All Them Witches, Deaf Radio

Αθήνα @ Gagarin 205

All Them Witches, Deaf Radio Αθήνα @ Gagarin 205
Συγκροτήματα All Them Witches, Deaf Radio
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gagarin 205
Διεύθυνση Λιοσίων 205
Τηλέφωνο 210-8547600
Τιμή εισιτηρίου 20 / 23 e
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, 11876, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης, αθηνόραμα.gr, Rythm Records, Metal Era, Sound Effect Records
Διοργανωτής Smoke The Fuzz

Η Smoke the Fuzz gigs παρουσιάζει την επιστροφή της μπάντας-φαινόμενο, των μαγευτικών All Them Witches.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 @ Gagarin 205

Μαζί τους οι δικοί μας, εξαιρετικοί Deaf Radio !

Τιμές εισιτηρίων:

early-bird: €18 (Sold Out)
pre-sale: €20
box-office: €23

Προπώληση:

Rhythm Records
Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
τηλ. 210 384 1550

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια
τηλ. 2103304133

Sound Effect Records
Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια
τηλ. 210 825 9883

και μέσω viva.gr :
- Online στο
Viva.gr, athinorama.gr
- Τηλεφωνικά στο 11 876 
- Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

ALL THEM WITCHES

Μετά την πρώτη καθηλωτική τους εμφάνιση τον Φεβρουάριο του 2016, καθώς και την εξωγήινη εμπειρία που μας πρoσέφεραν ως headliners του Smoke The Fuzz Fest - Howler Edition όταν πλέον καθιερώθηκαν στην συνείδηση του Ελληνικού κοινού ως -αφενός- συγκρότημα παγκόσμιου βεληνεκούς και -αφετέρου- ως αγαπημένα μας παιδιά, οι μουσικοί θαυματοποιοί από το Nashville του Tennessee επιστρέφουν περισσότερο ενθουσιώδεις από ποτέ. Και, αν τα επίπεδα ενθουσιασμού και ενέργειάς τους βρίσκονται στο απόγειο, τότε τι να πούμε και για τα επίπεδα της πολυπραγμοσύνης τους; Όχι μόνο συνεχίζουν το εκτεταμένο touring σε Ευρώπη και Αμερική, σε ρυθμούς που θα εξόντωναν ακόμα και βετεράνους της σκηνής, αλλά μάλιστα, αν νομίζατε πως θα επαναπαυθούν στις δάφνες του αριστουργηματικού "Dying Surfer Meets His Maker" που άνοιξε καινούργιες σελίδες στον ήχο τους, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι ακούραστοι Νότιοι μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα το 4ο full length τους (μέσα σε 5 χρόνια ύπαρξης) με τίτλο "Sleeping Through The War"! Επιστρατεύοντας για παραγωγό τον 2 φορές νικητή βραβείου Grammy, Dave Cobb (ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναδείξει τις μουσικές των Rival Sons, Shooter Jennings, Chris Stapleton κ.α.), οι All Them Witches αποδεικνύουν μέσα και από αυτό τον δίσκο πως ζουν και αναπνέουν για τη μουσική. 

Για άλλη μια φορά εξελίσσονται και ελίσσονται σε νέα, ανεξερεύνητα μονοπάτια της blues rock φιλοσοφίας τους, επιστρατεύοντας την προοδευτική κοσμοθεωρία των μύθων των 70's, τους "βρώμικους" χτύπους της κλασσικής stoner σκηνής των αρχών των 90's και ένα σωρό από διαφορετικά στοιχεία όλων των rock ρευμάτων που έχουμε μάθει να αγαπάμε, υπηρετώντας τον ένα και μόνο σκοπό που μας έχουν μάθει πως βάζουν ως προτεραιότητα: το συναίσθημα. Είτε μιλάμε για τζούρες από την πανέμορφη αφέλεια της πρώιμης βρετανικής ψυχεδέλειας και την ονειρώδη ελευθερία των πρώτων δασκάλων του ambient ήχου, είτε για την σύγχρονη  fuzz μετουσίωση του σκοταδιού που ξεχύθηκε από τις δομές των progressive και grunge ηρώων στα μέσα των 90's, το "Sleeping Through The War" είναι ακόμα ένας δίσκος-δήλωση για την πολυπλοκότητα και τα όρια που μπορούν να εξερευνήσουν οι εμπνευσμένοι μουσικοί της σύγχρονης εποχής. Και το μεγαλύτερο "ατού" αυτού του δίσκου; Μα φυσικά, η μοναδική αμεσότητα και ειλικρίνεια που μεταφέρει στον ακροατή, με έναν εξυψωτικά συναισθηματικό τρόπο που μόνο οι All Them Witches μπορούν να προσφέρουν. 

Δεν είναι "κούφιος" χαρακτηρισμός το "φαινόμενο" για αυτή την μπάντα, πολλώ δε μάλλον το ότι μιλάμε για πραγματικούς οπαδούς και υπηρέτες της μουσικής. Η θελκτικότητα αυτού του συγκροτήματος έγκειται στο γεγονός πως, τόσο μουσικά, όσο και σαν γενικότερη φιλοσοφία (ή πορεία αν προτιμάτε) αποτελεί ένα υπέροχο κράμα αντιθέσεων. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο ισορροπούν ανάμεσα στην αναγνώριση/δημοσιότητα που λαμβάνουν -και αξίζουν- και στο αυθεντικό underground συναίσθημα που αποπνέουν. Eίναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πως, η μπάντα της οποίας ο νέος δίσκος "streamάρει" ολόκληρος από το Decibel Magazine και τα singles της κάνουν πρεμιέρα σε πλατφόρμες διεθνούς εμβέλειας όπως τα NOISEY και Team Coco (το site της σημαντικότερης late night εκπομπής των Ηνωμένων Πολιτειών), είναι η ίδια μπάντα που κάνει ακόμα live σε συνοικιακά δισκάδικα (live at Grimeys) και secret shows σε μικρά καφέ της γενέτειράς της (Lightning 100 secret show). 
Σπάνια βρίσκει κάποιος τόση αυθεντικότητα και αγνή αφοσίωση στην ιδέα της μουσικής, συνδυασμένη με τόσο ποιοτική και πολυσχιδή δισκογραφική δουλειά. Και, αν σας φανεί πως, ακόμα και με όλες τις προαναφερθείσες επιρροές έκδηλες σε όλο το εύρος του "Sleeping Through The War", οι All Them Witches ακολουθώντας τις προτροπές του πολύπειρου Dave Cobb για πρώτη φορά "καλουπώνονται", αφήνοντας -μέσες άκρες- τα ξεχειλωμένα jams για πιο σεταρισμένες και πιο άμεσες συνθέσεις, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχνάμε πως πρόκειται για μία μπάντα της οποίας τα μέλη ποτέ δεν κουράζονται να αναφέρουν πως δε μπορούν να φανταστούν κάτι χειρότερο από το να μένεις για πολύ καιρό κολλημένος στην ίδια μουσική φιλοσοφία.

Ως είθισται για τους All Them Witches από το ντεμπούτο τους έως και σήμερα, το "Sleeping Through The War" έχει καταφέρει να αποσπάσει αποθεωτικές κριτικές μόλις στις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του (Stereogum, Spin, The Obelisk, Sludgelord, Echoes And Dust, κ.α.). Ως είθισται επίσης, το επόμενο βήμα των All Them Witches είναι πάντα και το πιο τολμηρό τους. Αξιοποιώντας ένα 10ήμερο μόνο ανάμεσα στο εξουθενωτικό touring πρόγραμμά τους και μπαίνοντας στο studio "πάνοπλοι" και προετοιμασμένοι (εν αντιθέσει με το νέο-ψυχεδελικό αριστούργημα "Dying Surfer Meets His Maker" που ηχογραφήθηκε σε μία καλύβα στη μέση του πουθενά την οποία μετέτρεψαν οι ίδιοι σε studio), η φοβερή τετράδα από το Nashville κατάφερε να προσθέσει στο παλμαρέ της  ακόμα ένα μυστήριο κόσμημα Νότιου μυστικισμού, σκοτεινού αισθησιασμού και μεθυστικής blues ψυχεδέλειας. Όσοι είχαμε βρεθεί στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους επί Ελληνικού εδάφους, ιδρώνουμε και μόνο στην σκέψη του πως θα αποδοθούν επί σκηνής οι νότες του μαγικού χασίματος "Sleeping Through The War" από αυτούς τους τέσσερις απρόβλεπτους και ακραία ταλαντούχους ψυχαγωγούς. 

Για όσους λατρέψαμε τους δύο πρώτους blues/ fuzz δυναμίτες της δισκογραφίας των All Them Witches, χαθήκαμε με το EP "A Sweet Release" και παρανοήσαμε με το βάθος, και την μελαγχολική οξυδέρκεια του "Dying Surfer...", είναι πλέον προφανές πως με το "Sleeping Through The War", τα αγαπημένα παλικάρια της New West Records ξεφεύγουν βήμα-βήμα από όλα τα στεγανά. Και αν το βαθύτερο νόημα του "Sleeping Through The War" είναι πως σε αυτή την δύσκολη εποχή όλοι "κοιμόμαστε" και αφήνουμε τα προβλήματα του πλανήτη να μας προσπερνούν, το μόνο σίγουρο είναι πως, με την τρίτη τους ζωντανή εμφάνιση επί Ελληνικού εδάφους, οι All Them Witches με την αστείρευτη ενέργειά τους έρχονται να μας ταρακουνήσουν και να μας ξυπνήσουν για τα καλά, έστω για όση ώρα θα αφηνιάζουν επί σκηνής. Οι All Them Witches επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ξεδιπλώσουν ξανά το πολύπλευρο μουσικό τους ταλέντο και μάλιστα υποστηρίζοντας ένα δίσκο - αποκάλυψη που ρίχνει φως σε όλες αυτές τις πλευρές. Δεν αμφιβάλλουμε πως για άλλη μια φορά το Ελληνικό κοινό θα σταθεί συνεπές στο ραντεβού του με τα παιδιά θαύματα από το Nashville...

allthemwitches.org
facebook.com/allthemwitches
soundcloud.com/allthemwitchesband
allthemwitches.bandcamp.com

DEAF RADIO

Οι Deaf Radio είναι ένα κιθαριστικό ροκ σχήμα, που υπάρχει από το 2015. Το ντεμπούτο album τους “Alarm”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Ιανουαρίου του 2017, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, οδηγώντας σε ένα sold out release show αλλά και στην εξάντληση των 300 πρώτων βινυλίων σε λιγότερο από 3 μήνες. Παράλληλα, το video clip για το single "Anytime" παρουσιάστηκε στην ενότητα “Silver Screenings Section” των Berlin Music Awards.

Η αναγνώριση του "Alarm" ως ενός από τους καλύτερους δίσκους της εγχώριας σκηνής μέχρι εκείνη τη στιγμή, οδήγησε την μπάντα το καλοκαίρι του 2017 στη σκηνη του Ejekt Festival, δίπλα στους The Killers, The Kills και τους Circa Waves, σε μία εμφάνιση που κρίθηκε άκρως επιτυχημένη αλλά και σε συμμετοχή σε πολλά εγχώρια φεστιβάλ δίπλα σε ονόματα όπως οι Planet of Zeus, 1000mods, Nightstalker.

Το Σεπτέμβριο ακολούθησε η πρώτη τους περιοδεία εκτός συνόρων περιλαμβάνοντας πόλεις όπως το Βελιγράδι, η Μπρατισλάβα κ.α.

facebook.com/deafradioband
youtube.com/watch?v=Ru8E1l1P0oo
deafradio.bandcamp.com
instagram.com/deaf.radio

smokethefuzz.com
smokethefuzz.gr
facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens

  • SHARE
  • TWEET