Yiorgos Fakanas Group

Αθήνα @ Cafe Νομισματικού Μουσείου

Yiorgos Fakanas Group Αθήνα @ Cafe Νομισματικού Μουσείου
Συγκροτήματα Yiorgos Fakanas Group
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Cafe Νομισματικού Μουσείου
Διεύθυνση Πανεπιστημίου 12
Τηλέφωνο 210-3610067
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Yiorgos Fakanas Group @ Café του Νομισματικού Μουσείου

Πέμπτη 30 /6 /2016, στις 21:00

Ο Γιώργος Φακανάς είναι ένας από τους σημαντικότερους jazz-men της χώρας μας.

Μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αν και ξεκίνησε με κλασσική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, πολύ σύντομα καταστάλαξε στο ηλεκτρικό μπάσο, «το όργανο που με έβαλε πραγματικά μέσα στη μουσική» όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ένας κορυφαίος μπασίστας με αξιόλογο έργο, ζηλευτές συνεργασίες και εμφανίσεις σε ιστορικούς χώρους της τζαζ στον κόσμο, έρχεται στις 30/06 στο Café του Νομισματικού Μουσείου για να παρουσιάσει το νέο του cd, με τίτλο «Acrobat».

«Acrobat»
Η πυκνή και ρυθμική του ενορχήστρωση λειτουργεί αντιστικτικά με τις ευφάνταστες μελωδικές γραμμές, που λειτουργούν σαν γέφυρες οδηγώντας την ακρόαση στην επόμενη ηχητική περιπέτεια. Η συνθετική δομή του έργου πιστοποιεί για μια ακόμη φορά, ότι ο συνθέτης έχει πετύχει αυτό που αποτελεί την πρώτη επιδίωξη κάθε μουσικού, την ανάδειξη και την παγίωση της ηχητικής προσωπικής του ταυτότητας.

Είναι σχεδόν αδύνατον να μην καταλάβει κανείς ότι ακούει Φακανά, ως συνθέτη και ως μπασίστα, αν έχει ηχητικές εμπειρίες από τα προηγούμενα έργα του. Αυτό όμως που αποτελεί το τρανό σημείο στις δουλειές του, είναι ότι πάντα στην δεδομένη ταυτότητα του, προκύπτει μια νέα επεξεργασία που προσδίδει στα cd του μια ξεχωριστή καινούργια εικόνα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο “ACROBAT”...δυναμικό Jazz-fusion ηχόχρωμα, συνθέσεις που ιντριγκάρουν, με στέρεες μνήμες και αναφορές στα δουλεμένα μουσικά βιώματα του συνθέτη, μπασιστικές προσεγγίσεις που επιβεβαιώνουν τη διεθνή αναγνώριση του και φυσικά, ένα εκπληκτικό cast μουσικών που απογειώνει κυριολεκτικά το τελικό αποτέλεσμα!!

Στο cd συμμετέχουν οι: DENNIS CHAMBERS, μια από τις μεγαλύτερες ντραμιστικές φυσιογνωμίες του πλανήτη,  ο μεγάλος κιθαρίστας MIKE STERN να ανυψώνει την μουσική με τα φοβερά solos του, και ο ιστορικός τρομπετίστας  LEW SOLOFF με τις ψηλές νότες του που τον χαρακτήριζαν πάντα. Κοντά σε αυτούς τους διεθνείς συμμετέχοντες το YFG-Yiorgos Fakanas Group, με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες ή διαμένοντες στην Ελλάδα, μουσικούς: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, David Lynch, Αντώνης Ανδρέου, SamMarlieri.

Στο Yiorgos Fakanas Group παίζουν :
Τάκης Πατερέλης (sax), Αντώνης Ανδρέου (trombone), Μάρκος Χαιδεμένος (keyboards), Γιώργος Φακανάς (bass), Μένιος Πασιαλής (drums)

“Fakanas’ music is very challenging, and very adventurous. It's got a lot of energy. He’s great and I enjoyed working with him.”
--Mike Stern, six-time Grammy nominated guitarist and jazz icon

“When it comes to playing the electric bass, Fakanas is one bad boy. And his compositions? Incredible!”
-drumming master Dennis Chambers

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

CAFE ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Facebook: Cafe Nomismatiko Mouseio

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλίες - Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live

  • SHARE
  • TWEET