Sleep Party People, Gioumourtzina

Αθήνα @ Gagarin 205

Sleep Party People, Gioumourtzina Αθήνα @ Gagarin 205
Συγκροτήματα Sleep Party People, Gioumourtzina
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Gagarin 205
Διεύθυνση Λιοσίων 205
Τηλέφωνο 210-8547600
Τιμή εισιτηρίου 20 / 22 e
Ώρα έναρξης
Σημεία προπώλησης Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload Stores, 11876, Viva.gr
Διοργανωτής

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
GAGARIN 205
SLEEP PARTY PEOPLE
opening act: Gioumourtzina

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 22 ευρώ
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)

Το μήνυμα του Brian Batz στους έλληνες fans: ακούστε το εδώ.

Οι Sleep Party People είναι, στην πραγματικότητα, το μουσικό όχημα του Brian Batz – όχημα που τον οδήγησε στο επίκεντρο της προσοχής της μουσικής σκηνής της Δανίας. Οι Boards Of Canada, David Lynch και Erik Satie αποτελούν τις βασικές επιρροές του Batz και των κουνελιών του: οι συνεργάτες του δεν δείχνουν ποτέ τα πρόσωπά τους στη σκηνή, και σε κάθε ζωντανή εμφάνισή τους φορούν τις, σήμα κατατεθέν πλέον, μάσκες που μιμούνται το συμπαθές ζωάκι.

Οι Sleep Party People ξεκινούν τα κομμάτια τους με lo-fi νανουρίσματα για να καταλήξουν σε δυνατές, χαώδεις κιθάρες – το post rockτων ντροπαλών Δανών, που χρησιμοποιούν τις μάσκες για να καταπολεμήσουν το strage fright, είναι βασισμένο στην ambient και τα παλιά όργανα και εμπνευσμένο από τις “συναδελφικές” δουλειές συγκροτημάτων όπως οι Mogwai και οι Sigur Ros. Καλώδια, κουμπιά και distortion συνθέτουν το διαταραγμένο ποπ όνειρο του Batz, που έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμς που οι μουσικοκριτικοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Ο ηλεκτρονικός θόρυβος της μπάντας την κατατάσσει μεταξύ εκείνων των περίεργων διασταυρώσεων: η μουσική του Batz και των κουνελιών είναι κάτι μεταξύ shoegaze και noise rock, με μελωδικά διαλείμματα και ονειρικά φωνητικά.

O Brian Batz, που δεν διστάζει να δείξει το πρόσωπό του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μουσικούς του, γράφει τα περισσότερα κομμάτια στο σπίτι ή στο στούντιό του στην Κοπεγχάγη και δηλώνει ότι η αγάπη του για τη μουσική προήλθε από τη βαρετή εφηβεία του, την οποία πέρασε σε ένα πραγματικά “βαρετό” μέρος, το Bornholm της Σουηδίας: όταν οι συνομίληκοί του έπιναν και προσπαθούσαν πάση θυσία να το ρίξουν έξω, το δικό του καταφύγιο ήταν να συνθέτει και να συναναστρέφεται ταλαντούχους ανθρώπους, φτιάχνοντας μάλιστα την πρώτη του μπάντα στα 14: “ήταν απαίσια”, ομολογεί τώρα.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι Sleep Party People έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν στη σκηνή του Gagarin έναν συνδυασμό Elisabeth Fraser, M83 και “νανουρισμάτων για υποψιασμένους”, μια μουσική που μπορεί “να σε κάνει να χαμογελάσεις αλλά και, ανά στιγμές, να κλαις μέσα σου”.

Είπαν για τους Sleep Party People:

Οι Sleep Party People παράγουν ένα είδος μουσικής που κάνει τον ακροατή να δραπετεύει σε άλλους κόσμους. Ευφορικά soundtracks για εκείνη τη γλυκιά κούραση που νιώθεις καθώς τα βλέφαρά σου βαραίνουν σαν στόρια που κατεβαίνουν αργά – Drowned in Sound

Αν το We Were Drifting On A Sad Song ήταν ένας πιο “βατός” ποπ δίσκος, με το Floating βυθίζεσαι σε διερευνητικές αυταπάτες (δοκιμάστε να ακούσετε το οκτάλεπτο psych ταξίδι του I See The Moon), και οδηγείσαι σε μια ήρεμη, κατευναστική όαση – The Skinny

Συνδυάζοντας την αγάπη για την ambient και τα παλιά όργανα, οι Sleep Party People θυμίζουν τα post rock τοπία των Mogwai και των Sigur Ros, με χαριτωμένες μελωδίες που φτάνουν σε βάρβαρες κλιμακώσεις – The Guardian

Η ψιθυριστή ακουστική κιθάρα μπλέκεται πολύ όμορφα με τα ντραμς, την ψυχεδέλεια και τις στριγκλιές των εγχόρδων, κάνοντας τον ήχο ταιριαστό για μουσική υπόκρουση ενός στοιχειωμένου σπιτιού. Το φαλσέτο και οι παραμυθένιοι στίχοι του Brian Batz ενισχύουν αυτή την ατμόσφαιρα, φτιάχνοντας έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη που είναι δύσκολο να του ξεφύγεις – Consequence of Sound

Gioumourtzina
Οι Gioumourtzina είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη από τους Ανέστη Νείρο (synths/drum machines/φωνή) και Γιάννη Τσελίκα (ηλεκτρικό μπάσο). Όλα ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά με σκοπό τη δημιουργία ενός Electronica/Shoegaze σχήματος, παίζοντας κομμάτια που είχε ήδη συνθέσει ο Ανέστης. Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών εύρεσης των κατάλληλων μουσικών, που θα στελέχωναν αυτό το εγχείρημα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ως ντουέτο κάτι νέο, ευέλικτο και περισσότερο minimal, που θα συνδύαζε τα τελείως διαφορετικά μουσικά ακούσματά τους. Σύντομα τα νέα τους κομμάτια τράβηξαν την προσοχή και πήραν αρκετά air plays σε ιντερνετικά, αλλά και FM, ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας.

Μέσα στο 2016 αναμένεται η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά απο την INNER EAR RECORDS.

  • SHARE
  • TWEET