The Cave Children, Circassian, Monochromatic Visions

Αθήνα @ AN Club

The Cave Children, Circassian, Monochromatic Visions Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα The Cave Children, Circassian, Monochromatic Visions
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Cave Children επιστρέφουν και κλείνουν το πρώτο τους βαλκανικό tour στη σκηνή του AN CLUB την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Special guests: Circassian & Monochromatic Visions

Facebook Event

The Cave Children

Οι Cave Children δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2013 και αποτελούνται από τους Βασίλη Βλαχάκο ( φωνή , κιθάρα ) , Δημήτρη Στεργίου ( τύμπανα ) , Ορέστη Μπενέκα ( synths , φωνητικά ) και Βασίλη Νιτσάκη ( μπάσο ) . Κυκλοφορησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο Quasiland στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς από την Inner Ear Records, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εκτός συνόρων με κορυφαίες εκείνες των NME, Happy Magazine και Shindig! Magazine. Στην Ελλάδα φιγουράρει στις περισσότερες λίστες κορυφαίων κυκλοφοριών για το 2015.

Τα δυναμικά live και οι πολλαπλές αναφορές στη μουσική τους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των CC . Το να κατατάξει κανείς τον ήχο τους σε ένα μόνο είδος δεν ειναι εφικτό : Progressive pop, garage rock, ατμοσφαιρικό indie με αναφορές σε κινηματογραφική μουσική και εμφανείς επιρροές από Danny Elfman και Camille Saint-Saens, είναι κάποιοι από τους “τίτλους τιμής" που έχουν χαριστεί στο Quasiland. Αν και μετρούν μόνο 3 χρόνια πορείας , έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο (Rocκwave Festival 2016 , Fengaros Festival , Up Festival ) και ως opening acts σε καταξιωμένα ονόματα της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής, όπως οι Allah Las, Lana del Rey, Radio Moscow και Ought.
Τον Φεβρουάριο του 2016 πραγματοποίησαν την πρώτη τους μεγάλη συναυλία στη γενέτειρα τους και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς θα ξεκινήσουν για το πρώτο τους ευρωπαικό tour.

H νέα τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear Records μέσα στο 2016 . 

Circassian

Η τετραμελής μπάντα των Circassian απο την Αθήνα έκανε την αρχή της το 2009, και προτιμάει να λειτουργεί σαν μία ομάδα φίλων που γράφουν και παίζουν μουσική χωρίς να περιορίζονται σε συγκεκριμένα μουσικά μοτίβα. Βλέποντας τους σε ένα από τα πολλά live που έχουν κάνει ανά την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο ότι ενώ οι ρίζες τους βρίσκονται στο ψυχεδελικό ρόκ, οι επιρροές τους είναι πολλές, από την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής μέχρι και την hip hop. Έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του 2016 γράφοντας και ηχογραφόντας το καινούριο τους υλικό και τώρα είναι έτοιμοι να αρχίσουν να το δοκιμάζουν live. Η πρώτη κοπή του LP τους “Hantse Guashe” (2014) εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ έχουν συμπεριληφθεί από τον Guardian στην λίστα με μπάντες που πρέπει κανείς να παρακολουθεί μετά την κυκλοφορία του δεύτερου ΕP τους «Procrasinational» (2012).Η κυκλοφορία του νέου τους υλικού αναμένεται κάπου στις αρχές του 2017.

Monochromatic Visions

Οι Monochromatic Visions είναι το νεο-ψυχεδελικό project του Αrthur Pegis (πρωην μελος των Rosebleed). Η έμπνευση του προέρχεται εξίσου από τον ψυχεδελικό ήχο της δεκαετίας του '60, το κιθαριστικό shoegaze θόρυβο των nineties, τα ψυχεδελικά οράματα και τo παράδοξο σύμπαν των ταινιών του Harmony Korine. Στα λάιβ σόου η μπάντα αποτελείται από τους Arthur, Angelo,John K. και Ioannes Voudoures.Έχουν στο ενεργητικό τους δύο ΕP καθως και live με τους Αμερικάνους Tonstartssbandht, και τους Βερολινέζους TAU. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν το πρώτο τους LP το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

  • SHARE
  • TWEET