Detachments, Planet 314

Αθήνα @ DeathDisco

Detachments, Planet 314 Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα Detachments, Planet 314
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 10 / 12 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης Death Disco
Διοργανωτής -

Οι Λονδρέζοι Detachments live στο Death Disco!
    
To Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν τις εκλογές, οι Detachments μαζί με τους Planet 314 θα βρεθούν στο Death Disco για να μας θυμίσουν οτι μερικές φορές η μόνη απάντηση είναι η μουσική.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015
DETACHMENTS (cold wave, indie - UK)
PLANET 314 (synth pop - GR)

Οι Detachments παίζουν σκοτεινή ηλεκτρονική ποπ και μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από το Μάντσεστερ της δεκαετίας του ’80. Ο Peter Hook μάλιστα τους αναγνώρισε ως άξιους απόγονους των Joy Division. Με τα πρώιμα singles τους έκαναν πολλά κεφάλια της μουσικής βιομηχανίας να γυρίσουν, όπως των κύριων υπεύθυνων για την εξάπλωση του witch house Salem αλλά και του θαυματουργού παραγωγού Andrew Weatherall ενώ στο ομώνυμο ντεμπούτο τους συνεργάστηκαν με τον James Ford των Simian Mobile Disco. O ‘πιασάρικος’ όμως ήχος και η σωστή αίσθηση του ρυθμού δεν φέρνουν απαραίτητα και πωλήσεις ή επιτυχία. Πλέον επίσημοι κάτοικοι του Λονδίνου, σε παλιότερες εποχές θα έπρεπε να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη αντίθετα οι Detachments εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να είναι ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της σύγχρονης alternative σκηνής.

To Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν τις εκλογές, θα βρεθούν στο Death Disco για να μας θυμίσουν οτι μερικές φορές η μόνη απάντηση είναι η μουσική.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Εισιτήρια προπωλούνται προς 10€ στο Death Disco, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, μετά τις 24:00. Την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 12€.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Planet 314.

Οι Planet 314 δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Σπύρο Δρογγίτη και τον Θοδωρή Κουτσογιάννη με σκοπό να πειραματιστούν σε ηλεκτρονικές μουσικές φόρμες με επιρροές από Synth Pop, Dark Electro, New Wave e.t.c  Το γκρουπ πλαισιώνουν η Σωτηρία Παπαδογιάννη στα πλήκτρα και η Silvia Cardullo στο μπάσο. Από το φθινόπωρο του 2014 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε γνωστά clubs και φεστιβάλ στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα άρχισαν να ακούγονται τα κομμάτια τους σε ραδιόφωνα και web radio στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους προτείνει η αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Factory Fast Records τον Φεβρουάριο του 2015 να συμμετέχουν με το κομμάτι τους " So Many Lies " στην συλλογή της που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο με τίτλο " The Rule Of Dark Matter ".

To όνομα του σχήματος προέρχεται από τον δίδυμο πλανήτη της γης τον KOI PLANET 314C.
  • SHARE
  • TWEET