Karma To Burn, House Of Broken Promises, Jaw Bones, Hypnotic Nausea

Θεσσαλονίκη @ Eightball

Karma To Burn, House Of Broken Promises, Jaw Bones, Hypnotic Nausea Θεσσαλονίκη @ Eightball
Συγκροτήματα Karma To Burn, House Of Broken Promises, Jaw Bones, Hypnotic Nausea
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Eightball
Διεύθυνση Πίνδου 1, Λαδάδικα
Τηλέφωνο 6939196490
Τιμή εισιτηρίου 12 / 15 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Rover Bar, The Nephilim Metal Music Store, Musicland Records, Ticket House
Διοργανωτής

Karma To Burn (USA) live in Thessaloniki
Special guest: House Of Broken Promises (USA)
Opening acts: Jaw Bones (GR) & Hypnotic Nausea (GR)

Στο Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη)
Κυριακή 9 Οκτωβρίου
Πόρτες: 20:00

Event page

Τιμές Εισιτηρίων:
• Προπώληση: 12€
• Ταμείο: 15€

Σημεία Προπώλησης:
• Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, τηλ.: 231 054 4304, www.spsp.gr)
• The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)
• Musicland Records / Ticket House (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)

Karma To Burn:

Για να εξηγήσει κανείς τι είναι αυτό που καθιστά το Αμερικανικό rock trio των Karma To Burn τόσο ξεχωριστό, σε κάποιον που δεν τους γνωρίζει, θα πρέπει να αρχίσει αφήνοντας στην άκρη κάποιες από τις βασικές αρχές αυτής της μουσικής και κάνοντας μία αναφορά στα προφανέστερα χαρακτηριστικά τους: Τα riff-driven και άκρως γκρουβάτα ορχηστρικά τραγούδια τους, αμανειγνύουν σχεδόν όλη την ιστορία της rock μουσικής, από την ευφορική ατμόσφαιρα των late 60's μέχρι την πρόσφατη επιστροφή του heavy ήχου σε πιο οργανικά ηχοχρώματα, υψώνοντας έτσι το ανάστημά μιας παθιασμένης μουσικής πνευματικότητας, απέναντι στην μόδα των ψυχρών, ψηφιακά επεξεργασμένων ήχων του 21ου αιώνα.

Παρά την απουσία φωνητικών, οι Karma To Burn είναι μία από αυτές τις μπάντες που θα σου κρατήσουν το ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με την κυκλοφορία του EP "Mountain Czar" τον Φεβρουάριο του 2016, υπό την στέγη της Rodeostar / SPV. Κυκλοφορία η οποία αποτέλεσε αφορμή για το σχήμα να βγει και πάλι στον δρόμο και να περιοδεύσει ασταμάτητα για την προώθησή της.

Από την κυκλοφορία του θρυλικόυ ντεμπούτο τους το 1997 (το οποίο δέχτηκε και δέχεται ακόμη αποθεωτικές κριτικές), οι Karma to Burn με τα γεμάτα ενέργεια ορχηστρικά τραγούδια τους, μοιάζουν να έχουν επηρρεάσει όλη τη σύγχρονη ιστορία της rock μουσικής. Κάποιοι τους αποκάλεσαν -από τις πρώτες κιόλας μέρες της ύπαρξής τους- stoner rock σχήμα, παρά το ότι κανείς τους δεν καπνίζει μαριχουάνα. Ο όρος desert rock που ήρθε αργότερα, έμοιαζε να ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα αν και οι ίδιοι δεν κατάγονται από την έρημο, ούτε ζουν σε αυτή, αλλά από την Δυτική Virginia, αποκαλούμενη και "Ορεινή Πολιτεία". Είναι γεγονός πως χρειάζεται ένα ξεχωριστό ταλέντο για να διατηρήσεις την ένταση, την αγωνία και το ενδιαφέρον του ακροατή σε ένα τραγούδι χωρίς φωνητικά και οι Karma To Burn το καταφέρνουν και με το παραπάνω. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν χωράει σε μουσικές ταμπέλες και τεχνικούς όρους και αποτελεί τον λόγο για τον οποίον αυτό το σχήμα είναι τόσο ξεχωριστό.

Παρουσιάζοντας το νέο υλικό του "Mountain Czar" (τίτλος που σημαίνει “Ο Κατακτητής του Βουνού”) αλλά και παλαιότερο, σε ένα best-off setlist με κορυφαίες στιγμές της δισκογραφίας τους, οι Karma to Burn έρχονται στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την εμφάνισή τους στο Desertfest Αθήνας, για ένα μοναδικό show που θα μείνει αξέχαστο σε όσους παραβρεθούν.

"Οι Karma To Burn είναι σαν έναν boxer με μεγάλη καρδιά, φοβερή αντοχή και ένα έμφυτο ταλέντο να σηκώνεται στα πόδια του ξανά και ξανά" λέει ο κιθαρίστας του σχήματος William Mecum, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για αυτήν την νέα "κατάκτηση του βουνού" από αυτή τη κορυφαία μπάντα. Να είστε όλοι εκεί.

House Of Broken Promises:

Σχηματισμένοι από τις στάχτες των Unida του John Garcia, οι House of Broken Promises αποτελούν μία ισχυρή δόση κλασικού hard rock. Riffs όπως αυτά του "Blister" και του "Highway Grit" άλλωστε, δεν μπορούν να γραφτούν από ανθρώπους που δεν έχουν τη rock μουσική περασμένη στο DNA τους και γκρούβες όπως αυτές των "Walk on By" και "Obey the Snake" δεν δημιουργούνται κατά λάθος. Πρέπει να τις νιώσεις στα κόκαλά σου και αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν ακούς τη μουσική των House of Broken Promises.

Ο κιθαρίστας Arthur Seay, ο μπασίστας / τραγουδιστής Joe Mora και ο drummer Mike Cancino, είναι τόσο συντονισμένοι με όλα αυτά που μπορούν να κάνουν ένα rock τραγούδι σκληρότερο και καλύτερο, που θα αποτελούσε έκπληξη και οι τρεις μαζί να μην μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όταν οι HoBP ενώνουν τις δυνάμεις τους, ρίχνουν σκόνη στα μούτρα αυτών που ήταν, αυτών που θα ήθελαν να είναι και όσων ακολουθούν τις επιταγές της μόδας και με λίγα λόγια σου λένε "Έτσι θα γίνουν τα πράγματα".

Το μοναδικό full length album τους μέχρι στιγμής, το επικό "Using the Useless" του 2009, που κυκλοφόρησε υπό τη στέγη του θρυλικού heavy rock label της Small Stone Records, αποθεώθηκε από τον τύπο και το κοινό, καθιερώνοντας τους βραχύβιους και όχι άκρως παραγωγικούς HoBP, ως ένα cult όνομα του Αμερικανικού rock ήχου, ενώ οι καταιγιστικές ζωντανές τους εμφανίσεις τους προσέδωσαν τη φήμη ενός must-see live act.

Στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών τους εμφανίσεων και πιο συγκεκριμένα του Βαλκανικού τους tour για το έτος 2016, οι House of Broken Promises θα βρεθούν στη Λάρισα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, για μία συναυλία ορόσημο για όλους τους fans του σκληρού rock ήχου. Μην τους χάσετε!

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς stoner rockers Jaw Bones και οι post-stoner rockers Hypnotic Nausea από το Αγρίνιο.

Links
• Karma To Burn: k2burn.netfacebook.com/karmatoburnofficial
• House of Broken Promises: facebook.com/HOBPMUSIChouseofbrokenpromises.com
• Jaw Bones: facebook.com/JawBonesTheBand
• Hypnotic Nausea: facebook.com/Hypnotic-Nausea-568896093209547

  • SHARE
  • TWEET