Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Udopia

Θεσσαλονίκη @ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Udopia Θεσσαλονίκη @ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Συγκροτήματα Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων: Udopia
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Ένας νέος κύκλος συναυλιών παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 22 έως και τις 26 Φεβρουαρίου. Με τίτλο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΗΧΩΝ και 4 ημέρες διάρκεια, η νέα αυτή πλατφόρμα φιλοξενεί κάθε ημέρα ένα μουσικό έργο από καλλιτέχνες με σημαντική διεθνή παρουσία.

"Udopia" του Θύμιου Ατζακά, "Eight Winds" (Οκτώ Άνεμοι) από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, το ντουέτο των Xylouris White και οι "Χαμένες Πόλεις" του James Wylie με τον Ziad Rajab θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστές συναυλίες, στις 22, 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου.

Βασικός άξονας και ζητούμενο του νέου αυτού Φεστιβάλ αποτελεί η όσμωση μεταξύ των modal ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων της μεσογειακής κουλτούρας με την ηχοποιητική αφήγηση και την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Σε αυτό το ανήσυχο αλλά συναρπαστικό ταξίδι, η διαρκής, καλλιτεχνική ανησυχία των προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεταμορφώνεται πότε σε αρχέγονη δύναμη και άλλοτε σε γαλήνιες σιωπές, πάντοτε όμως παρασύροντας το κοινό σε στιγμές μέθεξης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου Θύμιος Ατζακάς - «Udopia»

“H Udopia είναι η πολυδόνητη χώρα. Εκεί όπου κάποτε ένα ευλύγιστο κομμάτι αρχαίου ξύλου έτριξε και στάλαξε αρμονία. Στη χώρα αυτή το ούτι είναι ουτοπικό και άξεστο. Ο μουσικός Τόπος της Udopia, σαν τον κέδρο της ερήμου, είναι αυστηρός και άνυδρος, καθώς χυμοί και αρώματα δονούνται κάτω από τον φλοιό του, βαθιά μέσα στο αιχμηρό του ξύλο. Οι μουσικές της φράσεις, σαν ανάγλυφες σε παλλόμενη άμμο, διαγράφονται και σβήνουν για να αναγεννηθούν σε νέες μορφές”.

Όλη η μουσική της Udopia (cd Carpe Diem, 2016) είναι συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Θύμιου Ατζακά, με εξαίρεση δύο εμβόλιμες επεξεργασίες-διασκευές, βασισμένες σε μουσική του Erik Satie και του Ρωμιού συνθέτη και λυράρη, Νικολάκη.

James Wylie σαξόφωνο, πολίτικη λύρα, ιρανικό καμαντσέ
Νίκος Παραουλάκης νέι
Κώστας Αναστασιάδης τύμπανα
Ηλέκτρα Μηλιάδου τσέλο, βιόλα ντα γκάμπα
Δημήτρης Ζαχαράκης μαρίμπα, κρουστά
Θύμιος Ατζακάς ούτι

Έκτακτη συμμετοχή:
Αυγερινή Γάτση τραγούδι

Έναρξη: 21.00
Χώρος: Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€, 7€ (μειωμένο)

  • SHARE
  • TWEET