Smash Festival: Alpha Blondy & The Solar System, Ephemerals, The Allergies, Ρόδες United, RSN

Αθήνα @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Smash Festival: Alpha Blondy & The Solar System, Ephemerals, The Allergies, Ρόδες United, RSN Αθήνα @ Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Συγκροτήματα Smash Festival: Alpha Blondy & The Solar System, Ephemerals, The Allergies, Ρόδες United, RSN
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10,15,20 / 25 e
Ώρα έναρξης 19:00
Σημεία προπώλησης Ticket Services, Δημαρχείο Νίκαιας, Κώνειο The Bar, Life Jazzy Bar, Fever Reloaded
Διοργανωτής

Smash Festival

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Ακροπόλεως & Νέστορος, Νίκαια

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

Το Smash Festival είναι το νέο μεγάλο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να το αγαπήσει ο κόσμος φιλοξενώντας κάθε φορά μεγάλα και σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα.

Συναυλίες, εκθέσεις, Happenings και άλλα σημαντικά δρώμενα θα παρουσιάσει το 1ο Smash Festival την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016
Alpha Blondy & The Solar System
Ephemerals
The Allergies
Ρόδες United
RSN
Σάκης Τσιτομενέας
Nico Marinou

Alpha Blondy & The Solar System

Ο σημαντικότερος Αφρικανός reggae καλλιτέχνης, ο θρυλικός Alpha Βlondy, έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση.

Ο Alpha Blondy, καταγόμενος από την Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής, μαζί με το 12μελές γκρουπ του, τους Solar System, αποτελούν αναμφισβήτητα ένα από τα πιο φημισμένα μουσικά σχήματα παγκοσμίως. Ο Blondy παρουσιάζει ένα γνήσιο έθνικ αφρικανικό ήχο, που εμπλουτισμένος με τους reggae ρυθμούς του προσφέρει ένα μοναδικό στυλ. Η μοναδικότητα του ήχου του καθώς και οι πολλαπλές γλώσσες που χρησιμοποιεί στους στίχους του, τον καταξιώνουν στην κορυφή των προτιμήσεων οπαδών προερχομένων από τελείως διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Τραγουδάει αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ισραηλιτικά και patua, προσπαθώντας έτσι να περάσει σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο το μήνυμα της αγάπης που πρεσβεύουν οι στίχοι του.

Με τον θάνατο του Bob Marley στα 1981, τέθηκε το ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της διαδοχής. Αν και λίγοι περίμεναν να προέρχεται από την Αφρική, ο Alpha Blondy εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως ένα παγκόσμιο reggae φαινόμενο, και πλέον όλα είχαν λογική. Δημιούργησε ένα reggae στυλ επηρεασμένο από την πολύπλοκη δυτικό-αφρικάνικη κουλτούρα. Ο Marley, άλλωστε, πάντα είχε την Αφρική ως πηγή έμπνευσης ενώ ο Alpha Blondy τη … Τζαμάικα! Όπως και ο Marley, ο Blondy τραγουδάει για την επανάσταση της ειρήνης και της αγάπης μ’ έναν διαφορετικό, δικό του, ασυνήθιστο και αλλόκοτο τρόπο. Δεν είναι περίεργο που μετά τον Marley ο Blondy αναδείχθηκε στο πρώτο πραγματικά παγκόσμιο reggae αστέρι.

Οι κοινωνικοπολιτικές του ανησυχίες σχετικά με την ενότητα και την αδελφοσύνη των λαών ανταμείφθηκαν πρόσφατα, όταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 2005 διακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως κήρυκας ειρήνης των προσπαθειών του Ο.Η.Ε. για ειρήνη στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Η επιτυχία του Alpha Blondy ξεκίνησε το 1983 μετά από την εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Ευκαιρία». Την επόμενη κιόλας ημέρα ηχογραφούσε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Jah Glory”, όπου το κομμάτι “Brigadier Sabari” έκανε θραύση παγκοσμίως και ερμηνεύτηκε ή διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελένης Δήμου που το διασκεύασε στα ελληνικά με τον τίτλο «Ψάξε δε θα με βρεις».

Οι συνεργασίες του με την μπάντα του Marley, τους Wailers, έκαναν πραγματική θραύση και τον έφεραν πιο κοντά στον παραδοσιακό Jamaican reggae ήχο.

Ephemerals

Οι Βρετανοί Ephemerals θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Smash Festival την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2106 στο κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Μια εξαιρετική κολεκτίβα μουσικών που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν με την μεγάλη αξία της μουσικής τους να κερδίσουν την αναγνώριση και την αγάπη του κοινού και να αγαπηθούν από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τους ακροατές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

The Allergies

Οι Allergies αποτελούν συνεχιστή της μεγάλης σχολής του Bristol και αποτέλεσμα της ένωσης του DJ Moneyshot και του Rackabeat. Συναντήθηκαν το 2012 και έκτοτε έθεσαν ως σκοπό τους να ανανεώσουν μουσικούς ήχους παλαιότερων γενεών και να τους αναμορφώσουν ώστε να δώσουν μια σύγχρονη και ταυτόχρονα διαχρονική νότα στο dancefloor του σήμερα.

Ρόδες United

Οι Ρόδες United ξανά συναντούν στην σκηνή ενός μεγάλου φεστιβάλ και ακριβώς 10 χρόνια μετά (Mama Africa Art Festival 2/9/2006 - Smash Festival 2/9/2016) τoυς Alpha Blondy & The Solar System.

Η αγαπημένη ελληνική μπάντα θα παρουσιάσει στη σκηνή όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε και θα μας απογειώσουν με τον μοναδικό τους ήχο! 

RSN

Effected Guitars μέσα από πετάλια, ατμοσφαιρικά synths, sub ήχοι, hip-hop beats και soul φωνητικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του live που επιφυλάσσει ο DJ/παραγωγός RSN μαζί με τη μπάντα του, που αποτελείται από τον Δημήτρη Δερμάνη στα πλήκτρα / synths, τη Thaliah στα vocals και τον Διονύση Μόρφη στις κιθάρες.

Θα παρουσιάσουν κομμάτια από το τελευταίο του album «Αnalog Memories» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Minos EMI μαζί με γνωστές διασκευές και κομμάτια απο προηγούμενες δουλειές του.

Ο RSN ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε μικρή ηλικία, έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα με άξονα τη soul, funk και trip hop κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: «Μuddy roads» (2011, Breathe records), «Rsn – Play that funky music» (2012, self independent release) και «We got Music» σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013, The Sound of Everything / Cobalt). Από το 2009 μέχρι σήμερα συμμετέχει ως Dj στο γνωστό βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή με πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία κα). Όλ' αυτά τα χρόνια έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο δίπλα σε μεγάλα ονόματα. 

Σάκης Τσιτομενέας DJ Set

Ο Σάκης Τσιτομενέας είναι παραγωγός ραδιοφώνου. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς JAZZ FM, GALAXY, NITRO, CAPITAL και KOSMOS και τα τελευταία 6 χρόνια παρουσιάζει την απογευματινή ζώνη 18.00 -20.00 στον ΕΝ ΛΕΥΚΩ 87,7. Tο Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε την πρώτη του διπλή συλλογή από την ΕΜΙ με τίτλο “BOOMERANG”, με μουσικές επιλογές που χαρακτηρίζουν το μουσικό ύφος των εκπομπών του.

Παράλληλα, είναι γνωστός για τα freestyle DJ set του, έχοντας συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα με γνωστούς χώρους της Αθηναϊκής Νύχτας όπως το “Drunk Sinatra”, το “Gazarte” και το “Θα σε κάνω Βασίλισσα”. Εκτός από το ραδιόφωνο, ασχολείται και με τον κινηματογράφο, έχοντας εργαστεί για μεγάλες ελληνικές εταιρίες διανομής και Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Nico Marinou DJ Set

O Νικος Μαρίνου είναι ένας από τους σημαντικότερους DJ της Latin μουσικής στην Ελλάδα και όχι μόνο και έχει βρεθεί επί σκηνής με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον κόσμο με μεγαλύτερη στιγμή την συνεργασία του με τους Buena Vista Social Club και την Omara Portuondo.

Στο Smash Festival θα μας ταξιδεύσει με τις μουσικές του επιλογές όπως εκείνος μοναδικά ξέρει από τα σοκάκια της Αβάνας μέχρι τα σκοτεινά μπαράκια της Νέας Ορλεάνης 

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει 

Τιμές εισιτηρίων

€10 Προπώληση έως 30 Ιουνίου 2016
€15 Προπώληση: από 1η Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2016
€20 Από 1η Αυγούστου
€25 Στο ταμείο την ημέρα του φεστιβάλ

Σημεία Προπώλησης εισιτηρίων:

Ticket Services 
Εκδοτήριο Ticket Services - Πανεπιστημίου 39 (εντός της Στοάς Πεσμαζόγλου).
Online: ticketservices.gr 
Τηλεφωνικά 210.7234567

Δημαρχείο Νίκαιας
Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια 18450
4ος όροφος (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων)
Καθημερινά: 09:00 - 14:00
τηλ.: 213 2075 342

Κώνειο The Bar, Σωκράτους 23 Χαλάνδρι Τηλ: 2110120921
Life Jazzy Bar, Εθνικής Αντιστάσεως 80, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5012448
Fever Reloaded, (Λ.Μεσογείων 282 Χολαργός Τηλ 6972836720 210656004

  • SHARE
  • TWEET