Allan Harris

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Allan Harris
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 20,25,30 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, 11876, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης
Διοργανωτής

“Ο Nat King Cole του 21ου αιώνα!”

Παρασκευή 20 έως Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

O Allan Harris είναι ένας από τους κορυφαίους jazz τραγουδιστές της σύγχρονης αμερικάνικης σκηνής – ένας καλλιτέχνης που το ταλέντο του, αλλά και η ερμηνευτική του στάση, φέρνουν έντονα στο μυαλό τον μεγάλο Nat King Cole. Εκτός από εκλεκτός τραγουδιστής, ο Allan Harris είναι εξαιρετικός κιθαρίστας, ταλαντούχος τραγουδοποιός και συνθέτης, πετυχημένος παραγωγός, αλλά και ηθοποιός με διακρίσεις.

Στο απόγειο της καριέρας του, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά εμφανίσεων μαζί με την εξαίσια μπάντα του στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από Παρασκευή 20 έως και Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ο Allan Harris ξεκίνησε να κάνει τις δικές του παραγωγές και ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με σημαντικές jazz προσωπικότητες, όπως οι Ray Brown, Benny Green, Mark Whitfield, Jeff Hamilton, Claudio Roditi κ.ά. Από τα πρώτα χρόνια των ‘00s άρχισε να κάνει αφιερώματα σε μυθικές προσωπικότητες της jazz, όπως ο Billy Strayhorn, o Nat King Cole (φυσικά!), o Tony Bennett (δίπλα στον οποίο μαθήτευσε) κ.ά. ενώ, παράλληλα, άνοιγε το ρεπερτόριό του σε πολλά άλλα στυλ της μαύρης μουσικής, όπως η soul, το funk και κυρίως το blues– διατηρώντας όμως την αγάπη του για τα jazz standards.

Μετά από πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις από περιοδικά της jazz, όπως το DownBeat, ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής από το Μπρόνξ θεωρείται top στο σύγχρονο jazz vocal. O δίσκος του “Black Bar Jukebox” (2015), σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Brian Bacchus (Norah Jones & Gregory Porter), είναι αριστουργηματικός και περιέχει standards της jazz, original συνθέσεις, αλλά και pop διασκευές, ενώ η συνέχεια του, το περσινό “Nobody’s Gonna Love You Better”, πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, με κομμάτια R&B, βραζιλιάνικα ή και rock, των Jimi Hendrix και Steely Dan. Πάντα με την μοναδική ερμηνεία του απαράμιλλου Allan Harris.

Allan Harris - vocals/guitar 
Pascal LeBoeuf - piano/organ/keys 
Leon Boykins - bass 
Shirazette Tinnin - drums 

allanharris.com

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη) 

*** την Δευτέρα 23/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες
 για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές 

Προπώληση: Viva.gr, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, 
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr

  • SHARE
  • TWEET