Molly Nilsson, Le Page

Αθήνα @ DeathDisco

Molly Nilsson, Le Page Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Molly Nilsson, Le Page
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Ticketarena.gr
Διοργανωτής

DEATHDISCO
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
MOLLY NILSSON (SWE)
w/ LE PAGE (GR)

Ήταν σχεδόν επιτακτική ανάγκη, αφενός μεν για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία όσοι δεν χώρεσαν στο Death Disco στη προηγούμενη sold out εμφάνισή της, και αφετέρου γιατί όσο πιο πολλές φορές τη βλέπουμε τόσο πιο πολύ κολλάμε μαζί της. Αλλά και για να ακούσουμε επιτέλους τον σύγχρονο indie ύμνο " i hope you die" που δεν μας έχει κάνει τη χάρη μέχρι σήμερα. Κυρίες και κύριοι, τη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, η miss Molly Nilsson, ελάχιστους μήνες μετά τη προηγούμενη επίσκεψή της, επιστρέφει στο Death Disco!

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ και προπωλούνται στο www.ticketarena.gr και στο Le Disque Noir στα Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 29). Ίδια τιμή θα έχουν και στο ταμείο.

Η εκ Σουηδίας προερχόμενη Molly Nilsson με έδρα της τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, τα τελευταία 6 χρόνια έχει κυκλοφορήσει -μέσω της προσωπικής της δισκογραφικής εταιρείας Dark Skies Association- 6 άλμπουμ, 3 ep καθώς και αρκετά υποβλητικά videoclips με κύρια θεματολογία όπως δηλώνει η ίδια “αντικείμενα και καταστάσεις οι οποίες την παθιάζουν”. Η μουσική που έχει συνθέσει μπορεί να χαρακτηριστεί ως συναισθηματικά φορτισμένη και μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ, άμεσα επηρεασμένη από την δεκαετία του 80 και του 90. Η Do It Yourself αισθητική καθώς και η ηθελημένη δυσδιάκριτη τοποθέτηση ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα έχουν έντονη παρουσία σχεδόν σε όλες τις συνθέσεις της και ταιριάζουν απόλυτα με το αίσθημα της μοναξιάς (η ακόμα και το αντίθετό του) που πηγάζει αβίαστα από την φωνή-τραγούδι της. Αν έπρεπε να την συγκρίνουμε η να την παραλληλίσουμε με κάποιους σύγχρονους καλλιτέχνες/σχήματα δεν θα ήταν άλλοι πέρα από τους Chinawoman, Beach House, They Go Boom κα. 

Μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου άλμπουμ της με τίτλο “Zenith” και έπειτα από μια πληθώρα “one woman show” ζωντανών εμφανίσεων έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση του συνόλου της ανεξάρτητης ποπ κοινότητας.

Το συγκρότημα που θα ανοίξει την συναυλία είναι οι Le Page! Οι Le Page άφησαν το δικό τους στίγμα στην εγχώρια indie pop σκηνή στα τέλη των 00's, με πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα με μπάντες όπως οι Camera Obscura, Primal Scream, Bloc Party κτλ. Μετά από ένα διάλειμμα τριων ετών προσφάτως επέστρεψαν δριμύτεροι και θα είναι η πρώτη φορά που θα ανέβουν στη σκηνή του Death Disco!

Doors open at 21:00
Entrance 10€

  • SHARE
  • TWEET