Fortress Under Siege, False Coda

Αθήνα @ Remedy

Fortress Under Siege, False Coda Αθήνα @ Remedy
Συγκροτήματα Fortress Under Siege, False Coda
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Remedy
Διεύθυνση Κουντουριώτου 9, Ν. Ηράκλειο
Τηλέφωνο 21 1118 9511
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 23:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Το Remedy Live Club παρουσιάζει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 δύο από τα σημαντικότερα ελληνικα progressive metal συγκροτήματα.

Οι Fortress Under Siege, λίγο πριν μπουν στο στούντιο για τις ηχογαρφήσει του τρίτου τους ολοκληρωμενου άλμπουμ, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα την ανανεωμένη τους σύνθεση σε μια full set ζωντανή εμφάνιση, ενώ οι False Coda στο πρώτο τους live για το 2017 θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ "Secrets & Sins"

Remedy Live Club, Κουντουριώτου 9, Νέο Ηράκλειο
Doors: 22:00
Show starts: 23:00
Damage: 6 Euro beer |wine incl.

Facebok Event Link

Fortress Under Siege

Από τις πρώτες Ελληνικές μπάντες που βάδισαν σε Prog Metal μονοπάτια, ξεκινούν την πορεία τους το 1992 στην Αθήνα με το ντεμπούτο τους ομώνυμο mini CD να βλέπει το φως τής ημέρας το 1996 και να μνημονεύεται ακόμα σαν μία από τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη - Prog Metal κυκλοφορίες από Ελληνικό σχήμα. Διαλύονται το 1998 και επανασυνδέονται το 2010 για να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι τού 2011 το άλμπουμ “The Mortal Flesh Of Love”. Ο δίσκος αποσπά θαυμάσιες κριτικές και η μπάντα γυρίζει το πρώτο της video clip για το κομμάτι “Blind Faith”. Το 2012 σημειώνεται μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση τής μπάντας: ο τραγουδιστής Μιχάλης Σμέρος φεύγει από το σχήμα και την θέση του παίρνει ο Αλέξης “Hanibal” Μπαλακάκης (πρώην Spitfire). Τον Οκτώβριο του 2014 το συγκρότημα υπογράφει στην Steel Gallery Records και το άλμπουμ “Phoenix Rising” κυκλοφορεί χωρίς καθυστέρηση τον Δεκέμβρη του 2014, ενώ τον Φεβρουάριο τού 2015 κυκλοφορούν και το δεύτερο επίσημο video clip για το κομμάτι “Don’t Let Go”. Τον Μάϊο του 2015 οι FORTRESS UNDER SIEGE επιλέγονται να ανοίξουν την συναυλία τών θρυλικών ACCEPT στο GAGARIN, ένα γεγονός που σηματοδοτεί και το τέλος της εξαιρετικά επιτυχημένης συνεργασίας τους με τον Hannibal.

Σήμερα τούς βρίσκουμε ανανεωμένους με τον Μιχάλη Λίβα να έχει αναλάβει τα φωνητικά και τον Τάσο Λάζαρη στη δεύτερη κιθάρα να προχωρούν στην ολοκλήρωση της προπαραγωγής του νέου άλμπουμ τους έχοντας παράλληλα πραγματοποιήσει δυο headline εμφάνισεις στο WRECK Athens 2016 και στο Syros Indy Rock Fest 2016, ενώ συμμετείχαν στο Iron Maiden's Somewhere In Time Tribute CD το οποίο κυκλοφόρησε από με την ελληνική έκδοση του Metal Hammer διασκευάζοντας το “Heaven Can Wait”.

And the siege continuous until the final conquer...

Fortress Under Siege Line up:

Μιχάλης Λίβας: φωνητικά
Φώτης Σωτηρόπουλος: κιθάρες
Τάσος Λάζαρης: κιθάρες
Γιώργος Γεωργίου: πλήκτρα
Αλέξανδρος Σταύρακας: μπάσο
Δημήτρης Καπουκάκης: τύμπανα

Contact: fortressundersiege@gmail.com

Facebook
Youtube

Discography
Phoenix Rising - Steel Gallery Records 2014
The Mortal Flesh Of Love - Metal Mad Music 2011
Fortress Under Siege - Metal Mad Music 1996

False Coda

Οι False Coda είναι ένα πενταμελές progressive metal συγρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 στην Αθήνα. Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, το 2014 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ από την Steel Gallery Records με τίτλο ''Closer to the Edge'' (mastered by Jens Bogren - Fascination Street Studios), το οποίο και λαμβάνει θετικές κριτικές από διεθνή περιοδικά και webzine. Μετά από αρκετές εμφανίσεις στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την επιλογή ως support σχήμα για το live των Σουηδών Evergrey, το 2015 ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο άλμπουμ τους "Secrets and Sins", οι οποίες και ολοκληρώνονται το 2016. Ο νέος δίσκος κυκλοφορεί τον Οκτώβρη του 2016 με τον Στέφανο Ζαφειρόπουλο ως νέο μέλος στη θέση του τραγουδιστή. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Λάμπρο Κριτσιμά στα SoundGarden Studios και το εξώφυλλο αποτελεί δημιουργία του Γάλλου καλλιτέχνη Nihil (Leprous... κ.ά.). Στο τραγούδι Monolith συμμετέχει ο θρυλικός κιθαρίστας Jeff Loomis (Arch Enemy, ex-Nevermore) με ένα guest solo. 

Contact:
falsecodagr@gmail.com 

Links:
Website
Facebook
Youtube
Twitter
Soundcloud

  • SHARE
  • TWEET