Μέμφις, Jane Doe, Turbocharger

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Μέμφις, Jane Doe, Turbocharger Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Μέμφις, Jane Doe, Turbocharger
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 6 / 8 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Velona Records, Nephilim Metalstore, Stones Rock Bar
Διοργανωτής

Μέμφις/Jane Doe/Turbocharger

Live @ 8ball Live Stage, Thessaloniki

Σάββατο 2/12/2017

Στις 2 Δεκεμβρίου, στο Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα) δύο από τα σημαντικότερα ελληνικά ροκ σχήματα βρίσκονται μαζί στη σκηνή για πρώτη φορά.

Ο ηχητικός, ελληνόφωνος οδοστρωτήρας των Μέμφις συναντάει τη δυναμική post-rock κάθαρση των Jane Doe στη σύμπραξη δύο ονομάτων που τα συνοδεύουν αποθεωτικές κριτικές για τις live εμφανίσεις τους.

Μαζί τους οι Turbocharger.

Προπώληση: 6 € (sold out)
Ταμείο: 8 €

Μέμφις

Δημιουργημένοι το 2012 από μουσικούς με εμπειρία και ιστορία στο χώρο του ακραίου ήχου (Psycho Choke, Vain Velocity, Less Than Human, Nature’s) οι ΜΕΜΦΙΣ πειραματίζονται και βαδίζουν σε νέα μονοπάτια και αχαρτογράφητες περιοχές. Groovy ρυθμοί, alternative rock / metal αισθητική, ethnic στοιχεία και ο ελληνικός στίχος διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα του συγκροτήματος. Σκληρός ήχος, απαλές μελωδίες, γκάζι και τσαμπουκάς δένονται μαζί με ένα παράξενα γλυκό και σκοτεινό συναίσθημα που προκαλούν οι πικροί στίχοι. Το 2014 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας « Όπως αλλάζουν οι εποχές» και την άνοιξη του 2017 « Ο Ιχνηλάτης που κυνηγούσε το θάνατο».

Χωρίς να περιορίζονται αυστηρά σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος και βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αίσθηση ελευθερίας και δημιουργίας κάτι πηγαίου και αυθεντικού, οι ΜΕΜΦΙΣ αποτελούν μία από τις πολύ πρωτότυπες και δυνατές παρουσίες της ανεξάρτητης rock σκηνής της χώρας. Η ένταση που διακρίνει το σχήμα στα live του, τα καθιστά μία ανεπιφύλακτη και εγγυημένη πρόταση για τους απανταχού μουσικόφιλους και την κάθε εμφάνιση τους, μία εμπειρία, την οποία δεν πρέπει να χάσει κανείς!

- Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος ως προορισμό ούτε ως πλαίσιο κίνησης. Η μουσική βγαίνει από τις ψυχές μας  κατευθείαν στα όργανα. Και νομίζω αυτή η αίσθηση ελευθερίας είναι η πηγή δημιουργίας κάτι ξεχωριστού. Μιας μουσικής που δεν απευθύνεται σε κανένα στενό κύκλο ανθρώπων αλλά σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε οι δύσκολες εποχές απαιτούν δύσκολους χειρισμούς και ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις. - Άλκης

Μέλη:

Άλκης Κεχαγιάς: Φωνή
Joe FK: Κιθάρες
Στέλιος Πλιάκας: Κιθάρες
Δημήτρης ‘mitch’ Οικονόμου: Μπάσο
Απόστολος ‘Μούσιας’: Ντραμς

youtube.com/user/memfisofficial
facebook.com/memfisofficial/

Jane Doe

Οι Jane Doe δημιουργήθηκαν το 2007. Έχουν κυκλοφορήσεις 4 δίσκους κι δύο EP και έχουν ανέβει στα περισσότερα stage της Ελλάδας. 

Το 2017 κλείνουν 10 χρόνια ζωής ετοιμάζοντας τον πέμπτο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

Δισκογραφία

2008 – Heaven for Dogs (Run Devil Run Records)
2012 – Stories About Waves (From a Tree Records)
2013 – The Enormous Head of King Splendid (Puzzlemusik)
2014 – Revolution Diaries (Puzzlemusik)
2014 – Recipes for Refugees (Puzzlemusik)
2016 – B612 Revisited (Puzzlemusik)

Links

www.facebook.com/TheJaneDoeBand
janedoe.bandcamp.com
www.youtube.com/janedoegreek

Turbocharger

Έρχονται από τη Κατερίνη για να κάνουν θόρυβο που θυμίζει ανίερο γάμο των Motorhead με τους AC/DC.

OTara Redbeard-GUITAR/VOCALS ,
Kostas Gi-BASS,
Nick deadnek-DRUMS

Facebook Event

  • SHARE
  • TWEET