Tasman, Serafim Tsotsonis

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

Tasman, Serafim Tsotsonis Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα Tasman, Serafim Tsotsonis
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Tasman + Serafim Tsotsonis Live at six dogs
Visuals by VJ Markoira
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Ένα live ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός ήχου και εικόνας.

Ο Tasman (Τάσος Παπαστάμου) γεννήθηκε το 1974 σε μουσική οικογένεια, σπούδασε βιολί και σε ηλικία 19 ετών έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, όπου και συμμετείχε μέχρι το 2003. Οι μουσικές επιρροές του, όμως, δεν ήταν μόνο κλασικές και ο ήχος του ηλεκτρικού βιολιού ήταν κάτι που άρχισε να εξερευνεί από το 1994, όταν και έγινε μέλος των Closer.

Μαζί τους ξεκίνησε μια πολύχρονη συνεργασία, η οποία οδήγησε στην κυκλοφορία αρκετών άλμπουμ. Περιόδευσαν στην Αγγλία, εμφανίστηκαν σε αρκετά Synch και Rocwave Festival, δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας εναλλακτικής σκηνής. Ταυτόχρονα, συνεργάστηκε με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες και περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ με την Κρίστη Στασινοπούλου.

Το 2007 αποφάσισε να ξεκινήσει μια πιο προσωπική, αλλά διόλου μοναχική πορεία. Έγραψε τη μουσική για τη μικρού μήκους ταινία της Χλόης Μάντζαρη “Ο Τοίχος” και λίγο αργότερα συνεργάστηκε με τη χοροθεατρική ομάδα “Χοροροές” της Σοφίας Σπυράτου, αναλαμβάνοντας τη μουσική παραγωγή σε παραστάσεις της. Παράλληλα, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ “Solace”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 από την Undo /Emi Records.

Σημαντικές στιγμές της προσωπικής του καριέρας περιλαμβάνουν εμφανίσεις στο Synch Fest 2009, Athens Biennale 2009 και στο TEDx Heraklion 2015.

Η συνθετική ικανότητα του Tasman είναι ένα εγγενές κράμα συναισθηματικής ευαισθησίας και εκπαιδευμένης τεχνικής γνώσης που συνδυάζει ambient, glitch αλλά και πιο χορευτικές ηλεκτρονικές φόρμες.

Το 2015 κυλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Ambivert” από τη Minos EMI/Universal και όπως ο ίδιος αποκαλύπτει:

“Ambivert: Ο ανθρώπινος χαρακτήρας που συνδυάζει στοιχεία εσωστρέφειας και εξωστρέφειας και ο όρος της ψυχολογίας που εκφράζει απόλυτα κάθε κομμάτι του άλμπουμ. Γλυκές και πικρές στιγμές των τελευταίων έξι χρόνων, άνθρωποι που με γοήτευσαν αλλά και με απογοήτευσαν, ήχοι που με μάγεψαν. Τα πάντα ισορροπούν εδώ, σ´ αυτή τη μάχη μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας.”

TEDx Heraklion Live with VJ marko ira:
https://www.youtube.com/watch?v=Fp8tOH5KiNg

Solace video:
https://vimeo.com/9924359

Ambivert (Minos EMI/Universal) album:
https://soundcloud.com/tasman-official/sets/ambivert-album

www.soundcloud.com/tasman-official
www.facebook.com/pages/tasman/218333097406
www.youtube.com/user/TasmanOfficial
https://itunes.apple.com/gr/album/ambivert/id948439428?l=el

Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης είναι πιανίστας και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής με έδρα την Αθήνα. Έχει συνθέσει μουσική για αρκετές ταινίες, θεατρικά έργα, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά διαφημιστικά, ενώ έχει επιμεληθεί remixes τραγουδιών μίας μεγάλης γκάμας Eλλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Οι προσωπικές δουλειές του χαρακτηρίζονται από ηχητικό πειραματισμό που στόχο έχει να δημιουργήσει μια ταυτότητα αποκλειστικά δική του: ένα μείγμα από ηχοτοπία και μελαγχολικά ατμοσφαιρικά στοιχεία.

http://serafimtsotsonis.com/
https://www.facebook.com/pages/Serafim-Tsotsonis/352671581622?sk=app_2373072738
https://soundcloud.com/serafim-tsotsonis
https://twitter.com/SeraTsotsonis

Η Markoira είναι visual artist, live video performer και video installation artist. Ξεκίνησε να εργάζεται ως VJ σε διάφορα undergound clubs του Λονδίνου όσο φοιτούσε εκεί και εδώ και 4 χρονια έχει πάρει μέρος σε festivals και competitions για VJs και Mapping Projection στην Ευρώπη. Έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα σε live concerts τους [Magenta Flaws, Gossip, Cyanna, StoneBringer, PlayGrounded, The XX] και έχει δημιουργήσει visuals για αρκετούς DJs σε clubs και live visual events. Με τον Tasman έχει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική συνεργασία στο πλαίσιο της audiovisual performance, άλλοτε σκηνοθετημένη και ενίοτε αυτοσχεδιαστική.

https://www.facebook.com/monitors.athens/?ref=ts&fref=ts

  • SHARE
  • TWEET