The Dead Ends, Koonoopomana

Αθήνα @ Tiki Athens

The Dead Ends, Koonoopomana Αθήνα @ Tiki Athens
Συγκροτήματα The Dead Ends, Koonoopomana
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Tiki Athens
Διεύθυνση Φαλήρου 15 - Μακρυγιάννη
Τηλέφωνο 210 9236908
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Dead Ends: νέος δίσκος και ζωντανή παρουσίαση στην Αθήνα

Η Sound Effect Records παρουσιάζει τους Dead Ends! Με νωπή ακόμη την εμπειρία του live τους στη Θεσσαλονίκη με τους Black Angels, οι νεότεροι Έλληνες εκπρόσωποι του nu-psych κυκλοφορόύν το πρώτο τους άλμπουμ στις 17 Νοεμβρίου, σε περιορισμένες εκδόσεις βινυλίου. Λυσεργικά keyboards, αίσθηση "ανοιχτού πεδίου" και εθιστικές μελωδίες, με ρίζες στο underground rock των '60ς, εκτοξεύουν το "Deeper the Dark the Brighter We Shine" ανάμεσα στις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς.

Οι "The Dead Ends" είναι μια ψυχεδελική ροκ μπάντα από την Καβάλα.

Δημιουργήθηκαν το 2015. Έχουν περιοδεύσει κυρίως σε πόλεις της βορείου Ελλάδος και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Black Angels, Last Drive, Headquake και Re-Stoned. Την άνοιξη του 2017 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Deeper the dark, the brighter we shine" ο οποίος κυκλοφόρησε σε βινύλιο από την "Sound Effect Records". Ο ήχος και το ύφος της μουσικής τους έχουν επιρροές από μπάντες όπως οι Aphrodite's Child, Pink Floyd, The Doors και Velvet Underground αλλά και την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Μελωδίες, πολυφωνίες, ρυθμικά μοτίβα και στίχοι εναλλάσονται αρμονικά δημιουργώντας ένα ψυχεδελικό ηχοτοπίο. Οι Dead Ends είναι: Γιώργος Σεχλίδης (πλήκτρα,φωνητικά), Σείριος Σαββαϊδης (κιθάρα, φωνητικά), Δημήτρης Αποστολίδης (Τύμπανα, φωνητικά).

Η Αθήνα υποδέχεται για πρώτη φορά τους Dead Ends την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Tiki Bar, Φαλήρου 15, στην Ακρόπολη.

Το live θα ανοίξουν οι Koonoopomana, σε μια garage-punk/exploitation παράσταση.

Ώρα έναρξης 21:00, είσοδος 6 ευρώ.

See them shine!!!

thedeadends3.bandcamp.com/releases
facebook.com/thedeadendskav

facebook.com/Koonoopomana-182296195546553

 

  • SHARE
  • TWEET