Spooky RedRum, Birthmark, The Wrinkled Suits

Αθήνα @ AN Club

Spooky RedRum, Birthmark, The Wrinkled Suits Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Spooky RedRum, Birthmark, The Wrinkled Suits
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 5 / 7 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Syd Records, The Lab T-shirts
Διοργανωτής

SPOOKY REDRUM new album “The Illusion of Time” live presentation
Special guests: BIRTHMARK & THE WRINKLED SUITS

Στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Προπώληση: 5€
• Ταμείο: 7€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, sydrecords.com)
• The Lab T-shirts (Θεμιστοκλέους 8, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 210 3825805)

Οι Spooky RedRum ξεκίνησαν την πορεία τους στην Κέρκυρα το 2009, από την Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου που μέχρι και σήμερα παραμένει η μοναδική συνθέτης και στιχουργός του σχήματος. Συγκεντρώνοντας τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που μπόρεσε να βρει στο νησί, συνέθεσε τα πρώτα τραγούδια μέχρι και το 2011 που χρειάστηκε να μετακομίσει στην Αθήνα. Ένα μικρό διάλειμμα ακολούθησε και το 2015 το όραμα των Spooky RedRum ξαναπήρε σάρκα και οστά με σκοπό την ηχογράφηση του ντεμπούτο "The Illusion of Time".

Βασισμένο στο θεματικό concept του Χρόνου και αποτελούμενο από τραγούδια / θεματικές ενότητες που το καθένα αφηγείται μια αυτοτελή ιστορία, συνθέτοντας μία κεντρική μεγαλύτερη, το "The Illusion of Time" κουβαλάει μέσα του όλες τις επιρροές του σχήματος, από τους Burzum μέχρι τον Alfred Schnittke.

Οι Nick Cave, Leonard Cohen, Morphine, Marilyn Manson, Bjork, Massive Attack και άλλοι πολλοί έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην μουσική των Spooky RedRum συντελώντας σε αυτό το καλοδουλεμένο πρώτο τους πόνημα που με ιδιαίτερη επιτυχία γεφυρώνει την μοιρασμένη ανάμεσα στην rock και την new wave μουσική αγάπη τους με τον πειραματισμό και την avant garde διάθεση.

Το "The Illusion of Time" είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στις πρώτες ημέρες του 2017 και με αφορμή αυτό, οι Spooky RedRum εμφανίζονται ζωντανά την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στο ιστορικό υπόγειο του An Club, με σκοπό τη ζωντανή παρουσίαση αυτής της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής τους δουλειάς.

Τη συναυλία θα ανοίξουν δύο ακόμη Αθηναϊκά σχηματα:

Οι Birthmark δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2001, ενώ τo Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησαν το τρίτο σε σειρά full length album τους, με τίτλο "Subtract", υπό τη δισκογραφική στέγη της The Sound of Everything. Προσμειγνύοντας retro ήχους, shoegaze κιθάρες, dub μπασογραμμές και hip-hop ηλεκτρονικούς ρυθμούς, οι Birthmark με το τελευταίο αυτό δισκογραφικό τους πόνημα οριοθετούν μια αλλαγή πορείας σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, παρουσιάζοντας το πιο ώριμο μέχρι στιγμής μουσικό τους πρόσωπο.

Το νεοσύστατο τρίο-συμμορία των The Wrinkled Suits φέρει στον ήχο του επιρροές από τον Bo Diddley μέχρι τους Anthrax και ως μοναδικό του στόχο έχει να κατεδαφίζει τα πάντα με ένταση, ηλεκτρισμό και χιούμορ σε κάθε ζωντανή εμφάνιση.

LINKS:

• Spooky RedRum:
facebook.com/pg/Spooky-RedRum-219817911411068spookyredrum.com
• Birthmark: facebook.com/Birthmark.Bandbirthmarkmusic.com
• The Wrinkled Suits: facebook.com/pg/TheWrinkledSuits

  • SHARE
  • TWEET