Jim Politis' The Ghost Notes

Αθήνα @ Jazz Point

Jim Politis' The Ghost Notes Αθήνα @ Jazz Point
Συγκροτήματα Jim Politis' The Ghost Notes
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου -
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Jim Politis - The Ghost Notes

Ένα συγκρότημα με λαμπρή πορεία που συναρπάζει διεθνώς έρχεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Jazzpoint!

Πήρε το όνομά του από τον κιθαρίστα Jim Politis. Η μπάντα συστάθηκε το 2012 και παίζει αυθεντικές συνθέσεις συνδυάζοντας μια μοντέρνα προσέγγιση στη Gypsy Jazz και μουσική Swing με ενσωματωμένα ελληνικά και ethnic στοιχεία. Επηρεασμένη από Gypsy jazz ρυθμούς, κομμάτια του Django Reinhardt και ένα ευρύ φάσμα της jazz σκηνής, η μπάντα αποφάσισε να ακολουθήσει μια καινούρια μουσική κατεύθυνση που εξελίχθηκε το 2016. Ένα υβριδικό στυλ μουσικής που ‘ανακατεύει’ την jazz, fusion και progressive συνθέσεις με την ελληνική παραδοσιακή μουσική με έναν ιδιαίτερα αρμονικό και μελωδικό τρόπο.

Oι Ghost Notes εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2013 με τον πρώτο τους δίσκο το “Jazzy-Key”, το οποίο περιλαμβάνει αυθεντικές Gypsy-jazz συνθέσεις και διασκευές από Django Reinhardt.

Με την έκδοση του δίσκου τους, ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησαν μια ευρωπαϊκή περιοδεία, παίζοντας live σε Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Αγγλία.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία τους πραγματοποιήθηκε  τον Μάιο και Ιούνιο του 2014 και περιλάμβανε 16 συναυλίες σε 8 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία).

Κατά τη διάρκεια αυτών, συμμετείχαν σε 4 σημαντικά φεστιβάλ:  

Hungarian National Museum Festival στη Βουδαπέστη
Brussels Jazz Marathon Festival στις Βρυξέλλες, Βέλγιο
JekerJazz Festival στο Μάαστριχτ, Ολλανδία
NewCastle-Under-Lyme Jazz & Blues Festival στο Newcastle-Under-Lyme, Αγγλία

Το ίδιο διάστημα βιντεοσκοπήθηκαν δύο live παραστάσεις τους στο Acapela Studio στο Cardiff.

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Secrets of Memory” κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2015 από την Hitchstone Music & Promotion.

Η τρίτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία έγινε τον Φλεβάρη και Μάρτη του 2015 και περιλάμβανε 13 παραστάσεις σε Αθήνα, Φλωρεντία, Ζάγκρεμπ, Μόναχο, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Μπέρμινχαμ,  Cardiff και Liverpool.

Στην πρώτη συναυλία των Ghost Notes- κατά την τρίτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία- εντυπωσίασε η έκτακτη συμμετοχή του καταπληκτικού Gypsy-jazz κιθαρίστας  Stochelo Rosenberg από την γνωστή μπάντα ‘The Rosenberg Trio’! Η συγκεκριμένη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και οι κριτικές ήταν διθυραμβικές!

Μετά και από αυτήν την επιτυχημένη περιοδεία, ο κιθαρίστας και ιδρυτής της μπάντας, Jim Politis  πραγματοποίησε ένα 6ήμερο solo tour σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2015, κλέβοντας την παράσταση στο Esplanade Theatre της Σιγκαπούρης.

Παράλληλα, τον Γενάρη του 2016 έπαιξαν 6 συναυλίες στο Βέλγιο στο υψηλού κύρους Djangofollies Festival. 

Το τρίτο τους άλμπουμ αποκαλύπτει τον καινούριο μουσικό προσανατολισμό τους και η κυκλοφορία του συμπίπτει χρονικά με τη μοναδική τους εμφάνιση στο Jazzpoint! Κάτι που προμηνύει μια…. αποκαλυπτικά υπέροχη βραδιά!

The Ghost Notes

Jim Politis - Lead Guitar
Vasilis Antonopoulos - Rhythm Guitar                           
Michael Evdemon - Bass
Nick Vell - Drums

  • SHARE
  • TWEET