quintet - Absence
Τετάρτη 1 Μαρτίου
Σταυρός του Νότου Plus

Μια ξεχωριστή τζαζ εμπειρία υπόσχεται ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου και το Qunitet του. Από τους σημαντικότερους μπασίστες της τζαζ μουσικής σκηνής,  θα παρουσιάσει το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο «Absence». Περιλαμβάνοντας 10 πρωτότυπες συνθέσεις, το CD αποτελεί ένα προσωπικό ταξίδι συναισθηματικών συγκρούσεων, που προκύπτουν από τις απρόσμενες αλλαγές και μεταστροφές της υπαρξιακής αναζήτησης του καλλιτέχνη μέσα από εικόνες και ήχους της mainstream jazz μουσικής.

Το CD θα παρουσιάσει το Quintet, στο οποίο εκτός από τον ίδιο τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο) συμμετέχουν οι Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Γιώργος  Κοντραφούρης (πιάνο), Δημήτρης Αγγελάκης (βιμπράφωνο) και Νίκος Βαργιαμίδης (τύμπανα). Την ηχοληψία επιμελείται ο Τίτος Καργιωτάκης.

Στη μακροχρόνια μέχρι σήμερα διαδρομή του ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου μετρά σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις. Μεταξύ αυτών και οι Ralph Peterson, Jimmy Cobb, Alex Foster, Ron Afiff, Soweto Kinch, Abraham Wilson, Miles Grifith, Ray Santisi, Tony Remy, Τάκης Πατερέλης, Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Δημήτρης Καλατζής, Γιώργος Τρανταλίδης, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Γιώτης Σαμαράς, Γιάννης Φλώρος, Στράτος Βουγάς κ.α. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει ακόμα τα «East Vision» (East Vision Group), «Don’t be shy» (G.Kontrafouris Trio), «Breaking loose» (S.Vougas Quartet), «Tοο close» (G. Kontrafouris Trio), «Let the blues talk» (T.Paterelis Quintet). Κάπως έτσι μεταφράζεται ένα συναρπαστικό οδοιπορικό με ζηλευτούς συνοδοιπόρους. Μόνο που ο ανήσυχος μουσικός δεν αρκείται μόνο στην ιδιότητα του μουσικού.

Ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου (με δίπλωμα κοντραμπάσου από την τάξη του Τάκη Καπογιάννη και έχοντας σπουδάσει jazz με τους Wayne Dockery,Ron Mc Clure,John Goldsby και Curtis Lundy) κρατά πάντα επαφή με τη νεολαία. Και αυτό το καταφέρνει όχι μόνο μέσα από τις συναυλίες τους, αλλά όντας και ο ίδιος επί 25 χρόνια καθηγητής κοντραμπάσου στο Μοντέρνο Τμήμα του Ωδείου Νάκας, όπου με συναίσθηση και ευθύνη συνεχίζει να αποκαλύπτει στους μελλοντικούς μουσικούς τα ατελείωτα μονοπάτια της μουσικής.

Ώρα προσέλευσης: 21:30
Είσοδος: 5€ 

Σταυρός του Νότου Plus 
Φραντζή 14, Νέος  Κόσμος , Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Facebook
Twitter
Site

  • SHARE
  • TWEET