Possessed

Αθήνα @ Κύτταρο

Συγκροτήματα Possessed
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κύτταρο
Διεύθυνση Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλέφωνο 210-8224134
Τιμή εισιτηρίου 23,26 / 29 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, Public, 11876, SevenSpots, Media Markt, Reload, Ευρυπίδης, Metal Era, No Remorse Records, Bowel of Noise Records
Διοργανωτής Made Of Stone Productions

Made Of Stone Productions presents:
Possessed (USA) first time in Athens

Στο KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση: 23€
• Προπώληση: 26€
• Ταμείο: 29€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, metalera.gr)
• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, noremorse.gr)
• Bowel of Noise Records (Official) (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, bowelofnoise.com)
• Viva.gr
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Καταστήματα Public (public.gr)
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά - Evripidis International Bookstore
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Λίγες μπάντες έχουν καταφέρει να πιέσουν τα όρια του ακραίου metal στον βαθμό που το πέτυχαν οι θρυλικοί Possessed. Ακόμη λιγότερες είναι αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό και ξεχωριστό μουσικό στυλ, όπως εκείνοι κατάφεραν, πετυχαίνοντας έτσι να διαχωριστούν από όλα τα άλλα σχήματα του είδους που οι ίδιοι ουσιαστικά εισήγαγαν.

Όταν πίσω στις αρχές των 80's οι Mike Torrao (κιθάρα), Mike Sus (drums) και Jeff Becerra (μπάσο, φωνή) ένωσαν τις δυνάμεις τους, μετά τη διάλυση του heavy metal cover band των πρώτων δύο και την αποχώρηση του δεύτερου από την τότε μπάντα του, Blizzard, λίγοι περίμεναν αυτό που θα συνέβαινε μερικά χρόνια μετά, όταν το όνομα Possessed ξεκίνησε να κάνει τον γύρο της υφηλίου, καταφέρνοντας τελικά να γίνει γνωστό στους απανταχού οπαδούς του σκληρού ήχου.

Οι Possessed πραγματοποίησαν το δικό τους breakthrough στην τότε σκηνή του San Francisco, μοιραζόμενοι τη σκηνή με τους ομοϊδεάτες και φίλους τους Bay Area thrashers Exodus αλλά και με άλλα σχήματα, πολλά από τα οποία πλέον δεν υπάρχουν. Το 1982-1983 ηχογράφησαν ένα demo τεσσάρων τραγουδιών, ένα από τα οποία ("Swing of the Axe") συμπεριλήφθηκε στη συλλογή "Metal Massacre 6" και αργότερα στην "The Best of Metal Massacre".

Έχοντας ξεκινήσει ήδη να προκαλούν σάλο στη metal κοινότητα, οι Possessed προχώρησαν από νωρίς στις πρώτες αλλαγές μελών, καταλήγοντας στην πρόσληψη του -επίσης πρώην μέλους των Blizzard- Larry LaLonde στη θέση του κιθαρίστα. Το πάθος του για την κιθάρα και τη δημιουργία ενός άκρως προσωπικού playing style, ταίριαξε άψογα στους Possessed, που έξι μήνες μετά υπέγραψαν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο στην Combat Records.

Το 1985 ήταν η στιγμή που θα άλλαζε μια για πάντα το πρόσωπο της metal μουσικής. Η κυκλοφορία του αριστουργηματικού ντεμπούτο "Seven Churches" υπό τη στέγη της Combat Records έθεσε νέα standards για τον ακραίο ήχο. Τα υπερηχητικά κιθαριστικά riffs των Torrao και LaLonde, τα χαρακτηριστικά γρυλίσματα και το γρήγορο μπασιστικό παίξιμο του Becerra, τα εκκωφαντικά τύμπανα του Sus και η υποδειγματικά ακατέργαστη παραγωγή του guru των heavy metal παραγωγών, Randy Burns (Megadeth, Dark Angel, Death, Kreator, Suicidal Tendencies κ.α.) ευθυγραμμίστηκαν απόλυτα, στο album που ακούει στο όνομα "Seven Churches", δημιουργώντας ένα τελείως νέο είδος μουσικής, που αργότερα ονομάστηκε death metal. Με το μεγαλύτερο μέρος των συνθέσεών του να ανήκει στους Torrao και Becerra, το "Seven Churches" κατέληξε κάποια χρόνια μετά να αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά κυκλοφορίες της Combat Records και ο πήχης με τον οποίο τα death metal albums αξιολογούνται μέχρι και σήμερα.

Αμέσως μετά οι Torrao, Becerra και LaLonde ηχογραφούν το "Beyond the Gates" (δεύτερο και τελευταίο album των Possessed) το οποίο κυκλοφορεί το Halloween του 1986, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό territory, δίνοντάς τελικά την ευκαιρία στο σχήμα να περιοδεύσει στη γηραιά ήπειρο στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Μετά το τέλος της περιοδείας, οι Possessed ηχογραφούν και κυκλοφορούν το "Eyes of Horror", ένα EP πέντε τραγουδιών σε παραγωγή του παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα Joe Satriani. Μουσικά και στιχουργικά εξελιγμένο, το album καταπιάνεται με ιδιαίτερα σκοτεινά ζητήματα όπως η αμαρτία, τα ναρκωτικά και η βία. Όχι πολύ μετά την κυκλοφορία του, ο LaLonde προσχωρεί στους Primus μαζί με τον Les Claypool, ο Sus παραιτείται των καθηκόντων του για να συνεχίσει τις σπουδές του και ο Torrao αποφασίζει πως δεν θέλει πλέον να είναι μέλος της μπάντας. Ο Becerra συνεχίζει να παίζει, επικεντρώνοντας την προσοχή του σε άλλα side projects, περνώντας ταυτόχρονα ένα χρονικό διάστημα εσωτερικής αναζήτησης, για να αναθεωρήσει τους στόχους του στη ζωή. Λίγα χρόνια αργότερα ο Torrao κάνει μια απόπειρα να επαναδραστηριοποιήσει τους Possessed. Η προσπάθειά του πέφτει στο κενό.

Το 2004 ο Becerra συνεργάζεται με τους Sadistic Intent για την επανηχογράφηση του "The Exorcist" για ένα tribute album στους Possessed κι έτσι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μερικές ζωντανές εμφανίσεις προς τέρψη των fans οι οποίοι ζητούσαν κάτι τέτοιο επί δεκαετίες. Γνωρίζοντας ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση, ο Becerra και οι Sadistic Intent συνεχίζουν τα shows για κάποια χρονια, με ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετέχοντας μάλιστα στα Wacken 2007, Maryland Deathfest 2009 και το "Blackest of the Black Tour" του 2010. Η συνεργασία αυτή δίνει νέα πνοή σε Becerra και Sadistic Intent κι έτσι λίγο αργότερα οι δύο πλευρές χωρίζουν για να συνεχίσει η καθεμία παίζοντας το δικό της στυλ metal μουσικής, με τον drummer Emilio Marquez (Asesino, Coffin Texts, ex-Brujeria) να παραμένει στο πλευρό του Becerra ως νέο πλέον μέλος των Possessed.

Το 2011 στο σχήμα προσχωρεί ο μπασίστας Robert Cardenas (Masters Of Metal [πρώην Agent Steel], Malice, Coffin Texts, Engrave) και οι κιθαρίστες Kelly McLauchlin (Pessimist, Diabolic, Unholy Ghost) και Daniel Gonzalez (Nailshitter). 

Πραγματοποιώντας έναν σεβαστό αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής τους στο Graspop 2012 όπως και στο Ευρωπαϊκό tour "The Fallen Angel" του 2012, με το νέο line-up να ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες με το παραπάνω, οι Possessed αναγεννιούνται από τις στάχτες τους, περνώντας σε μια νέα εποχή για αυτούς και τον ήχο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Έχοντας ως παρακαταθήκη τη βαριά κληρονομιά των δύο πρώτων δίσκων που αποτέλεσαν -δίχως άλλο- ανεξίτηλη επιρροή για όλο τον χώρο του ακραίου metal, και όντας έτοιμοι να πάνε αυτή τη κληρονομιά ένα βήμα παραπέρα, οι Possessed βγαίνουν και πάλι στον δρόμο, ενώ ήδη συνθέτουν και ηχογραφούν νέο υλικό, με σκοπό να αλλάξουν για άλλη μια φορά το πρόσωπο του death metal.

LINKS:
• Possessed: facebook.com/666possessed
• Made Of Stone Productions: facebook.com/madeofstoneprods
• 3P Lab: facebook.com/3plabgr
• KYTTARO Live Club / ΚΥΤΤΑΡΟ: kyttarolive.grfacebook.com/kyttaro

  • SHARE
  • TWEET