Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Θεσσαλονίκη @ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet Θεσσαλονίκη @ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Συγκροτήματα Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Σωκράτης Σινόπουλος Quartet
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

1o Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων

24/02 | ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ QUARTET, EIGHT WINDS (ΟΚΤΩ ΑΝΕΜΟΙ)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένας νέος κύκλος συναυλιών παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 22 έως και τις 26 Φεβρουαρίου. Με τίτλο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΗΧΩΝ και 4 ημέρες διάρκεια, η νέα αυτή πλατφόρμα φιλοξενεί κάθε ημέρα ένα μουσικό έργο από καλλιτέχνες με σημαντική διεθνή παρουσία.  "Udopia" του Θύμιου Ατζακά, "Eight Winds" (Οκτώ Άνεμοι) από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και οι "Χαμένες Πόλεις" του James Wylie με τον Ziad Rajab θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστές συναυλίες, στις 22, 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Βασικός άξονας και ζητούμενο του νέου αυτού Φεστιβάλ αποτελεί η όσμωση μεταξύ των modal ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων της μεσογειακής κουλτούρας με την ηχοποιητική αφήγηση και την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Σε αυτό το ανήσυχο αλλά συναρπαστικό ταξίδι, η διαρκής, καλλιτεχνική ανησυχία των προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεταμορφώνεται πότε σε αρχέγονη δύναμη και άλλοτε σε γαλήνιες σιωπές, πάντοτε όμως παρασύροντας το κοινό σε στιγμές μέθεξης.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου Σωκράτης Σινόπουλος Quartet - “Eight Winds”

Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την Jazz και τη σύγχρονη μουσική.

Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

“Πρόκειται για μερικά ασπρόμαυρα μουσικά σκίτσα”, όπως λέει ο Σωκράτης Σινόπουλος, “τα οποία χρωματίζουμε κάθε φορά και με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι οκτώ άνεμοι συμβολίζουν τα διάφορα διεθνή ή τοπικά μουσικά στυλ και τάσεις. Το ζητούμενο όμως εδώ δεν είναι να αφεθείς να σε παρασύρουν μακριά, όσο γοητευτικό ή περιπετειώδες κι αν είναι αυτό, αλλά να αισθανθείς τους ανέμους ακίνητος, στον δικό σου τόπο, σε νηνεμία.”

Σωκράτης Σινόπουλος λύρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας μπάσο
Δημήτρης Εμμανουήλ κρουστά

Συμμετέχουν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:

Κλεάνθης Ατσαλάκης Κρητική λύρα
Αλέξανδρος Δήμος Βιολί
Δημήτρης Αντωνιάδης Βιολί
Νώντας Τζιβένης Βιόλα
Ευστρατία Χαλουλάκου Τσέλο

Ενορχήστρωση για το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αποστόλης Κουτσογιάννης

Έναρξη: 21.00
Χώρος: Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€, 7€ (μειωμένο) 

  • SHARE
  • TWEET