Dr. Lonnie Smith Trio

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Dr. Lonnie Smith Trio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr
Διοργανωτής

They call him … “Dr. Jazz”

Από Παρασκευή 10 έως Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η ιστορία έχει γραφτεί και έχει δώσει στον Dr. Lonnie Smith μία εξέχουσα θέση – μία θέση ανάμεσα στους μεγάλους της jazz, ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά και οριστικά το πρόσωπο αυτής της μουσικής. Εδώ και μισό αιώνα τώρα, ο «Δόκτωρ» του φανκ, ο μάγος με το τουρμπάνι και το όργανο Hammond συνεχίζει να γοητεύει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Lonnie Smith ανήκει στους αδιαμφισβήτητους μετρ του τζαζ φανκ, έτσι όπως ορίζεται αυτό το ιδίωμα από τα μέσα των 60’s ως τις μέρες μας. Ως πιανίστας και οργανίστας, ο Lonnie ξεκίνησε την καριέρα του με τον κιθαρίστα George Benson και μεγαλούργησε πλάι στον σαξοφωνίστα Lou Donaldson, όμως συνεργάστηκε με πολλά ιερά τέρατα της μουσικής όπως Dizzy Gillespie, Lee Morgan, Grover Washington Jr, Jimmy McGriff, Frank Foster, Ron Carter και τραγουδίστριες όπως η Gladys Knight, η Esther Phillips, η Dionne Warwick, και η Etta James! Τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα καταγράφηκαν σε ιστορικά soul jazz άλμπουμ της Blue Note – όπως το “Drives” ή το “Turning Point” – με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία καθώς, μέσα από ένα αυθεντικό soul feeling, έδιναν νέα πνοή στην jazz και την pop εκείνης της περιόδου.

Ο Lonnie Smith έβαζε στο ρεπερτόριό του κλασικά rock standards από Beatles και Blood Sweat & Tears, πράγμα που του επέτρεπε να έχει διαρκή επαφή με ένα νεανικό ακροατήριο. Η θρυλική καριέρα του Lonnie Smith συνεχίστηκε και στις επόμενες δεκαετίες με εξαιρετικές δουλειές σε πολλές δισκογραφικές εταιρείες που αγκάλιαζαν όλες τις όψεις της jazz, της soul, του rock κ.ο.κ., με νεύρο και ζωντάνια στο παίξιμό του – και με τον τίτλο “Dr.” να τον συνοδεύει αναπόσπαστα – αποτελεί μία από τις πιο σταθερές hot αναφορές στη σύγχρονη σκηνή της jazz. Την περασμένη χρονιά, μετά από 45 συναπτά έτη, ο Dr. Lonnie επιστρέφει στην ιστορική Blue Note με την οποία έκανε τα πρώτα του βήματα και κυκλοφορεί το εκπληκτικό άλμπουμ “Evolution”, ενώ φέτος ανακηρύχθηκε σε NEA Jazz Master που ήρθε να συμπληρώσει όλες τις άλλες του βραβεύσεις. Η μουσική του Smith αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους μουσικούς κάθε είδους – συμπεριλαμβανομένου του hip hop – ενώ θεωρείται ως ένας από τους στυλοβάτες της acid jazz. Ο Dr. Lonnie Smith, πασίγνωστος στο κοινό μας μέσα από τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club, επανέρχεται με την απίθανη μπάντα του, για να γκρουβάρει τις νύχτες μας με τους ήχους του Hammond, όπως μόνο αυτός ξέρει.

The ... Groove Master returns


Dr. Lonnie Smith: όργανο Hammond
Jonathan Kreisberg: κιθάρα
Xavier Breaker : ντραμς

*** την Δευτέρα 13/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

 * Όλα τα τραπέζια είναι για 4 τουλάχιστον άτομα. Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις. Σε περίπτωση πληρότητας τα 2 άτομα μοιράζονται το ίδιο τραπέζι με άλλα 2 άτομα.
* Στην τιμή του εισιτηρίου δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό. Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα

  • SHARE
  • TWEET