Φεστιβάλ Ίκαρος: Balarom Trio, Kolektif Istanbul

Προφήτης Ηλίας Ικαρίας @ Οινοποιείο Αφιανέ

Φεστιβάλ Ίκαρος: Balarom Trio, Kolektif Istanbul Προφήτης Ηλίας Ικαρίας @ Οινοποιείο Αφιανέ
Συγκροτήματα Φεστιβάλ Ίκαρος: Balarom Trio, Kolektif Istanbul
Ημερομηνία
Πόλη Προφήτης Ηλίας Ικαρίας
Χώρος Οινοποιείο Αφιανέ
Διεύθυνση Πρ. Ηλίας Ραχών
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Και φέτος το Φεστιβάλ Ίκαρος προχωράει στην 11η συνεχόμενη διοργάνωσή του!

Σε καιρούς βαθιάς ύφεσης και δυσκολιών για όλους τους κατοίκους του νησιού,το Φεστιβάλ αντιστέκεται και ανοίγει τα φτερά του για μια ακόμα πτήση μεγάλων αξιώσεων και προσδοκιών.

Η μεγάλη τομή του Φεστιβάλ έγκειται στο ότι φέρνει σε επαφή μουσικά ρεύματα από διάφορες γωνιές του κόσμου και σε ορισμένες περιπτώσεις τα παντρεύει με τοπικά μουσικά ιδιώματα, γεννώντας από αυτή την αλληλεπίδραση νέες ιδέες στους δημιουργούς.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότι δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Ικαρίας να δουν και να ακούσουν από κοντά τη δουλειά καλλιτεχνών που τα Μ.Μ.Ε. πολλές φορές αγνοούν συστηματικά.

Με ένα πρόγραμμα που περιέχει μουσική, θέατρο, εκθέσεις και σεμινάρια το Φεστιβάλ Ίκαρος έρχεται να γεμίσει το ικαριώτικο καλοκαίρι με ήχο και θέαμα, μαγεία και γνώση !

Με την υποστήριξη του Δήμου Ικαρίας και τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που αγαπούν την Ικαρία, παρουσιάζουμε φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

ΟΙ BALAROM TRIO ΚΑΙ ΟΙ KOLEKTIF ISTANBUL ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ 'ΙΚΑΡΟΣ'- ICARUS FESTIVAL 2016

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΦΙΑΝΕ», ΠΡ. ΗΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, «ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΕΣ», ΕΥΔΗΛΟΣ

BalaRom Trio

Η λέξη «BalaRom» είναι μία μίξη από τα δύο στοιχεία της βαλκανικής μουσικής, το «ντόπιο» και το «ταξιδιάρικο», δηλαδή από τη μουσική των «Μπαλαμό» και των «Ρομά».

Γιατί τα ομορφότερα στη μουσική -όπως και στη ζωή- είναι μπάσταρδα...

Τους Παντελή Στόικο (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα), Κυριάκο Ταπάκη (ούτι) και Λουκά Μεταξά (κρουστά), τους συνδέει πολύχρονη φιλία, δυο «κουμπαριές» και πολλές ιδιωτικές μουσικές συναντήσεις και συνεργασίες σε πολλά σχήματα ως session μουσικοί.

Άρχισαν να εμφανίζονται ως "BalaRom trio" από τον χειμώνα του 2008.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κυρίως δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές από τη μουσική των Βαλκανίων και των τσιγγάνων από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία με μακάμ fusion διάθεση και jazz standards δοσμένα με Βαλκανικό χρώμα κ.α.

Kolektif Istanbul

Οι KOLEKTIF ISTANBUL γνωρίστηκαν σε πανηγύρια και γάμους όπου έπαιζαν σε διάφορα χωριά της Τουρκίας.

Μουσικοί με εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό και με διαφορετικά μοντέρνα στυλ, αλλά με κοινό άξονα την Κωνσταντινούπολη και τα χρώματά της.

Μέσα από την τουρκική μουσική παράδοση που της δίνουν έντονα ποπ, τζαζ και  funk στοιχεία, συνδυάζουν ανατολίτικες μελωδίες με τους ρυθμούς των Βαλκανίων και οδηγούν το κοινό τους σε ξέφρενο χορό και γκρουβάρισμα.

Οι Richard Laniepce και η Asli Dogan είναι δυο από τα ιδρυτικά μέλη των KOLEKTIF ISTANBUL.

Ο πρώτος με την γκάιντά του και η δεύτερη με μια φωνή που κουβαλάει εκφραστικότητα και ευαισθησία, συμβάλουν στην ένταση και το συναίσθημα και συνδυάζουν τον φανφαρόνικο δυναμισκό των Βαλκανίων με το βάθος των Ανατολίτικων «blues». 

Με αφορμή τους "Πολιτισμικούς Διαλόγους" που προτείνει το Φεστιβάλ Ίκαρος λοιπόν, οι Richard Laniepce, Asli Dogan και Ertan Sahin θα «συνδιαλεχτούν» μουσικά με τους BalaRom trio και θα μας παρουσιάσουν μια κοινή δουλειά γεμάτη βαλκανικές και ανατολίτικες μελωδίες.

Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€, 7€ (Φοιτητικό/Ανέργων)

Περαιτέρω πληροφορίες στο 2106995320

web
facebook

  • SHARE
  • TWEET