Deitra Farr & Matthew Skoller Band

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Deitra Farr & Matthew Skoller Band
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, 11876, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης
Διοργανωτής

Η DEITRA FARR ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ZORA YOUNG

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στο πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον της Zora Young που προέκυψε μόλις χθες (24/1) την ανάγκασε να μας ενημερώσει ότι αδυνατεί να 
ταξιδέψει στην Ελλάδα για τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Half Note με τον Matthew Skoller. Λυπούμαστε πολύ για το γεγονός αυτό. 

Ωστόσο, το Half Note θέλοντας να φανεί απολύτως συνεπές προς το απαιτητικό κοινό του και την ποιότητα των παραστάσεων που παρουσιάζει επικοινώνησε αμέσως με την 
εξίσου μεγάλη κυρία του αυθεντικού Chicago Blues Deitra Farr, η οποία δέχτηκε πρόθυμα να μοιραστεί τη σκηνή με τον παλιό της φίλο και συνεργάτη Matthew Skoller.

Έτσι, το στοιχείο του Chicago Blues θα παραμείνει δυνατό και η εξαιρετική φωνή της Deitra Farr θα πλαισιώσει τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την μπάντα του.

Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ο αυθεντικός Chicago Blues ήχος θα πλημμυρίσει το Half Note Jazz Club.

Deitra Farr & Matthew Skoller Band

Ακολουθεί το αρχικό Δελτίο Τύπου

Η μαγεία του αυθεντικού Chicago Blues!

Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Η μοναδική Zora Young, μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές φωνές του σύγχρονου Chicago Blues, επιστρέφει δριμύτερη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην σκηνή του Half Note Jazz Club, έχοντας στο πλευρό της έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την εξαίσια μπάντα του. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ο αυθεντικός Chicago Blues ήχος πλημμυρίζει το Half Note Jazz Club.

Αν και συγγενής του «Βασιλιά του Blues» Howlin' Wolf, η Zora Young δεν ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας το συγκεκριμένο μουσικό είδος. Από μικρό παιδί στο Mississippi στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 τραγουδούσε gospel σε τοπικές εκκλησιές και παρέμεινε στο είδος αυτό ακόμη κι όταν η οικογένειά της μετακόμισε στο Chicago, ενώ εκείνη ήταν μόλις 7 ετών. Ήταν πολύ αργότερα που άρχισε να έλκεται από το R&B και εξελίχθηκε τελικά σε μία από τις σημαντικότερες blues τραγουδίστριες και μάλιστα στην «Μέκκα του Blues», το Chicago. Συνεργάστηκε κι έπαιξε με τους απόλυτους θρύλους του blues, όπως τους Junior Wells, Bobby Rush, Buddy Guy, Albert King, Jimmy Dawkin και B.B. King!  Ηχογράφησε με τον Willie Dixon, τον Sunnyland Slim, τους Mississippi Heat, μεταξύ άλλων, ενώ έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα blues φεστιβάλ. Μέχρι και σήμερα παραμένει στην ελίτ του σύγχρονου blues ήχου του Chicago.

H γνωριμία της με τον μοναδικό Matthew Skoller αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην καριέρα της. Με τον κορυφαίο αυτόν αρμονικίστα, blues bandleader και ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό βρέθηκαν να εμφανίζονται μαζί σε μεγάλες συναυλίες. Η χημεία ανάμεσα τους αποδείχτηκε εξαιρετική. Γνωστός για τον εκρηκτικό του μουσικό ταπεραμέντο, ο Skoller είναι ένας απόλυτα προσηλωμένος καλλιτέχνης, βουτηγμένος στην blues παράδοση του Chicago  με τον ήχο του να μεταφέρει στο σήμερα την μεγάλη κληρονομιά του Little Walter και του θρυλικού Sonny Boy Williamson II!  Με την φυσαρμόνικα και την φωνή του μετράει σχεδόν μία 30ετία στο υψηλότερο επίπεδο του blues με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ήδη κατακτήσει μια θέση στο Blues Hall of Fame. Μάλιστα, μερικά από τα μεγάλα project που συμμετείχε έχουν προταθεί για Grammy!

Μαζί με την μεγάλη φωνή της Zora Young, ο εξαίρετος αρμονικίστας Matthew Skoller και η καταπληκτική μπάντα του, στις τέσσερις συναυλίες τους στο Half Note, στήνουν μια μεγάλη γιορτή του κλασικού και αυθεντικού ήχου του Chicago Blues!

ZORA YOUNG - φωνητικά 
MATTHEW SKOLLER - φυσαρμόνικα / φωνητικά  
CHRIS RANNENBERG - πιάνο / πλήκτρα 
STAN NOUBARD PACHA - κιθάρα 
FRED JOUGLAS - μπάσο
PASCAL DELMAS - ντραμς 

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη) 

*** την Δευτέρα 30/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες
 για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές 

Προπώληση: Viva.gr, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr

  • SHARE
  • TWEET