10 Code, My Oblivion

Αθήνα @ 6 D.O.G.S

10 Code, My Oblivion Αθήνα @ 6 D.O.G.S
Συγκροτήματα 10 Code, My Oblivion
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος 6 D.O.G.S
Διεύθυνση Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο 210-3210510
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

10 Code w/ My Oblivion Live at six d.o.g.s
Σάββατο 4 Ιουλίου στις 22:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Οι 10 Code, λίγο πριν ανέβουν στο main stage του Exit Festival στη Σερβία και λίγο πριν κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, επιστρέφουν στην σκηνή του six d.o.g.s και συναντώνται για πρώτη φορά με τους My Oblivion, με τους οποίους θα μοιραστούν σε λίγες εβδομάδες και τη σκηνή του River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.

Οι 10 Code είναι οι Πέτρος Ποταμιάνος (κιθάρα, φωνή), Απόστολος Μπουλές (κιθάρα), Στέφανος Σακελλαρίου (τύμπανα) και Γιώργος Παρασκευόπουλος (μπάσο). Σχηματίστηκαν τον Νοέμβριο του 2011 με τον Δημήτρη Αδαμόπουλο στα τύμπανα και τον Σίμο Συμεωνίδη στο μπάσο.

Η μπάντα δεν άρχισε από το μηδέν, καθώς οι δύο πρώτοι είχαν παίξει μαζί στους Playground (Jumping Fish Μαρτίου 2010), παρ' όλα αυτά το υλικό που δουλεύεται και παρουσιάζεται είναι εντελώς καινούργιο και αμιγώς κιθαριστικό.

Στο ενεργητικό τους έχουν επιτυχημένα live με σημαντικά συγκροτήματα της ροκ και εναλλακτικής σκηνής της Ελλάδας, όπως Jane Doe, Lower Cut, Black Circus, No Sequence, Half Note, Νάνοι, Kappa^3, Blush, the Fade, Midnight Toys στις περισσότερες σκηνές της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και σε αρκετά φεστιβάλ.

Στις 30/05/2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο "the connection ep.", το οποίο έγινε δεκτό με πολύ καλές κριτικές από τα ηλεκτρονικά Μέσα, ενώ κάποια από τα κομμάτια του παίζονται σε αθηναϊκούς FM σταθμούς και πολλά web radios της Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο του 2013, το "the connection ep." έγινε featured κυκλοφορία από το Jamendo, την μεγαλύτερη παγκοσμίως ψηφιακή πλατφόρμα εναλλακτικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων για ανεξάρτητους καλλιτέχνες, ενώ το "Superman's Cape" ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας "most popular songs" της υπηρεσίας, με πάνω από 300.000 ακροάσεις και περισσότερα από 55.000 downloads.

Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε το single “Transmitter” με το ομώνυμο κομμάτι και το bonus track “Today”, ως δείγμα του επερχόμενου album τους.

Στις 30/06/2014, οι 10 Code εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον τελικό του πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού EuroMusic Contest στο Παρίσι, στον οποίο συμμετείχαν 10 καλλιτέχνες μεταξύ περισσότερων από 3.200 συνολικά συμμετοχών. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, στο http://www.euromusiccontest.com/

Τον Ιούλιο του 2015 θα εμφανιστούν στο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, καθώς και στην κεντρική σκηνή του διεθνούς φήμης Exit Festival στη Σερβία.

Το πρώτο ολοκληρωμένο album της μπάντας θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015.

http://www.10-code.com/
http://www.facebook.com/10Code
https://www.youtube.com/watch?v=nsiZK-3Orjg

Οι My Oblivion δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2014 στην Αθήνα. Κινούνται στο χώρο της εναλλακτικής σκηνής με μελωδίες που εναλλάσσονται με δυνατά κιθαριστικά ξεσπάσματα, ενσωματώνοντας παράλληλα αρκετά ηλεκτρονικά και ψυχεδελικά στοιχεία.

Δημήτρης Φουκαράκης - Φωνή, κιθάρα
Γιώργος Τσουτσάνης - Κιθάρα
Πολίνα Θεοφανοπούλου - Πλήκτρα/synths
Άλκης Μπλουκίδης - Μπάσο
Ιορδάνης Πίττας - Τύμπανα

https://www.youtube.com/watch?v=i9D7r1Gxkqk
https://soundcloud.com/my-oblivion
https://www.facebook.com/myoblivion.theband
  • SHARE
  • TWEET