B.F.A.M.

Αθήνα @ Jazz Point

Συγκροτήματα B.F.A.M.
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Jazz Point
Διεύθυνση Ακαδημίας 18 (εντός στοάς)
Τηλέφωνο 210-3235910
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

B.F.A.M.

Στις ρίζες του αυθεντικού bebop και hardbop

Οι B.F.A.M. (Brothers From Another Mother) σαν «ετεροθαλή» αδέλφια, βασίζουν το παίξιμό τους στην ομαδική δουλειά και το δέσιμο, ακριβώς όπως ισχύει στα μέλη μιας οικογένειας. Κι αν οι δεσμοί αίματος συνιστούν οικογένεια, η αγάπη στη μουσική και ειδικότερα στη jazz, συνιστά ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς!

Leader του κουαρτέτου ένας από τους κορυφαίους τζαζ-ντράμερς των τελευταίων δεκαετιών, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος. Για τους γνώστες της ντόπιας σκηνής ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος ήταν ήδη από τα ‘80ένας καταξιωμένος περκασιονίστας με ειδικότητα στα πολύ δύσκολα (π.χ. παίζοντας με δύο κάσες και δύο ποδοπεντάλ) αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στην bop εποχή και την ρυθμική της έκρηξη.

Τον Σπύρο θα πλαισιώσουν νεώτεροι jazzers σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι προσεκτικά επικεντρωμένο σε μια ανθολογία της jazz του ΄50 – ΄60 δηλαδή στο bebop και την πλάγια μετεξέλιξη του σε hardbop. Εννοείται πως τα κομμάτια είναι διασκευασμένα με σεβασμό στη παράδοση ενώ ταυτόχρονα κοιτάζουν προς το μέλλον μιας σύγχρονης mainstream jazz.

Ένα Live για απαιτητικούς jazz-funs!

Σπύρος Παναγιωτόπουλος: τύμπανα
Φίλιππος Παππάς: τενόρο σαξόφωνο
Παναγιώτης Καψαμπέλης: κιθάρα
Γιώργος Ρούλος: κοντραμπάσο

ΕΝΑΡΞΗ 22:30
ΕΙΣΟΔΟΣ 5€
JAZZPOINT * ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18 / ΣΥΝΤΑΓΜΑ / ΤΗΛ. 2103235911

  • SHARE
  • TWEET